Játszótéri terror? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Játszótéri terror?
Felénk is sokszor kiül a kisebbség a játszótérre. Miközben a gyerekek játszanak,a szülők és még ki tudja milyen rokonságuk üldögélnek egy padon.
Ha a gyerekeiket nagy ívben kikerüli az ember (mert ugye ők simán fellökik a két éves gyerekemet - akkor nincs velük gond.
Sziasztok!
Elszornyedve olvastam vissza mindent, eszerint nekem nagyon meg kell becsulnom ahol elek, mert -bar hulyek mindenhol vannak, nalunk is-, de hasonlo esetekrol meg csak nem is hallottam eddig jatszoteren.
Viszont a nem iden barnultakat (ahogy itt toben fogalmaztak) nagyon jol ismerem, es ateltem mire kepesek:(
Ugyhogy en mindenkinek azt javaslom, hogy felejtse el a bosszut es nagyot nyelve alljon odebb, vagy ne csodalkozzon ha csapatostul elkapjak es jol megverik : anya, gyerek, mindegy, nekik semmi sem szamit. :(
Bár előző írásomat kitörölték én halkan megkérdezem vajon miért kötelező a az óvoda három évesen? A választ úgy is tudjátok! Nagyjábol!
Ezek nem tudtak tudnak és fognak beilleszkedni a normális társadalomba lsd Kanada ( csak ennyit írok mert még megint törölnek)
Ha megfutamodunk akkor örökké lovat adunk alájuk! ha pedig szembeszállunk velük akkor meg megtorolják ezért primitívek
Az eset 3 hete történt, most láttam, hogy megjelent a cikk róla. Egyesével nem tudok mindenkinek válaszolni, DE nyilvánvalóan azért mentem oda, mert ez a legfelszereltebb játszótér elérhető közelségben. Azóta kutatóexpedíciót indítottam, hogy másikat találjak, de még nem jártam sikerrel. Az idő ilyen szempontból mellettünk áll, hiszen most ha akarnánk sem tudnánk játszótérre menni.
Sokat agyaltam ezen a dolgon, és még napokkal a történtek után is értetlenül álltam válaszokat keresve. Végül bementem a körzeti védőnőhöz. tulajdonképpen csak azt szerettem volna tudni, hogy kijönnek-e, ha bejelentem a dohányzást, de másra is kaptam választ. A másik védőnő ismerte a családot és hát valóban, nem az idén barnultak... de ez alapjában véve nem lenne probléma. Azt javasolták semmit ne tegyek, mert csak nekem, és a gyerekeimnek lesz baja. Az ilyen embernek nincs lelkiismerete, nem fogja fel mit tett akkor sem, ha bűntetést kap. Csak a bosszú fogja éltetni, és az sem zavarja, hogy "hány babakocsit tolsz, meg fog tépni, vagy a gyerekeidet vereti meg, és azt a sebet nem fogod tudni begyógyítani soha".
Ez a magyar valóság, amit nehéz volt felfogni, megemészteni. De ahogy látom ez nem igazán egyedi probléma....:(
A fertőző betegségekről csak annyit, hogy amikor én gyerek voltam és megkaptam az egyik ilyen betegséget és az anyukám elvitt orvoshoz, a rendes bejáraton sem mehettünk be, ahnem volt egy külön bejárat az elkülönítőbe és ott kellett várni a dokit, amíg megvizsgált és megmondta, hogy mi bajom van.
Amikor a fiam volt szintén bárányhimlős, kint hagytam az apjával és megkérdeztem, hogy működik mostanság ez? A doki közölte, hogy menjünk be nyugodtan a váróba, legalább megkapják a többiek is és túl lesznek rajta.
És ugye hallottunk már az ilyen bulikról is mostanság....
Ezekkel a "kedves" emberekkel nem érdemes ujjat húzni. Engem egyszer a buszon nyomtak le, mert egy kapaszkodó pasi keze alatt próbáltam átbújni. Még az üdítős dobozt is meg akarta etetni velem...
Ezek azt hiszik, minden nekik jár!
Nem álltak sorba, amikor az észt osztották! Sajnos.. :(
Akár 50 ezer is lehet a büntetés-vki kérderzte:-)
Talán jobb is h nincs közelben játszó nalunk! Férjem mondja mindig,minek akarom vinni őkez,itt az udvar,minden megvan....ja de nem olyan mint ott,másokkal van,szabadabbnak érzi magát a gyerek:-) :-) :-)
Szerencse ha eljutunk vhova játszani rendesek,előzékenyek,segítőkészek errefelé:-) még a 8-10 évesek is imâdják babusgatni a 3 évesemet:-) jó környék:-)
Nekem is van hasonló élményem: a közelünkben van egy gyönyörű bekerített játszótér, mellette egy tér padokkal. A térre szoktak járni a fiatalok, fiatal felnőtt férfiak bandázni, ahol isznak, cigiznek, fogdossák egymást... ami még csak csak előfordul... de a legmegdöbbentőbb az volt, amikor egyszer odanéztem és egy hiperpigmentált felnőtt férfi a játszótér melletti fárra ráállt és elvégezte, amit kellett... mindezt a gyerekek szeme láttára. És ne mondjuk már, hogy kulturálatlan, hisz a baráti társaságának hátat fordított. :) Mondanom sem kell, hogy az egész játszótér és a tér egy szoborral uniós pénzből épülhetett meg. Kár volt.
Gondoltam a fenti egyedi eset, elmentünk a mellettünk levő faluba a játszótérre: ott megismétlődött a fenti eset, csak ezúttal egy pár éves kölyök focizás közben megállt a kapuban és telenyomta pisivel azt.
Jártunk játszóházba rendes helyre. Ott a kínaiakon akadtam ki: a játékokba eldugdosták a kaja maradványaikat(amit szabály szerint a játszóház területére sem hozhattak volna) és a taknyos zsebkendőiket.
Most találtunk egy visszonylag kulturált játszóteret, frissen felújítva gyönyörű parkos környezetben modern játékokkal... de már ott is látom, hogy a tényleg kulturált emberek (is) milyen gyerekeket bírnak nevelni: "nem adom", "tűnj el", "itt én vagyok a király"... ami még betudható az agresszív társadalmi konvekcióknak... de azt nem vagyok képes megérteni, hogy BETEGEN MIÉRT HOZZÁK KI A SZÜLŐK A GYEREKEIKET A TÖBBI KÖZÉ?
Ilyet még nem hallottam:(
Én biztosan tennék lépéseket ez ügyben. Talán az Önkormányzat foglalkozna ezzel.....
Na, ahol én élek, az elvileg város. Gyakorlatilag nagyobb falu. És nincs egyetlen játszótér!
Na, akörnyékünkön élők döntő többsége nem napon barnult. És hol fociznak? A házam előtt, mert pont itt van a közkút. Nem beszélek arról, hogy a víz a virágoskertbe folyik, nem beszélek arról, ha a kút környékét időnként nem takarítom, az önkormányzat engem büntetne meg, hagyjuk az örökös kiabálást, miegymást..., elég az, hogy be kellett fogni a számat akkor is, mikor a berúgott focilabda összetört egy liliomot, amiből volt összesen öt darab, darabja ezer(!) forint. Ha szólok, akkor jobb, ha költözöm, de a városból is el! Az önkormányzat tehetne valamit, de ahhoz az kéne, hogy a polgármesterünk minden szombaton ne jöjjön a szemben lakóhoz pókerezni, a kisebbségi önkormányzat vezetőjének pereputtya is itt focizik, hiszen itt laknak, három házzal arrébb, szintén jóban a polgármesterrel, a rendőrök tennének valamit, de a kisebbséggel szembeni túlkapásaik miatt már csak a tettenérés segítene, vagy én szolgáltassak bizonyítékot...
Inkább nyelek egy nagyot, és nem veszek különleges virágot sok pénzért addig, míg ebben a házban lakunk. És vigyázok a fajgyűlölő kutyámra.
nem igazán értek egy dolgot: ha mások nem járnak arra a játszóra, akkor miért játszol a tűzzel???
Miért mész oda??
ne menj, legyen ennyi eszed bakker!!!
vagy még sose hallottál semmi rossz dolgot az országunkban??!!
Egyedül kevés vagy több ellen ez nyilvánvaló,
sajnos.
Jah és inkább örülhetsz annak, hogy nem kaptál nehány pofont.
Soha többet ne menj ilyen helyre!!!!
de ha annyira jó a játszó,akkor tessék:
trv h NEM lehet játszón dohányozni..nem tetszik nekik?112...egy életre megtanulják:)
1999.évi XLII.trv 2.paragrafus d)a.rész:
"d) közterületnek minősülő
da) a gyalogosforgalom számára nyitva álló aluljárókban és egyéb, zárt légterű közforgalmú közlekedő összekötő terekben, valamint közterületi játszótereken, továbbá a játszóterek külső határvonalától számított 5 méteres távolságon belül,..."
További ajánlott fórumok:
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mit szólnátok ha a játszótéren más gyerek bántalmazná a ti gyereketeket?
- Ki hogy kezeli azt, ha a játszótéren a nagyobb gyerekek nem hagyják játszani normálisan a kisebbet?
- Lehet végig figyelni a játszótéren?
- Játszótér vagy küzdőtér, szívesen viszed a gyerkőcöt játszótérre?
- Egy játszótér mellett van a munkahelyem,és nagyon...