Ismersz e olyat aki terhesség alatt hébe hóba dohányzott? Ha igen akkor lett e valami következménye? (tudásbázis kérdés)
Az anyam. Nem hebe-hoba, hanem dohanyzott rendesen.
A neheztelesem ra az egyetlen kovetkezmeny eddigi ismeretem szerint.
Én 4 hetes vagyok és dohányzom!
de már nem olyan szinten ahogy a baba előtt mert egyszerűen nem bírom már a cigit hányinger és undor kap el nem minden esetbe káros a babára mert ismerek olyan embereket akik drogoztak is és a baba épp olyan eségzséges ahogy az orvos megmondta. sok dolog kiderül azért ebben a 3 hónapban az orvos megtudja mondani hogy lesz-e valami baja vagy sem és javasolja az abortuszt.!
Remélem a "kedves" dohányzó "anyukáknál" a szülésnél is lesz cigi, mert akkor azonnal belenyomhatják az újszülöttjük szájába és meg is gyújthatják.
Ugyanis most is ezt teszik vele!
Felelőtlen, önző emberek, nem érdemlik meg, hogy gyerekük szülessen!
Van aki évekig küzd, az ilyen önzőknek meg összejön és nem is vigyáznak rá...
Magatokkal azt csináltok amit akartok, feketére szívhatjátok a tüdőtöket, de egy ártatlan magzattal nem tehetitek meg!
Nézzétek meg egyszer azt a dokumentumfilmet amiben egy magzatot mutatnak miközben az anyja cigit szív! A magzat pedig szabályosan fuldoklik az anyaméhben...
Remélem egyszer hasonló fuldoklást átélnek azok is akik ezt teszik a gyermekükkel!
Szerinetm az apa is abba kell hagyja a cigit, mert másképp az anya passzív dohányzása is árthat a babának. nem beszélve a későbbi példáról amit a gyerek követni fog. Sokszor nem is az veszélyes amit örököl a vérén keresztül, hanem amit a példán keresztül örököl. Attól nem szabadítja meg egy orvosság sem.
Sajnos nagyon sok szülőt látok aki nem fogja fel hogy mennyit számít az hogy milyen példát mutat. Egy szülő nem csak magáért felelős hanem a gyermekéért is és főleg a példamutatásban kell ezt a felelősségtudatot a legjobban fejleszteni.
Úgy vagyok vele, hogy aki előre tudja, hogy gyereket szeretne, az tegye le a cigit még idejében..akinek meg becsúszik, az meggondolja végig, mit tehet, hogy óvja a babáját, első körben ne dohányozzon.
Láttam a Baross utcai klinikán olyan terhes nőket, akiket legszívesebben arcon csaptam volna..tipikus véletlenül teherbeesettek..túl a húszon, meg szerintem a harmincon is,alkoholtól és cigitől tönkrement bőr, fog elől zéró...szörnyű. Ott ültek a genetikai tanácsadói ajtó előtt, és egyiken sem láttam azt a fene nagy örömöt..
A húsevéses sztoriról még annyit, hogy mivel az anya nem szereti a húst, gondolhatjátok milyen jó ízűen ehette..ami az anyának nem esik jól, az a babának sem. Aki meg vega ezer éve, annak méreg lehet a hús..
Mindezekre csak annyit, hogy én akkor is abbahagynám a cigit ha az amit Gagababi írt igaz. Menteni a menthetőt és lassan szabad levegőn nekikezdenék sétálgatni hogy a tüdőm szellőzön, utána tornagyakorlatokat végezni, jogát, mély lélegzetekkel. Mert lehet hogy valakinek az erei beszűkűltek a cigitől, de nem mindegy hogy terhesség során mennyi oxigénhez jut a gyerek.
A húsevéses sztorit meg el tudom képzelni, hogy igaz.
Én is ismerek ilyen személyt.
Borzasztó,inkább le sem írom mennyi baja lett a kislányának...
Aki gyereket tervez az igen is hagyja abba a cigit,felmentve az akinek becsúszott,az kérje ki az orvosa véleményét
Szerintem meg akár felháborodsz, akár nem, némi igazuk azért lehet. Pl..igaz nem dohányos volt az illető, hanem vega..amikor megtudta,hogy terhes, egyik pillanatról a másikra (drasztikusan, tehát)megváltoztatta az étrendjét..20 évi húsmentes étkezés után, húst evett hússal, mert az orvosa azt mondta, hogy a babának nem jó az egyoldalú táplálkozás.. Az anyuka persze, mindent a baba érdekében meg akart tenni. Nem evett jóízűen gondolhatod, a szervezete nem ehhez volt szokva, és a baj megtörtént. A baba meghalt a 7 hónapban.
Nem fejlődött..:S
Ha valakinek hozzá van szokva valamihez a szervezete, mert már 20 éve csinálja, nem lehet egyik napról a másikra drasztikusan abbahagyni..
Egy dohányos, amikor leteszi az utolsó szál cigijét, kb. 1 év mire teljesen kitisztul a szervezete. Ez nem azt jelenti, hogy egyetértek a velük, és hogy csinálják, mert szerintem is undorító dolog..
Még egy dolog, 30 évvel ezelőtt sokkal kevesebb nő dohányzott..(most viszont sokkal több nő dohányzik,mint férfi.)
Kicsit felháborodom, amikor olyat olvasok, h az orvos szerint többet árt , mint használ, ha leszokik. Gondolom bagós, vén nőgyógyász pali az illető. Gratulálok neki innen is! Szívesen konzultálnék vele!
A mai korszerű szakkönyvek egyikében sem található ilyen morbid kijelentés. Viszont olvastam régi, több mint 30 éves könyvben hasonlót. Gondolkodtam is, h vajon miért. Aztán arra jutottam, h akkoriban még nem voltak ilyen irányú vizsgálatok. Ma már azonban egyértelmű, sokszorosan bizonyított tény, h a terhesség és szoptatás alatti dohányzás igenis NAGYON KÁROS a magzatra és a már megszületett babára egyaránt. Plusz nikotin-függőként jön a világra szerencsétlen, így szinte borítékoljuk, h dohányos lesz felnőttként ő is. De nagyobb gyerek mellett sem ajánlott, márcsak a példamutatás miatt sem.
Előre bocsátom, h én sosem dohányoztam, így egyáltalán nem tudok azonosulni dohányzó nőkkel. Azonban a férjem sok sok éven át cigizett, még akkor is amikor összeházasodtunk. Sokszor próbált sikertelenül leszokni, hiába. De mikor kiderült, h babát várunk, kb mire félidős lettem, teljesen leszokott!!! Azóta sem szívott el egy szálat sem, és nem is hiányzik neki! El sem tudom, mondani, h mennnyire hálás vagyok ezért, és ebből is látom, h milyen jó apa is ő. A gyereke fontosabb neki, mint a saját önpusztító szenvedélye. És ezért azt kell, h mondjam, h aki igazán jó anya vagy apa, az megteszi ezt az áldozatot, (ha egyáltalán áldozatnak lehet azt nevezni, ha a gyerekünknek egészséget ajándékozunk).
Sok sikert a leszokáshoz mindenkinek, aki esetleg még a rabja.
Pontosan úgy van, ahogy írod, de persze ehhez azért több kell egy-egy szálnál.
A legnagyobb baj az, hogyha valaki nem tervezi a terhességet, akkor mire kiderül, hogy állapotos, addigra a főbb szervek már kifejlődtek.
tPersze ez nem jelenti azt, hogy minden dohányosnak beteg vagy fogyatékos gyermeke születik, de sokkal nagyobb az esély rá.
+ végtagfejlődési rendellenességet, legalábbis Angliában ez (is) van a cigis dobozokra írva, gondolom, nem véletlenül.
Plusz kimutatták, hogy úgy általában kisebb a szellemi kapacitásuk a dohányzó anyák gyermekeinek a nem dohányzókénál...
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Ismertek olyan valakit, aki dohányzott, ivott a terhessége alatt? Következményekről tudtok valamit?
- Saját tapasztalat szerint, milyen következménye van a terhesség alatti rózsahimlőnek?
- 10 hetes egészséges terhesség alatt lehet szexuàlis kapcsolatot létesíteni következmènyek nélkül?