Rengeteg honfitársunk miért nem foglalkozik a foga állapotával? (beszélgetős fórum)
Dettó.
Ugyanezt csinálom.
Ismerős.
Két éve próbálom a férjem győzködni,már ijesztgettem mindennel.(szívproblémák stb..)
Mindenben támogatom,ha kell fogom a kezét.
Túl vagyunk rajta. Eddig 2 dokinál volt konzultáción. Menthetetlen.
Csak sajnos nem olyan egyszerű rávenni,hogy kezdje el. Ez nála már több,mint sima rettegés.
Azért előtte nézesse meg ,hátha tud a doki valamennyit menteni.
A részleges kapcsos cucc is elviselhetőbb .
Arra a párra ami menthető lehet építeni és nem kell teljes műfogsorral élnie.
Nekem úgy nèz mi vègre sikerül rábeszélni a fèrjem,hogy húzassa ki mindet ès legyen műfogsora.
Nincs egy èp foga sem.
Nem mindegyik.
Pl. csak bizonyos típusú tömés.
Szerintem és a fogorvosom szerint is a genetika és a betegség az ami sokkal többet számít, mint hogy ki mennyit ápolja.
Pl egy felszívódási zavaros vagy egyes immunbetegségek mellett az ember kb bármit csinálhat a fogaival azok el fognak romlani, ki fognak potyogni.
A magyar fizetésekhez (átlag ,dolgozói)drága a fogdoki.
Németországi török pasi büszkén mutogatta a fogait ,hogy Budapesten csinálták neki.(futár volt a lelkem😀)
Az utolsó mondatodban benne volt.
A hanyag (csak egy pici lyuk ,de félek a dokitól és /vagy nem érdekel +akinek van rá pénzze,de nem törődik a fogai állapotával /
Őket nem mentem fel.
Németországban az AOK(betétbiztosító )részben állta a kezeléseket.
Nyilván ott is voltak árak (sok német előszeretettel jött Magyarországra fogat csináltatni )
Lehet, hogy FI arra gondolt, lyukas szuvas fogakat nem tömetnek be?
Gyerekem nemrég 9 hónapot tengerentúlon töltött, előtte elzavartam fogorvoshoz, nehogy majd ott dollárokba fájjon.
Ugye?
Nagyon sokat befolyásolja a fogak minőségét a genetika.
Apué is erős , egészséges és kicsit sárga (a nem megfelelő fogmosás és a cigizés miatt)
Ezért nem szabad bántani azt aki nem tudja megcsináltatni a fogait ,mert nem tudjuk miért.
Kivétel a hanyag és lenne rá pénzem,de letojom emberek.
Az ikertestvéremé csupa fogkő, emiatt ínybetegsége van.
Nálam semmi fogkő, de szinte mindegyiken korona. Idősebb tesónk leghanyagabb higiénia szempontjából, ehhez képest alig van fogászati problémája.
Ez a szörnyű ,hogy az ép fogak hullanak ki.
Anya a négy gyerek mellett 55 éves korában már protézise volt.Pedig gyöngy fogai voltak.
Apa ivott ,cigizett nem igen vigyázott a fogaira mégis szinte meg volt neki az összes.
Két testvéremnek jó minőségű a fogai.
Mi ketten az öcsémmel vagyonokat költöttünk már a fogainkra.
Neki az összest egyenként csavarozták be pár éve, több millió volt .
Nekem pótolgatják ,mert ez az inysorvadásos betegeknél nem megoldás ez a csavaros cucc.
Most már lesz@rom,de mikor elkezdődött hullani minden egyes fogamat megsirattam.
Amik egészségesen kiestek.