Valaki tudja esetleg, hogyan lehet házilag joghurtot készíteni? (tudásbázis)
be kell oltani a tejet joghurttal
aztán elszaporodnak a nemtudommicsodák benne és kész
mehet a következő adag
Na, majd megkérdezem pontosabban a barátnőmet.
Rendszeresen csinálja.
Biztos sok módszer jó, nem biztos, hogy egyetlenegy a kizárólagosan jó.
Valszeg kell valamennyit kísérletezni.
Én őszintén szólva nem vagyok híve az otthoni készítésnek,ugyanis ezen termékek esetében elég egy apróbb hiba, és a mikroflóra más irányt vesz, akár még káros is lehet.
Másodsorban kezeletlen tejhez is elég nagy bátorság kell felforralás nélkül nem akcióznék a drága tbc miatt.
Ráadásul a tejipar nem olyan egyszerű ismerni kell a kultúrákat azoknak mennyiségét, illetve beoltási hőmérsékletét, alvasztási idejét,nem olyan egyszerű ez.
Arra azért nem árt figyelni,hogy a joghurt,tejföl friss legyen.A 40 fokos hőmérsékletet be kell tartani,mert különben nem indul meg a gombák szaporodása,túlhevíteni sem szabad.
Visszahűtött tejet melegített üvegbe teszem,aztán száraz dunszt,addig amíg teljesen ki nem hűl.
A házitejet langyos helyre téve letakarni. A közepébe néhány csepp citromot csöppenteni.
Így hagyni "megaludni". Utána hűtő és már kész is.
Van egy barátnőm, aki igazi teljes házitejet vesz a szomszéd tanyáról (tehát, ami nincs lefölözve),
és egy 2 literes edénybe töltve hozzáad egy doboz élőflórás joghurtot. 3-4 óra elteltével 2 liter joghurtja lesz (van 3 férfi a családban, bekajálják).
További ajánlott fórumok:
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Mi jut eszetekbe a középkorról? (esetleg tárgyak, amiket el lehet készíteni)
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Hogy lehet házilag joghurtot készíteni?
- Hogyan kell készíteni az igazi görög joghurtot?