Január óta magam után fizetem a TB-t, ha gyesen leszek akkor is tovább kell fizetnem? Vagy ezt levonják a gyesből és nem kell fizetni? (tudásbázis)
Ha te magadnak fizetted a tb járulékot, mert nem volt munkaviszonyod, és hogy biztosított légy, azzal nappal, hogy megszültél már nem kell fizetned a tb-t.
De ezt ugyan úgy mint a fizetést az apaek felé be kell jelenteni nyomtatványon és ott az utolsó napként feltüntetni, a szülés előtt napot.
És indoklásként meg be kell jelőlni egyik rublikát. Azt már nem tudom melyiket, mert április már régen volt, de ha elolvasod a kitöltési útmutatót, abban szerepelni fog melyiket!
Ki nem számította be jövedelemként? A gázártámogatáshoz a jövedelmet neked kell bevallanod. Az igénylőlaphoz csatolt tájékoztató szerint:
Jellemző jövedelemtípusok:
A gyermek neveléséhez, gondozásához kapcsolódó ellátások: terhességi gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás, családi pótlék, gyermektartásdíj.
A fentiek alapján a GYES-t, mint jövedelmet,figyelembe kell venni, be kell vallani. Szerintem számold utána, mert ha emiatt más kategóriába kerülnél (alacsonyabb támogatás), vagy nem járna támogatás és egy ellenőrzés során kiderül (2 évig ellenőrizhetnek), akkor utólag visszafizettetnek mindent kamatosan, és még büntetést is kapsz...
Ami nem minősül jövedelemnek, az a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás és az anyasági támogatás. Ezeket valóban nem kell figyelembe venni.
A gyes nem munkaviszony,csak a gyed,ami jövedelemnek számít.
A gyes,segély,a nevében is benne van,csak össze kell olvasni:))
Gyermekgondozási segély.
Úgy tudom,gyes mellett,ezért már dolgozni is lehet.
A gyed számít munkaviszonynak.Abból vonnak.
A gyesen lévőknek is jár az ingyenes ellátás.
További ajánlott fórumok:
- Főiskola, egyetem.. Fizetnem kell vagy nem?
- Barátnőm gyerekének árvaellátása mehet az én bankszámlámra, ha az övéről levonják?
- Nincs semmiféle jövedelmem, akkor is kell fizetnem a TB járulékot? Utoljára tavaly novemberben volt fizetve.
- Nem érdekel és mégis fizetnem kell!
- Ha van egy autóm, és január 4-én eladom, akkor is ki kell fizetnem az éves súlyadót?
- Ha magamnak fizetem a Tb-t, még mindig 4350Ft-ot kell fizetnem?