Azért nem emlékszünk, mit álmodtunk, mert valójában ez az elme gyakorlata olyan helyzetekre, amelyeket még nem tapasztaltunk élőben? (beszélgetés)
Nincs az az álmoskönyv ami ezeket megfejtené.
Krudy álmoskönyve megprobálkozott vele.
Amennyi zagyvaságot álmodok, hát álomfejtő legyen a talpán aki megfejti.
Nem tartanám egyértelmű ténynek Freud állításait, ráadásul az ő analízisét is megcáfolta egy másik tudós. Éppen annyira hiteltelen, mintha azt mondanám, hogy az álmoknak vannak jelentéseik. Én egy másik dimenzió közötti kapcsolattartásra gyanakszom, amely az érzékszervekkel láthatatlan vagy távoli, világűrben lévő helyekkel. Vagy láthatjuk mit csinál más. Üzenetet is jelenthetnek. Legvalószínűbb szerintem az utóbbi a visszatérő álmok miatt.
Ez az! Nekem van 2-3 olyan álmom, amit rendszeresen újra álmodok. Az egyik ilyen kedvencem, hogy ugrálok le a 9-dik emelet erkélyéről, vagy az erkélyekbe kapaszkodva lemászok. Valóság alapja annyi, hogy pár évig laktam ilyen lakótelepi házban.
na és mi van a visszatérő álmokkal? vagy a már egyszer átélt álom másfajza ujra élésével. ugy változatban?
Még ezt hozzátenném: A homloklebeny, ami kulcsszerepet játszik az emlékezésben, inaktív a REM-alvás, az álmodás során. Bizonyos neurotranszmitterek, különösen az acetilkolin és a noradrenalin szintjének változása miatt felejthetünk a REM-alvás
én szoktam emlékezni, ha hirtelen ébredek fel. bár legtöbb álmom vagy erotikus vagy emlék a multbol vagy értelmetlen zagyvaság.
Az agy nem támogatja, hogy emlékezzünk álmainkra.
Elvileg azért nem emlékszünk, mert az alvás bizonyos fázisaiban a rövidtávú memória aktív, és hacsak nem ébredünk fel éppen akkor, nem is kerül át a hosszútávúba.
Pl. én ma reggel azt álmodtam, hogy hatalmas, habos-csokis óriáspalacsintákat készültem kóstolni egy cukrászdában, éppen megkaptam volna mellé a csokis shake-emet is, mikor jelzett az ébresztő. Remélem, ezt majd megtapasztalom élőben, mert nagyon jól néztek ki azok a palacsinták :DD
Volt már deja vu érzésem, amikor még azt is előre tudtam, mit fog mondani a másik (megjósolhatatlan helyzetben), de biztosan tudom, hogy ezt nem álmodhattam meg. Viszont volt már olyan esemény, aminek megtörténtét kizártnak gondoltam, amikor álmodtam - néhány hónap múlva mégis valóra vált, kicsit más körítéssel.
Fura dolgok az álmok. :)
Ez nem egészen így van. Sokszor az álommal dolgozzuk fel a napközben történteket vagy ami a szívünket nyomja, esetleg amire vágyunk. Vagy csak úgy álmodunk valamit.
Ezt nem tudom, de volt már olyan érzésem, hogy azért van déja vum, mert konkrétan megálmodtam már azt, ami megtörtént velem. Nem vagyok boszi. :)
Átgondolni való téma. Szerintetek lehet, hogy azért nem emlékszünk a legtöbb álmunkra, mert valójában az elme gyakorol olyan helyzetekre, amelyeket még nem tapasztaltunk élőben? Ebből is eredhet a deja vu, mintha megálmodtam volna már valamit, amit aztán a való életben meg tapasztalok.
További ajánlott fórumok:
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Kicsit elkezdtem pánikolni a háborús helyzetek miatt. Nem...
- Se vele, se nélküle... Avagy ki hogy éli meg az ilyen helyzeteket?
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata