Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Járvány miatt a kórházat lezártak. Anyu állapota sajnos nem... fórum

Járvány miatt a kórházat lezártak. Anyu állapota sajnos nem... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

24. Myra
ma 15:18
Sajnos a magyar egészségügy nagyon mélyen színvonal alatt van. Már ha csak a szomszédba mész Szlovákiába sokkal emberibb, tisztességes ellátásban, bánásmódban reszesülsz
23. globus (válaszként erre: 21. - Birebora)
ma 12:03

Igen, a szombati nem pénzről szól,hanem a betegek érdekében. Fontos ezt kihangsúlyozni, nehogy az legyen, " mit akarnak már megint". Senkinek nem jó így a közérzete,betegnek és dolgozónak sem. Felelős minisztérium kell és szerkezeti átalakítás, jobbá tevés reményében.

Ezúttal kifejezetten kérik a politikai csatározás mellőzését. Aki ezért menne, inkább maradjon otthon. Összefogás a lényeg, történjen már valami.

22. birebora (válaszként erre: 18. - Enissa)
ma 12:01
Mint, ahogy napjainkban sok helyen megszűntek osztályok mert nem volt ápoló. (Bp-i és vidéki osztályokról is tudok)
ma 11:33

Nem tudom hány ágyas az osztály. Ha mondjuk 40-50 azért az ugye meg van, hogy nem tudnak 40-50 beteghez telefont vinni még 5 percre sem. Persze azért tehettek volna kivételt, megértem a fájdalmad és dühöd.

A stilusban igazad van. Mit ahogy az eü.területén mindenhol vannak kiégett, frusztrált dolgozók. Ilyenkor az ember kiszolgáltatott helyzeten van. A beteg is, a hozzátartozó is. Teszed amit mondnak vagy elmész, elviszed máshová. Sajnos jelenleg ez van.

Azt tenném, hogy akkor mond meg a nővérnek, hogy adjon át neki üzenetet és üzenj neki. Én is sajnálom az esetet is a körülményeket is.

Úgy tudom szombaton "tüntetés" lesz a jobb, emberibb eü. ellátásért. Hogy ne kelljen hónapokat várni egy szakorvosi vizsgálatra. Mert ugye magánban tudsz már jövő hétre is. Aki tud menjen. Ez most nem a bérekért megy. Egyébként már nincsenek annyira alulfizetve.

Szerintem is feloldják hamarosan a zárlatot és tudod látogatni.

20. lompika2 (válaszként erre: 18. - Enissa)
ma 11:25

Teljesen igazad van. Amíg nem látjuk fogalmunk nincs róla mennyi elfoglaltságuk van.

Az egyik betegnek segíteni kell inni másiknak felkelni,papucsot ráadni,wc- re kísérni. A felkvőket szintén itatni,etetni,tisztába rakni,közben a másik szobából kiabál valaki,hogy nővérke...stb... Tényleg nincs idejük. Figyelni és intézni,előkészíteni ki milyen vizsgálaton vesz részt aznap. Láttam a saját szememmel. Le a kalappal előttük. Ja és nem egy beteg van hanem húszan amiből a fele fekvő.A férjem feküdt a neurológián.Nem lennék nővér ha ötször annyit fizetnének is.

Kívánom,hogy hamar gyógyuljon meg a FI. Édesanyja és a most legyengült szervezetével ne kapjon el semmi fertőzést.

Én harmadik hete nem bírok kijönni belőle. Máskor egy hétvége alatt túl vagyok rajta.

ma 09:55
Én nem mondom hogy nincs sok munkájuk meg nem túl elfoglaltak. Viszont meddig tartott volna a telefonhoz hívni vinni kisérni szegény FI anyukáját?
18. Enissa (válaszként erre: 17. - Evinene)
tegnap 16:50

15 éve voltam az ORFI-ban.

KÉT azaz 2 emeletre jutott EGY nővér.

Ha az az egy sem lett volna, bezárhatták volna a kórházat.

Tehát nem láthat senki bele, főleg ,ahol neurológiai betegek is vannak, hogy milyen teendői lehetnek a legemberségesebb nővérnek is.

Amíg nem járunk a cipőjükben, nem tudhatjuk, hol töri a lábat.

17. Evinene (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:29
Nekem a középsulyos fogyatékos lányomnal volt sok hpnapig zárlat a nevelőneni fogta és a saját messengerén beszélhettem a lányommal. Nem hiszem hogy nincs anyukádra 5percük hogy hallhassa a hangotokat. Az emberség hiányzott a személyzettől, mert valaki alul van fizetve attol nem kell bunkónak is lennie.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Enissa)
tegnap 15:46
Akkor újra. Nem a zárlattal van gond, hanem a stílussal.
15. globus (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:19
Sajnálom ☹️ akkor marad a remény, hogy nem tart már sokáig. Március van, talán max. ez a hónap.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Globus)
tegnap 15:17

24 órás felügyeletre van szüksége, így otthont keresünk jelenleg számára.

Olvasni nem tud, kettős látása van az eset óta, ezért tudja kezelni a telefonját sajnos. Azért lett volna jó, ha hallja a hangunkat. Mivel nála más kommunikációs forma jelenleg nincs.

13. globus
tegnap 14:56
Nálunk is pár hete le van zárva. A járóbeteg részek nyitottak, ott jönnek-mennek, csak a fekvőket nem látogathatják. Barátunk hozzátartozója is ápolásin van, közben műtéte történt, majd visszakerült. Gyümölcsöt, édességet tudnak beküldeni, váltás tiszta ruhát. Írjál neki levelet, biztosan örömmel olvasná, de küldenék be fényképet is arról, amit régebben szívesen nézett. Mi a terv az ápolasi osztály utánra? Ott örökké nem maradhat fizetősen sem, nem tudom mennyi a hivatalos idő.
12. Enissa (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:45

Sajnálom ezt a helyzetet, de azért tartunk ott ahol, mert mindenki tesz a másik problémájára.

Nem fizeted túl, annyit fizetsz amennyi a tarifa.

Ha meg kitörne a járvány az lenne a baj.

tegnap 14:33
Édesanyádnak jobbulást,neked megnyugvást. reméljük mielőbb látogathatod...
tegnap 14:32
elég csúnya dolog volt tőlük,már nem azért...
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Semleges)
tegnap 13:18
Nem a zárlattal van a baj. De köszönöm neked is a jókívánságot!
tegnap 13:17

Először is köszönöm a jókívánságot!

Mindig együttműködünk. Most is együttműködünk. De flegmán a háttérből hallottam, mikor a főnővér mondta, hogy nem hordozható a telefon, nincs beszélgetés.

A tilalomról nem tehetnek. Emberség meg nincs bennük (főleg a stílus .. nem az első kioktatás, és flegmaság), gondolom ezekről sem tehetnek. Hát jó. Ma mi, holnap ők…

tegnap 13:17
A legtöbb ápolási osztályon fizetni kell, függetlenül a biztosítástól
tegnap 12:33

Megértem az indulatodat. Nem az "alulfizettek" rendelték el a zárlatot. Nincs is minden kórházban. Szerintem minden kórház eldöntheti elrendeli-e vagy csak maszk használatot követeli meg vagy csak napi 1-2 órát engedélyez. A munkájukat ott végzőknek csak be kell tartani és tartatni a tilalmat, óvva ezzel a betegeket, jelenesetben az édesanyádat is.

Javulást anyukádnak.

Esetleg hívd fel a betegjogi képviselőt és érdeklődj nála.

tegnap 12:13

Sajnálom a történteket.

Emberileg teljesen megértelek. Értem a fájdalmadat, és azt is, hogy bosszant az elutasítás.

Viszont ha a kórház le van zárva, az azt jelenti, hogy nincs látogatás. Senkinek. Gondolom, ha a személyzet közül ezt bárki felülbírálja, beenged egy látogatót, azzal szabályt szeg.

Annak pedig valószínűleg következménye lenne.

Elkeseredettségedben ne kívánj hasonló fájdalmat a kórház dolgozóinak! Nem ők tehetnek arról, hogy látogatási tilalom van.

Édesanyádnak jobbulást, neked pedig megnyugvást kívánok!

Tudom, kívülállóként könnyű...

tegnap 11:55
Ebben az országban az emberek többsége alul van fizetve, sajnos. De én is úgy vagyok vele, hogy elvégzem a dolgom becsületesen, végezze el más is!
tegnap 11:38

Ez melyik kórház?

Én most épp látogatok valakit kórházba. Szájmaszk se kellett, lezárva sincs.

Engem se érdekel, hogy elvileg alul vannak fizetve...

tegnap 11:25
Ápolási osztályon van, napi térítési díjat fizetünk, amellett, hogy biztosított. Nem, nem érdekel, hogy alul vannak fizetve, elnézést. Én meg ezek szerint túlfizetem a kórházat. Egy hónapja nem látogathatjuk. Afáziás, de fel tud kelni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook