Hogyan kell készíteni az igazi görög joghurtot? (tudásbázis)
Rákerestem. A házi joghurtot le kell csepegtetni. Nagy tea szűrőt kibélelni gézzel vagy hasonló ruhával.
Viszont vettem 1 kicsit kibontottam megkostóltam. Nekem " keksz íze " volt. Rá is van írva : keksz ízű készítmény..
Hát én ezzel olytottam be a felforralt házi tejet. Reggelre megaludt, ennek is keksz ize van, csak nem olyan édes mint az előző, a bolti.
Nem lehet hogy háztartási keksszel tulingolták fel?
Nem tudom milyen a görög, csak azt tudom, nekem van joghurt gombám.Házi tejből készítem és nagyon finom, sűrű.3-4 naponta cserélem a tejet rajta.ma is ebből készült joghurt torta, málnával. Az epreset megnézheted itt.
Görög joghurtot szerintem nem lehet készíteni, csak max. a hazaiból olyan sűrűségüt nyerni.
A tzatzikihez én az itthoni joghurtot pelenkába kötve, felakasztva, páróra alatt kicsöpögtetem, (rengeteg savó csöpög ki).Így sokkal sűrűbb, krémesebb lesz a joghurt.
További ajánlott fórumok:
- Valaki tudja esetleg, hogyan lehet házilag joghurtot készíteni?
- Mit lehetne készíteni egy nem túl édes görögdinnyéből?
- Hogy lehet házilag joghurtot készíteni?
- Hogyan kell igazi kecskesajtot készíteni?
- Szeretném elkészíteni a görögdinnye sütit. Ki csinált már ilyet? A piros ételfestéknek milyen pirosnak kell lennie?
- Tudtok olyan fodrászt Budapesten, aki még használ igazi spirál dauer csavarót, és tud szép spirál dauert készíteni, ami tartós is?