Inkább testek vagy inkább lelkek vagyunk? (beszélgetés)
ja,fáj a derekam,a rosszul műtött térdem,nem tudok hajolni,a húgom reggel a zoknit nem tudta felhúzni.70 évesek vagyunk.
Inkább testek.Ha az agyunkban jó a biokémia akkor jól érezzük magunkat, ha az felborul vagy a hormonrendszer, akkor meg valami rosszat érzünk.
hát igen,hol lenne,ha létezne,szívben,agyban?ha én lelketlen vagyok,vagy lélektelen, akkor honnét hiányzik valami?.bár a lelketlen szerintem gonosz,a lélektelen meg inkább közönyös.
Szia, igen. Én is szeretem, voltam már élőben is előadásán.
Én is szoktam hallgatni. Sok mindenre rávilágított, amit sosem értettem az emberek viselkedésében.
Az idegpályák nem a fájdalmat közvetítik, hanem egy ingerületet. Ez mérhető. Viszont maga a fádalom, amit te szubjektíven élsz meg, az nem mérhető, nem látható. Bemondásos alapon "mérik", ahol egyszerűen megkérdezik, hogy 1-10-ig mennyire fáj. Érzed, így eszed ágában nincs feltételezni, hogy nem valós. De az érzelmeket is érzed. Szeretet, boldogság, düh, harag, félelem, stb. Viszont a te megközelítésed szerint ha ezeknek nincs szerve, nincs hozzá fizikai folyamat, akkor nem létezik. Pedig nekem nagyon is valós a szeretetem.
Én is kezdem megszeretni. 🙂
Valahogy időnként felbukkan az életemben. Most hallgattam a "Milyen erő tart vissza a tudatosságtól" előadását és eszembe jutott, hogy a kereszténységben is van hasonló.
Ő is hangsúlyozza, hogy nem csak a lélekkel, hanem a testtel is kell foglalkozni.
A lélek létezésére nincsenek bizonyítékok, így nem tudjuk van-e vagy nincs. És az álmok magyarázata is nyitott téma, mert olvasom erre utaló megjegyzések is vannak ebben a fórumban. Freud megpróbálta megmagyarázni ezt a jelenséget, de szerintem ez nem biztos minden tekintetben igaz.
Testi fájdalmat idegpályák közvetítik, aggyal összeköttetésben. Ennek létezését nem lehet megkérdőjelezni, fizikai valóság elvén működik. Lélekről csak teóriák vannak, nem szerepel tankönyvben, esetleg hittanban...
Én igen !!! Nagyon szeretem ! :)
Pár napja spirituális videókat hallgatok. Tetszenek Gunagriha előadásai.
Van aki ismeri, hallgatja ezeket?
Rákerestem erre az oldalra, nagyon jó témák vannak benne.
az semmi,ahhoz a rémálomhoz képest képest,mikor hasba szúrtak,mondták,hogy nem fog fájni.mondom,ha az ágyamban vagyok,akkor csak álmodok,megfogtam a lepedőt,jéghideg föld volt.még szerencse,hogy fölébredtem.
Én is mindenre felébredek. Múltkor arra, hogy vérzik az arcom. 😱 De azt nem tudom, hogy mit csináltam vele. Más: néha tudom, hogy álmodok, és felébresztem magam, ha nem élvezem.
Többször felébredek arra, hogy elnyomtam magam, és itt fáj, ott fáj. Vagy felébredek arra, hogy jön az időváltozás, mert elkezdett fájni a csuklóm... akkor az mitől van?
Amikor valaki azt mondja, hogy "én", akkor pedig sosem a fejére, az agyára mutat, hanem a szívére.
Most hallottam egy jót az agyról és a szívről.
Még senki sem mondott olyat, hogy "úgy repes az agyam az örömtől" az agy leginkább dühöngeni tud.
Az elmúlt időszakom stresszes volt, és az agyam generálta azokat a gondolatokat amiktől nem tudtam megnyugodni. A szívem csak fájt.
Volt az a képvetítős kísérlet, amikor véletlenszerűen vetítettek vidám és szomorú képeket, és a "szív-agy" már reagált mielőtt a kép megjelent.
Alvás közben nincs testi fájdalom sem. Akkor az is csak a tudat játéka?
Gondolom akkor a szeretet is csak egy sor biokémiai folyamat mellékterméke.
Ez egy szófordulat. A tudat bánkódik. Mi lett volna, ha... kombinálunk, mert nem tudjuk elfogadni a helyzetet. Ha pl alszunk, éber tudat kikapcsol, nincs lelki fájdalom.
akkor miért nem az első? bár nekem aztán mindegy.
Ajánlom, olvasgass egy kicsit a Heartmath Intézet kutatásairól. A szív nem egy darab hús, ami vért pumpál, a kutatások szerint az egészség nagyon fontos eleme, voltaképpen egy "második agy". Mindent korábban érzékel, mint az agy, és egészség csak akkor létezik, ha az agy és a szív koherensen működik.
fáj a szív.pedig hogy fájna,a lábam jobban fáj.
Javaslom neked,olvasd el: Robert Lawson:A lélek útja c.könyvét. Sőt,az összes könyvét,amit a későbbiekben már a saját nevén Kováts Róbert néven írt.
Az elme és lélek két különböző, és nem összekeverendő dolog.
Ha nincs lélek, akkor mivel magyarázod a "lelki fájdalmakat"?
szíve,lelke benne van.hát az odaadása.
a szív ugyanolyan testrész,mint más,kivéve,hogy a vért pumpálja.és az elme,az ész,ami mindent eldönt,bár szerintem,még nagyon keveset tudunk róla. de hát az emberiség nagyon sokat tudott meg,és még remélem lesz ideje,hogy még többet.
Sziasztok, most először írok ide. Szerintem testben vagyunk, mint földi emberek, de a legfontosabb, leginkább lényeges és gyakorlati problémáink "felügyelője" az elménk, vagy lelkünk, ki hogy hívja. Én személy szerint a szívnek a jelzéseiből lépek ide vagy oda, mert az, amit ott érzek, ha tanácsot kérek, mindig bölcs és megfontolt lépésekre késztet. Igaz, ettől még minden nap megvívom a harcaimat a "démonaimmal",viszont egyenesen szembe tudok nézni velük. Legyetek kitartóak és erősek! Szeretettel: Gábor
További ajánlott fórumok: