Jó az iskola otthonos rendszer?(oda szeretném beiratni a kisfiam) (beszélgetés)
Ezt találtam a témában.
[link]
Gratulálok a gyerekekhez! Három fiú!! Nem semmi:) Én jún. 27-re vagyok kiírva és a 20. heti Uh-n nem láttak a lábikója között semmit, de egyelőre nem merem magam beleélni, hogy kislány, de ha a köv. UH is ezt mondja, akkor már elhiszem! ::)
Minden ember más, persze nem jó, ha egy gyerek elmegy egy osztályból,(a tanítónéni számára) de sokkal jobb ha őszintén elmondjátok, h mi a helyzet, és, h nem ő az oka, minthogy utána egye magát, hogy biztos miatta. Nekem ment el egy kislány másodikban, úgy, hogy semmit nem szóltak a szülők róla, hát hetekig ki voltam... aztán kedrült, hogy a másik suliban lévő sportlehetőség volt az oka, a mia napig kapok karácsonyi képeslapokat tőlük, de még így is fáj, hogy a szülők nem voltak őszinték. Én nem neheztelnék ezután az adott családra, hisz tudom a szülők mindig a legjobbat keresik a gyereknek... de mondom minden ember más. De a ti helyetekben én miután beszéltem a mostani tanítóval, utána nyugodtan tudnék aludni, hisz nem mögötte intézem a dolgot.
Elég necces szerintem,bár ahogy megismertem a tanárnéninket szerintem jól viseli majd!
Most néztem meg az adatlapod!Gratulálok a babához!Mikorra vagy kiírva?Nekem(2007) június 28.-án született a harmadik kisfiam!Lehet tudni,hogy kisfiú vagy kislány?
Vagyok én is, a helyzet kicsit bizarr, nem is tudom, mit tennék. De valahogy meg kell nézni, hogy tetszik neki az új hely, meg az új sulinak ő...
Vanet, nem cikis, ha a mostani tanító megtudja, hogy máshová kacsintgatnak? Ha mégsem mennek át oda, nem fog emiatt neheztelni?
Köszi!Mindenképpen beszélni fogok vele!Szia
Szia Kiskata! Szerintem a legfontosabb az őszinteség a mostani tanítóval, ha szépen elmondod, hogy mit miért tesztek, akkor nem érzi úgy, hogy a háta mögött megy a dolog és esetleg nem kell mindenfélét kombinálnia. Szerintem nem rossz az, ha kipróbálhatja a fiad, bár azt már megkérdőjelezném, hogy két nap alatt mit lehet ebből leszűrni, a gyerekek hetekig nem tudják az igazi arcukat mutatni, kell az idő mire felszabadulnak és valóban önmaguk tudnak lenni. Az viszont biztos, hogy a kisfiadban is kialakul egyfajta vélemény (nem tetszik, tetszik..) és ugyebár ez sem utolsó szempont.
Sziasztok!Ma voltam a suliban!Ma délután még visszaszól az Igazgató,hogy lesz-e egy üres hely az osztályban(egy kislány elköltözik?)!Ha igen,akkor lesz 2-próba nap a kisfiamnak,hogy mennyire tud beilleszkedni és a tanárnak is véleményt kell alkotni,hogy ő szerinte odaillik-e a kisfiam.Erről én még nem hallottam!Vagy ez így megy máshol is?És ha még sem veszik át?Akkor az elég hülyén fog kinézni,hogy mégis marad a régi suliban.A mostani tanár mit fog szólni?A gyerek úgyis elmondja,hogy egy másik suliban volt nem kérhetem tőle,hogy titkolja el!
Nem vettük fényezésnek, a mi tantónénink is ilyen korrekt. :) Csak arra gondoltam, hogy ez nem azon múlik, hogy iskolaotthon vagy napközi, hanem a tantónéni személyén. :)
nem fényezni akartam magam:) csak leírni,h így is lehet.
Szerencsétek van! Sajnos nem mindenhol van ez így, anno én is figyeltem a kicsi osztályomre, hogy annyi feladatot kapjanak, amit meg lehet oldani délután is, de vannak még olyan tanítók, iskolák, ahol bizony a házi az estére marad (mert annyi? nem is értem)Hétvégére sosem adtam írásbelit, max. olvasást, vagy vers tanulást, mert ezeket lehet közös családi programban csinálni! Aztán negyedikben kezdtem lassan csöpögtetni a hétvégi tanulást is, hogy ne legyen sokk, ha ötödikben már úgy lesz.
Ez az, amit soha nem értek, sokszor szokták ezt mesélni az iskolaotthonos anyukák, hogy a gyerek sose hoz haza feladatot stb. Az enyém nem iskolaotthonos, hanem sima napközis, de így sem hoz haza leckét, mindent elvégez a napköziben, és ugyanolyan önfeledten játszik este. Nem szoktunk tanulni vele pluszban.
hu én ugy örülök hogy mást is érdekel ez a téma
nálunk tavaj indult ijen iskola othonos
s a fiam most megy 1osztályos s ijen iskolaothonosba szeretném adni
Ok! :) Sok sikert! :) Ja, én (tanítóként)messzemenőkig értékelném, ha egy anyuka ilyen lelkiismeretesen törődne a gyerekével:)
Köszönöm a jótanácsokat,beszéltem az új suli igazgatónőjével,hétfőn reggel 9-re megyek hozzá!Szorítsatok!
Nem biztos, h csúfolni fogják, de elképzelhető, a gyerekek egymás közt néha nagyon kegyetlenek tudnak lenni :( de ha már újrakezdés akkor talán a legjobb a teljesen tiszta lap.
Az nagyon jó, ha ilyen a tanító, szerintem akkor járj utána az újrakezdés lehetőségeinek. A kisfiad helyzetében én ugyanezt tenném.
Igazad van!Arra nem is gondoltam,hogy esetleg csúfolni fogják!
Folyamatosan kapcsolatban vagyok a tanárnénivel,sokat beszélgetünk a problémákról.Már ő is mondta,hogy talán korai volt még az iskola kezdés...Úgy gondolom,hogy maximálisan a gyerek érdekei nézi,segíteni fog az iskola váltásban is.Legalábbis nagyon remélem!
Azt gondolom, hogy az az ötlet, hogy újrakezdi az a legjobb. Persze mindezt úgy megbeszélni vele, hogy ezt ő ne kudarcnak élje meg. Amennyiben újrakezdi talán jobb egy teljesen új környezet, mert akkor biztos nem kerül olyan helyzetbe, hogy a volt osztálytársai esetleg csúfolnák. A tanítóval mindenképp meg kéne beszélni, hogy te ezt nem azért teszed, mert az első nehézségnél feladjátok (eszembe jutott, h lehet h így reagálna) hanem őszintén elmondani mindent, amit nekünk is leírtál. Együttműködő egyébként? Szerinted segítene?
Az osztálytársakkal van a legfőbb gond,nagyon sok az "agresszív"fiú,és húzzák egymást!
Úgy gondolod,hogy ugyanabban a suliban kezdje el újra az első osztályt?Akkor viszont a tanárnéni is új lesz!
Nekem mind a két gyerekem iskolaotthonos rendszerben tanult.Nagyon bevált,és annak ellenére hogy nem hozták haza a táskát mindig tudtam hogy mit tanulnak.A lányom most 4.-es és a második félévtől szoktatják a tanárok őket arra hogy haza kell hozni a táskát és mindennapra be kell pakolni.Addig amíg másik gyerek még suli után tanul addig ők önfeledten játszhattak mert nem volt lecke.Tanulni azért természetesen kellett.És végig ugyanazzal a két tanár nénivel voltak.Őket ismerték megszokták és szerették.Szóval nekem csakis jó tapasztalatom van róla.
Szia!
Én tanítónéni vagyok, de sajnos az első osztályom után (miután elballagtak)már anyagi okok miatt nem tudtam visszamenni tanítani :(
Na szóval szerintem nagyon jó ötlet, amit ítrál. Nálunk meg lehetett volna csinálni, de járj utána, hogy mik a lehetőség. A leírtak alapján szerintem is annyi a gond, hogy maradhatott volna még egy évet. Próbáld meg ezt végigvinni, én amúgy nem biztos, hogy átvinném a másik suliba, mert az megint egy törés lenne, hacsak nem a tanító a gond. Mert abban az esetben jó a váltás.
Szívesen, most mennem kell, majd írd meg, hogy döntöttél. Szia!
Köszönöm szépen!Írtam is Gernának!
További ajánlott fórumok: