Joghurt házilag (beszélgetés)
Én most készítettem el az első adag joghurtomat, ami kapásból kudarcba fulladt. Nyúlós lett, és nem tudom az okát.
Esetleg valaki??
Hát én is boldog vagyok! :) Olxan finom magában is, mint a csuda!
Én banánt tettem bele meg almát, mert az volt csak itthon, de tervezem egyéb gyümölcsös kombinációk kipróbálását is!
Azt csináltam, hogy először csak egy kevés joghurttal turmixoltam össze a gyümölcsöt, mert a turmixolástól híg lesz a joghurt és így utólag teszek bele még és kanállal keverem össze és így krémes lesz a végeredmény!
Kefírt csináltál már házilag?
Akkor örülök,hogy nem azt tetted amit én.
Próbáltad már ízesítve?Mi saját készítésű sárgabarack lekvárral szeretjük legjobban.Mézzel is nagyon finom.Nyáron pedig friss gyümölcsökkel.
Képzeljétek! Mára beért és jó lett és finom!!!
Még jó, hogy nem öntöttem ki! Már csinálom is a következő adagot!
Fűtés szezonban a radiátor jó megoldás, ahogy Honigbee írja. Nekem van joghurt készítőm.
A hőfok eltalálására a legjobb megoldás egy hőmérő :)
Ha nem savanyodott meg, én nem önteném ki. Ha más nem, tejberizst vagy palacsintát készítenék belőle.
1 literhez 1 kanál szerintem kevés, 2-3 kanál joghurt kellene.
Én házi tejből csinálom,2 liter tejet majdnem forrásig melegítek,leveszem a tűzről és hagyom kihűlni amíg kézmeleg lesz.Akkor belekeverek egy doboz Actíviát,fedő rá,bebugyolálom és a radiátoron hagyom reggelig.
Jártam már én is úgy,mint te,akkor már hidegebb volt a tej,mint kellett volna,de azt gondoltam,még belefér.Hát nem.Ha melegebb a tej,az sem jó,nagyon el kell találni.
70-80 fokig fel tell forralni a tejet,
hagyni kihűlni 40-ig,
belekeverni a joghurt kultúrát,
40 fokon hagyni állni egy napig.
Esetleg még utóértlelés egy éjszaka a hűtőben (akkor sűrűbb, krémesebb és savanykásabb lesz).
Ha sűrűbb joghurtot szeretnél, keverhetsz bele tejport.
Mi nem sikerült?