Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Azért nem emlékszünk, mit álmodtunk, mert valójában ez az elme gyakorlata olyan helyzetekre, amelyeket még nem tapasztaltunk élőben? fórum

Azért nem emlékszünk, mit álmodtunk, mert valójában ez az elme gyakorlata olyan helyzetekre, amelyeket még nem tapasztaltunk élőben? (beszélgetés)

5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Hmmm.ez.érdekes)
ma 10:24

Elvileg azért nem emlékszünk, mert az alvás bizonyos fázisaiban a rövidtávú memória aktív, és hacsak nem ébredünk fel éppen akkor, nem is kerül át a hosszútávúba.

Pl. én ma reggel azt álmodtam, hogy hatalmas, habos-csokis óriáspalacsintákat készültem kóstolni egy cukrászdában, éppen megkaptam volna mellé a csokis shake-emet is, mikor jelzett az ébresztő. Remélem, ezt majd megtapasztalom élőben, mert nagyon jól néztek ki azok a palacsinták :DD

4. Sirga (válaszként erre: 1. - Hmmm.ez.érdekes)
ma 10:11

Volt már deja vu érzésem, amikor még azt is előre tudtam, mit fog mondani a másik (megjósolhatatlan helyzetben), de biztosan tudom, hogy ezt nem álmodhattam meg. Viszont volt már olyan esemény, aminek megtörténtét kizártnak gondoltam, amikor álmodtam - néhány hónap múlva mégis valóra vált, kicsit más körítéssel.

Fura dolgok az álmok. :)

ma 08:14
Ez nem egészen így van. Sokszor az álommal dolgozzuk fel a napközben történteket vagy ami a szívünket nyomja, esetleg amire vágyunk. Vagy csak úgy álmodunk valamit.
ma 08:00
Ezt nem tudom, de volt már olyan érzésem, hogy azért van déja vum, mert konkrétan megálmodtam már azt, ami megtörtént velem. Nem vagyok boszi. :)
ma 07:46
Átgondolni való téma. Szerintetek lehet, hogy azért nem emlékszünk a legtöbb álmunkra, mert valójában az elme gyakorol olyan helyzetekre, amelyeket még nem tapasztaltunk élőben? Ebből is eredhet a deja vu, mintha megálmodtam volna már valamit, amit aztán a való életben meg tapasztalok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook