Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Írnátok nekem spagetti recepteket? fórum

Írnátok nekem spagetti recepteket? (tudásbázis)


13. andilaci (válaszként erre: 12. - Andilaci)
2016. jún. 29. 14:38
izlés szerinte lehet pirospaprikát,borsot rakni hozzá,és természetesen sót is.
2016. jún. 29. 14:37

Virslis spagetti:

2-3 pár virsli

1 vörösbabkonzerv

1 kukoricakonzerv

Piritok hagymát majd belerakom a felkaritkázott virsliket,majd a bab és a kukorica konzervet.

Felöntöm vizzel hogy jól ellepje,mikor összefort aztán egy kis tejszinnel felöntöm.Ennyi az egész.

Aztán kifözöm a spagettit.

2016. jún. 29. 11:23
Vegyél egy zacskó száraz spagettit, tedd zubogó sós vízbe főni, főzd 10 percet, szűrd le, edd üresen, mártással, ahogy tetszik!
2008. jún. 16. 17:32

szia!

3 színű kaliforniai paprikát, gombát, cukkinit és olyan zöliket amiket szeretsz, vajon vagy olajon hagymakarikákkal (én sokkal szoktam) megpirítasz, vége fele fokhagymát is teszel bele, hogy oda ne égjen, és megszórhatod mindenféle olaszos fűszerrel, mint bazsalikom, oregano, de kapható kimondottan ilyen keverék is, tehetsz rá borsot is, persze sót és végül paradicsomlevet vagy akár "élőt" is, jó szaftos legyen, kis cukor, hogy ne legyen nagyon savanyú, akár még egy kis paripüré és kóstolgatod és utána fűszerezel. beleforgatod a kifőzött tésztát, pennet, spagettit, stb, be a sütőbe,de előtte készítesz egy besamelt ( vaj, bele liszt rántásnak és annyi tej, hogy mártás legyen belőle, forrás után még egy percig kavarod és még egy tojássárgáját, ha már nem forr a tej, belekeversz), és ráöntöd a tészta tetejére...rá soksoksok sajt, de közé is mehet a tésztához...sütöd a sajt barnulásáig, ja és tepsi vagy jénai falát kend ki vajjal és lehetőleg ne maradjon szárazon sehol a tészta mert tök kemény ehetetlen lesz. ugyanezt lehet darálthússal is elkészíteni ugyanígy ahhoz is mehet mindenféle zöldség...imádjuk!

2008. máj. 10. 08:42
sziasztok.nekem is van egy jo receptem.kell hozzá..szalonna,sonka,gomba,sajt.spagitészta,egy csomag milánoi szosz,egy girizd foghagyma,egy fej hagyma.a sonkát,gombát,wszalonnát kevés olajbA MEGPIRITJUK,persze a hagyma és a foghagymával együtt,utána kb 4 dl vizet öntünk hozzá.beleszorjuk a milánoi szoszt ,összekeverjük.utána a kifött tésztával összekeverjük.izlés szerint sajttal tálaljuk.még annyithogy jo ha több szosz vanrajta,tehárt ne legyen száraz,remélem izleni fog
2008. máj. 10. 08:01

szia!


Én ezt szoktam főzni!

CSirkemellet felcsíkozom és megmosom. Egy ökölnyi vöröshagymát nagyon apró kockákra vágok és nem sokolajon megdinsztelem. Mikor már kezd jó lenni 3 gerezd fokhagymát megtörve beledobom és tovább pirítom. (nem égetem le) Ha kezd pirulni beledobom a csirkemell csíkokat és a saját levében párolom. Só, bors fűszerezés mellett a végén, megkapatom, hogy néhol kicsit pirosra süljön. (levét ekkorra már rég elfőtte) Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és még egy picit párolok rajta. Egy evőkanálnyi lisztet annyi vízzel keverek össze, hogy folyékony legyen, és beleöntöm. Összerottyantom és a spagettivel tálalom. Zaftosnak kell lennie, nem szbad sűrű legyen! Mi szeretjük a gombát és azt is szoktam beletenni szeletelve. Ezt még a habarás előt teszem és kb. 10 percet együtt főzőm. Ha kész lehet beletenni tejfőlt is!

7. esztella100 (válaszként erre: 3. - 580dbd446c)
2008. máj. 10. 06:13
Ezt én is szeretem:))))
2007. dec. 18. 14:12
Köszike, ma valami ilyesmit szeretnék főzni, időm egy szál sem, ezek meg gyorsnak tűnnek.
2007. dec. 18. 13:57
A Stahl receptet írtad. Nekem is bejön.
4. 127f14054c (válaszként erre: 3. - 580dbd446c)
2007. dec. 18. 13:35
jonak tunik..majd en is kiprobalom:-)
2007. dec. 18. 13:33

nekünk a kedvencünk: császárszalonnát felkockázzuk és megsütjük. KÖzben a tésztát megfőzzük. Már előre pár tojást kicsit felverünk és bele (mi parmezánnal szeretjük) sok sajtot rakunk.

Szóval mikor a tészta kész, akkor a forró tésztára gyorsan a nyers sajtos tojást rárakjuk és gyorsan elkeverjük, így a forró tésztára rásül a tojás, a szalonnát is zsírjával belekeverjük. Na, nem tudom mennyire volt érthető, csak gyorsan akartam leírni...isteni finom. A tányérra szedve még a tetejére lehet még sok-sok sajtot rakni :D

2007. dec. 18. 13:32

Szia..en a Carbonarat nagyon szeretem:-)

Megpiritasz hagymat es paprikat(piros vagy akarmilyen is lehet), teszel hozza kb 200-250 gr. fustolt bacont es egy par szelet sonkat felkockazva. A bacon mehet csikosan vagy kockasan is.Szepen megpiritod, teszel hozza eredeti teszint!!!.....a mennyisege attol is fugg, hogy hany szemelynek csinalod..en altalaban fel liter es liter kozott teszek(3-4 szemelynek).Osszekavarod, teszel bele egy fel cikk fokhagymat, sot, borst es szerecsndiot..ez adja meg a jo izet....nyami, nyami.Megfozod a spagettit, megszurod es a 'foztodet" hozzaadod a spagettihez....osszekavarod, hagyod 1-2 percig amig egy picit osszeall.Talalas utan megszorod petrejzselyemlevellel es reszelt parmezansajtal.....fontos, hogy meleg legyen es elolvadjon rajta a sajt.

Nagyon nagyon finom ize van.

En kozbe atvarialtam es csinaltam ugy is , hogy tettem bele gombat es zoldborsot is....az is fini.

Ha megcsinalod, szolj, hogy izlett-e...en leveszem a parom a labaalol ha ezt csinalom.

2007. dec. 18. 13:05
Írnátok nekem spagetti recepteket?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook