Egy játszótér mellett van a munkahelyem,és nagyon... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem tudom,de tényleg.
Valahogy így áll rá a kezem.
Azért nem baj ugye?🙃
En nem vettem észre, hogy másképpen visonganának a gyerekek, mint régen. Nem lakom játszótér mellett.
De Bp-en vendégségben voltunk pár napot, akkor férjem lement megolajozni a hintákat, mert az tényleg idegesítő. Meg az ajtókat is a kórházban. Rosseb hallgatja a nyikorgást, ha nem muszáj.
Pont ez a gond. Gyerekekkel dolgozom, és mindig is szívesen voltam közöttük, tehát a gyerekzaj, a játék közbeni kiabálás, netán egy kis hiszti stb. egyáltalán nem zavar. A gyerekek általában még nem tudnak normális hangerővel beszélni, azt tanulniuk kell, ami nem megy rögtön. De az, ami mostanában folyik, az engem is idegesít: buszon, boltban, mindenhol a legtöbb gyerek vagy üvöltve beszél, de egyfolytában, óriásiakat sikít, a szülő meg szó nélkül hagyja, pedig akkor kellene tanítania arra, hogy másokra is tekintettel legyen, és tudatosítsa magában, milyen hangerővel beszél. Rendkívül fárasztó, amikor lépten-nyomon ilyen gyerekekbe ütközik az ember. Szóval - ezt Bireborának is írom - a gyerekekre panaszkodóknak legtöbbször nem a gyerekzsivalyra van panaszuk, hanem erre a fölösleges kiabálásra, sikításra, ami annak az eredménye, hogy a szülők nem nevelik a gyerekeket. És ez nem savazás, hanem sajnos a valóság. Amikor néha látok rendesen, normálisan viselkedő gyerekeket, alig hiszem el, hogy ilyen is létezik. Pedig ha vannak családok, akik megoldják, akkor mások is meg tudnák oldani, csak energiát kellene fektetni belé.
És még mielőtt félreérti valaki: nem arról a visításról beszélek, amikor egy dackorszakosra nyílt színen rátör a hiszti és üvölteni kezd, vagy egy nagyobb gyerek kiabál egyet, és a szülő szól neki, hogy halkabban. Nagy, 5-10 éves gyerekek viselkednek sokszor úgy, mintha egyedül lennének a világon. De egy gyerek egyedül nem fog ráébredni arra, hogy nem körülötte forog a világ, ezért lenne szüksége arra, hogy neveljék.
A kérdés jó. Nem tudom. Két gyönyörű, okos, vagány, belevaló unokám van. Soha nem tudnék rosszat mondani sem róluk sem általában a gyerekekről. A gyerekem mai szülő. Róla sem. Szépen, okosan, tudatosan nevelik őket. Öröm nézni. Büszke vagyok rájuk.
Gondolom az idősebb korosztály mondja akinek nincs a környezetében saját unoka. Vagy ráérnek foglalkozni azzal ami nem a dolguk. Mindig kell valakit savazniuk. Úgy vettem észre életkori sajátosság. Tisztelet a kevés kivételnek. Csak nehogy ilyen legyek.
Engem kiskoromban arra tanítottak, hogy az ismerősöknek hangosan, jól érthetően, illedelmesen köszönni kell. Köszönt is akkoriban minden gyerek. Sikítani pedig nem volt szabad. Igaz nagyon kicsi voltam mikor próbálgattam sikítani de azt mondták ne sikítsak mert meg fogok némulni, és nem tudok majd beszélni. Később rájöttem hogy ez nem igaz, de akkor már volt annyi eszem magamtól is hogy ne sikítozzak. A fiam meg sosem sikítozott vagy ordibált.
Sokszor az az érzésem, a mai legtöbb gyereket nem nevelik semmire. Az utcámban 2 gyerekes család van, ők viszont szépen nevelnek, le a kalappal a gyerekeik előtt. Őket már kicsinek is van miért tisztelni.
Néha többet is.
Ha épp még nem vetted észre.
Munka mellett meg nem is olyan gàz. Mert csinálsz valamit.
Alvàsnàl fos. De akkor van a füldudó, vagy hallgatszt valami cart.
A Macskám is befosik minden zajtól, de ez nevetséges. Nekem 5-10 rendelést kell a fejemben tartani és csinálni mielőtt a kovetkező 5-10 lesz. Közben megy az elszívó, a sokkoló, a hűtők, a zene, a kutyád.sza.
Ha a kolléga meg elmaradt a preppel, vagy nincs ember rà, azt is meg kell csinálni.
Ha egy kis zaj ennyire elvonja a figyelmed, talán nem ez a munkakör neked való. Vagy fejleszd magad!
Az én munkahelyem is óvodával szemben van. Most is hallani a gyerekeket, délután is szoktam.
Már ellenálló vagyok, meg is feledkezem róla. :)
Meg kell tanulni koncentrálni, kizárni a külső, zavaró tényezőket. Vagy füldugó zenével.
Gyerekek, hagy sikítozzanak, ha már kiszabadultak a lakásból. Mégsem ülhetnek csendben a sarokban.
Türelem!
Nekem az előző munkahelyem óvoda mellett volt.
Ebédig és 14 órától szinte állandóan voltak kint visítozó, játszó gyerekek.
Annyit dolgoztam, hogy teljesen megfeledkeztem a zajról.
De megfojtani nem lehet őket :D
A túl hangos zene helyett jobb.
Engem nem zavar annyira,,csak nem tudom hová tenni.
Nem lakom játszó mellett,,de van itt is,udvar,,szomszéd,,stb.
Valóban sikítanak,,a szomszédomban szinte attól fogva hogy megjönnek.
További ajánlott fórumok:
- Nyudíj mellett dolgozott anyukám, ma megszűnt a munkahelye. Kaphat munkanélkülit?
- Van olyan munkahely, ami mellett nappali tagozatosként lehet dolgozni? (nem gyakorlat, nem diákmunka)
- Apuka is elmehet gyesre, ha van mellette bejelentett munkahelye?
- Dolgozhatok-e gyes mellett 4-6 órában úgy, hogy a régi munkahelyemen nem mondok fel?
- GYES mellett, ha dolgozni szeretnék, nem az eredeti munkahelyemen, akkor milyen papírokra, intézkedésekre van szükség?
- Ápolási mellett hány órában lehet bejelentett munkahelyem?