Ingatlant venni olyantól, aki nem hirdeti a neten... (beszélgetés)
Semmi gond.:)
Ősszel kezdődött, karácsonyra le volt papírozva mind a 6, de én már álmomban is lakást, házat láttam.D
Az szép teljesítmény lehetett, nem irigyellek!
(Bocsi, nem vettem észre, hogy nem te vagy a fórumindító :))
Én már letudtam , remélem egy életre, sem venni, sem eladni nem szeretnék, elég volt az ősszel, 4 eladás, 2 vétel. Egy nővel meggyűlt a bajom, egyszerűen nem hitte el, hogy nem az ő vevőjének adom.Este tizenegyig hívogatott, különböző variációkkal.
Ha mégis kellene eladnom, csak a neten hirdetném.
Tudom, átéltem. Voltam eladó is és vevő is. :)
Viszont sokan nem mernek idegent beengedni az ingatlanjukba, és ezért bíznak meg ingatlan irodát. Tehát azokhoz semmiképp nem fogsz hozzáférni kívülállóként.
Mondhatod az ingatlanosoknak, hogy max. X forintért vennél ingatlant. Azon belül úgyis Te döntesz, hogy neked mi éri meg.
Egyébként néha nem baj, ha ingatlanoson keresztül keresel ingatlant. Neki is érdeke, hogy eladja, tehát lehet, hogy úgy adja elő az eladónak, hogy csak X összegért lehet eladni, és arra ő már tud is vevőt.
Szerintem mindkét variációt kipróbálhatod!
Én pl. úgy vettem lakást, hogy az ingatlanossal közöltem, hogy én egy ilyen lakásért ennyit vagyok hajlandó adni.
Meg nem is tudom a szabályokat, mert 3 éve egy lakást akartam a Coopban kitenni, de mondta a főnök, hogy bent nem szabad. Megmutatta, hol lehet a bejárathoz legközelebb, kívül.
Valaki egy fán hirdetett, hatóság felhívta;megbüntette. De ezt csak hallottam, elhiszem.
Ja, az benne van, mi is mikor feltettük, azért gyűlt össze 12 ingatlanos, mert 2 hétig csak ők.:(
Csak gondoltam, egy kisebb helyen hátha nem ők az elsők.:)
Ez azért elég furcsán hangzik, hogy valaki eladná az ingatlant, de nem meri meghirdetni, meg ingatlanosnak sem odaadni, valamint kiírni sem, hogy eladó!
Azt gondolom, hogy az nem túl komoly elhatározás, ha valaki egyik módot sem választja, bár lehet, hogy elvétve találni ilyet.
Cetlik kiragasztása is jó lehet, de arra nem biztos, hogy felhívnak, mert esetleg ingatlanost sejtenek mögötte. Legalábbis az én környezetemben ez van.
A múltkor felhívtam egy olyan cetlit, hogy "lelkipásztor keres lakást a környéken".Hát nem ingatlanos volt?:D
Induljatok neki és személyesen, szóban érdeklődjetek mindenhol.
Lehet akár kocsmákban is, boltokban, sőt csengessetek be vadidegenekhez, hogy tudnak-e a szomszédságban arról, hogy van-e eladó ingatlan.
tegyetek ki Ti a faluban hirdetéseket, valami jó szöveggel
a művelődési ház vagy könyvtár is szóba jöhet, érdeklődhettek is meg falragaszokat is tehettek ki
Helyi újságban is feladhattok Házat keresünk! hirdetést
További ajánlott fórumok:
- Vennétek e elárverezett kocsit vagy ingatlant? Nem taszít?
- Soha nem vásárolnék olyan ingatlant, ahol tudom hogy valaki...
- Egy adott ingatlant hirdethet több közvetítő cég is?
- Mi történik, ha valaki nem tudja fizetni a hitelét, és elárverezik az ingatlant?
- Ha eladok egy lakást és nagyobb értékben vásárolok egy új építésű ingatlant 15 millió forintért, kell illetéket fizetnem vagy illetékmentes?
- Végre sikerült ingatlant vennem és amire eljutok lassan a vásárlás végére, hiányozni fog a jelenlegi lakhelyem környéke. Megszokom majd?