Azért nem emlékszünk, mit álmodtunk, mert valójában ez az elme gyakorlata olyan helyzetekre, amelyeket még nem tapasztaltunk élőben? (beszélgetés)
Elvileg azért nem emlékszünk, mert az alvás bizonyos fázisaiban a rövidtávú memória aktív, és hacsak nem ébredünk fel éppen akkor, nem is kerül át a hosszútávúba.
Pl. én ma reggel azt álmodtam, hogy hatalmas, habos-csokis óriáspalacsintákat készültem kóstolni egy cukrászdában, éppen megkaptam volna mellé a csokis shake-emet is, mikor jelzett az ébresztő. Remélem, ezt majd megtapasztalom élőben, mert nagyon jól néztek ki azok a palacsinták :DD
Volt már deja vu érzésem, amikor még azt is előre tudtam, mit fog mondani a másik (megjósolhatatlan helyzetben), de biztosan tudom, hogy ezt nem álmodhattam meg. Viszont volt már olyan esemény, aminek megtörténtét kizártnak gondoltam, amikor álmodtam - néhány hónap múlva mégis valóra vált, kicsit más körítéssel.
Fura dolgok az álmok. :)
További ajánlott fórumok:
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Kicsit elkezdtem pánikolni a háborús helyzetek miatt. Nem...
- Se vele, se nélküle... Avagy ki hogy éli meg az ilyen helyzeteket?
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Az anyatej és az elválasztás gyakorlata