Javító dolgozat (beszélgetés)
Sajátos nevelési igényű. Azt hittem, talán diszkalkuliás (számolási zavar), ezért írtam, amiket írtam a felmentésekről.
A tanácsaim viszont ennek ellenére is érvényesek.
Az osztály / iskolaváltás nem megfutamodás, én is felajánlottam a fiamnak, de ő sem akart hallani róla - ezek a férfiak!!! :))) Azt mondta, megoldja, és együtt végigküzdöttük a 4 évet. Segítséget csak tőlem fogadott el, 4.-ben volt hajlandó heti 1 órát magántanárhoz menni.
Ennek ellenére miért akarjátok mindenáron itt tartani a gyereket? (meg ő is magát?)
szép dolog, hogy nem akar megfutamodni, de saját magának az ember nem ellensége!
írtuk már, hogy nem ebben az osztályban van a helye, humán beállítottságával.
megpróbálhatnád egy másik - párhuzamos osztályba - íratni.
írtam privit is.
tudom hogy nincs rá pénzed de tényleg keress neki egy tanárt nyárra
nem érdekel hogy utálsz vagy sem, és te se ezzel törödj, hanem a gyerekkel
egy másik tanárhoz vidd el kérd meg hogy mérje fel mi nem megy neki, reálisan
ott eldölne minden!
hogy a gyereked nem tudja vagy a tanára volt a hülye
szerezz rá pénzt, akárhonnan...
Megyek, Ancsi!
Pont ma beszéltem egy másik anyukával is (az ő fia jó matekos, bár ő is rontott) és ugyanezeket mondja, mint Dani. A tanár lekezelően, degradálóan beszél velük, semmibe veszi őket és azokat, akik láthatóan szegényebbek, még jól meg is alázza! Fasza tanár...35 éves, se férj, se gyerek, anyukával él...gondolom, két lábbal a földön.
Sziasztok!
végigolvastam amit eddig írtatok.
Számomra egyértelmű, hogy a gyerek nincs jó helyen. Tudom mit beszélek, én annak idején idealista humán beállítottsággal végeztem el a közgazdasági szakközepet, mert a szüleim így látták jónak. Szenvedtem. Nem bukdácsoltam, csak nem voltam a helyemen. Volt tanáraim a mai napig emlegetik, mennyire látszott ez rajtam.
Talán az iskolaváltás lenne a legjobb. Ha helyben nincs megfelelő intézmény, néhány km-rel arrébb lehet. A kollégium sem ördögtől való, meg a bejárás sem.
hogy érezhette elég jónak a gyerek ha egyes lett? hidd el komoly bajok vannak a fiaddal, vidd el legalább egy órára egy másik tanárhoz hogy ő mit mond róla, mint független, nektek is biztosabb lenne róla a képetek,
tudom hogy az apuka tanitja de ezek szerint apuka se tudja...
remélem, az anyuka olvassa az írásinkat, és tud belőle profitálni. Én szurkolok, hogy minden jóra forduljon, mert tudom, milyen dolog, ha egy gyerek az igyekezete ellenére sem tud megfelelni az elvárásoknak.
Az én fiam is hadilábon állt a matekkal középiskolában, csakhogy neki olyan tanára volt, aki reggel 7-kor beült a terembe, és 3/4 8-ig a diákjai rendelkezésére állt... 4 éven keresztül, minden tanítási napon...
:-)
Ilyen típusú vizsgákkal pozitívak a tapasztalatok. Érdemes egy osztályból többen menni, általában sikeres a kimenetele. (ismerek én is pozitív eredményekkel záruló példákat)
De jó, hogy Te is ezt írtad! Én már a vita elején javasoltam ezt, de valaki nekem jött, mint egy faltörő kos, hogy hülyeségeket beszélek :(
Igen, ez lenne az egyik megoldás, ha valóban biztosak abban, hogy a gyerek tudása eléri szükséges szintet.
Aztán volt már arra is példa, hogy középiskolás szándékosan nem ment el pótvizsgázni, mert az alatta lévő évfolyamot más tanár tanította, aki ugyan nem kért kevesebbet, de sokkal emberségesebb, megértőbb és segítőkészebb volt...
Az 5 bukást és ezt az átlagot irreálisnak tartom.
Van lehetőség arra, hogy független bizottság részvételével vizsgázzanak a diákok (pontosan ilyen esetekre találták ki). Érdemes ennek a lehetőségnek is utána nézni a neten. Ott az alapvető tudást mérik.
Azt hiszem már mindegy. Ma kiosztotta, az összes dogája karó lett, mindegyik egy pont híján nem lett kettes, bár vannak feladatok, amiket nem javított ki. A gyerek megbukott. Ennyi.
Ja. Nem kérek semmiféle degradáló megjegyzést. Maga a bukás ténye nem érdekel, készülünk a pótvizsgára, de ha az sikerül, ennél a tanárnál fog a gyerek továbbtanulni. Közölte az összes kettes és bukott tanulóval, hogy felesleges bármit csinálniuk, mert úgysem jutnak el az érettségiig....öten, buknak... az eddigi ötös tanulók 3-sak lettek, az osztály többi része, kettes......gyakorlatilag a 21-es létszámú csoportból, mindenki rontott a félévhez képest, a két bukott helyett, most 5 bukik, de 4-en még írnak egy dogát, akiknek kétséges a kettes.
A mi sulinkban 15 munkanapja van a tanárnak kijavítania a dolgozatokat. Ha később javítja ki, a diák eldöntheti, hogy kéri-e a jegyet.
Benne van a házirendben, a ti iskolátok házirendje is bárki számára hozzáférhető, így utánanézhetsz.
(más kérdés, hogy ha pl. nálunk a diák "számonkéri" a tanáron, hogy 15 napon túl osztotta ki a javított dogákat, akkor azt mondja a tanár: jól van fiam, nem vagy köteles kérni a jegyet, ez esetben vegyél elő papírt és írsz újat!)
További ajánlott fórumok:
- Betegség után dolgozatírás
- Első nap az iskolában dolgozattal spékelve.
- Egy héten hány dolgozatot lehet íratni? Van valami szabály?
- Általános isk, dolgozat. Van olyan törvény, ami szabályozza hogy a gyereknek vagy a szülőnek joga van megnézni?
- Apácais felmérős dolgozatok. Segítsünk egymásnak.
- Online dolgozatok és segítség, csalás