Teljesen igazad van! Nekem is ez volt az első gondolatom,hogy birka olcsón???!!! Ha meg már van husi, akkor a fűszerezés már nem pénz kérdése!!!
Egyébként én még csak vegyes birka húsból csináltam pörköltet, tehát abba a birka minden része benne volt. A lényeg, hogy a faggyús részeket ne sajnáljuk levágni!!! Inkább kevesebb legyen, de finom!!!!!!! Amúgy én vörösborosan szoktam csinálni.
Hogy lehet egy birkapörkölt olcsó? Mi az, ami a drága benne? A hús. Szóval szerintem bármilyen birkapörköltet is készítessz, ha a húsod megvan, onnantól már az ár nem igazán számít.
Egyébként szinte bárhogy extra fincsi a birka, csak alaposan szedd le a faggyút és áztasd ecetes vízben a húst, mielőtt elkészíted.
egy kis fűszerkömény hogy ne legyen mellékíze... egy kis házipálinka bele hogy biztosan megpuhuljon és fontos hogy ne jól legyen megtisztítva a hús...ne legyen "faggyúíze"
A birkapörkölt is akkor nagyon finom, ha úgy főzöd mint a legtöbbet. Hagyma megpirítva, hús, felönteni vízzel, só és paprika (egy kis csípős paprika is menjen bele). Semmi extra :). Könnyű elkészíteni és finom.