Ingatlanjogi kérdés... (beszélgetés)
ha az igazolható, hogy ez a rezsiköltség a te ottlakásod alatt keletkezett, akkor azt te lszel köteles kifizetni. ha azonban bizonyítható az, hogy a szerződéskötéskor a bérbeadó megtévesztő tájékoztatást adott a rezsiköltség nagyságára vonatkozóan, és az is egy jóval magasabb rezsiköltség ismeretében nem kötötted volna meg ezt a szerződést, akkor esetlegesen a többlet vonatkozásában kártérítési igényed lehet.
mindenképpen célszerű szerződéskötés előtt nemcsak szóban tájékoztatást kérni hanem legalább egy évre visszamenőleg a számlákat is megnézni.
Igen, én is így gondolom.
Egyszerűen ki vagyok akadva. Nem arról van szó, hogy nem akarunk fizetni, hanem hogy, ha előbb szól, a kevesebbet még szó nélkül kifizettem volna, de így baromira átverve érzem magam...
Kérdés: A csekkeket kinek fizetted?
Ha az APEH-hoz bejelentette, akkor számlát kellene adnia. ( egyébként attól, hogy bejelentette a bérbeadási tevékenységet, még nem biztos, hogy számláz is)
Nek ez után jövedelemadót és EHO-t kellett volna fizetnie. Mégpedig a 75 e után 29,5 e Ft ot havonta.
Próbáld meg tőle elkérni a számlákat. Ha nem adja, akkor nincs. Átvételi elismervény nem elég.(csak a számla melléklete lehet)
Szerintem nem jelentette be az Apehnél hogy kiadta a lakást.Nem szokásuk.
Sok helyen még bejelentkezmi sem lehet...a házban élők pedig úgy tudják hogy "rokonok" laknak a lakásban.
Sziasztok,
én is ezt szerettem volna kérdezni, hogy vajon mennyire hivatalosan adta ki....
azon kívül, hogy volt róla szerződés, vajon apeh felé bejelentette-e...
ha nem, akkor tuti te jössz ki jobban a dologból - márpedig ha perre megy, érdemes ezzel is foglalkozni szerintem
Abban igazad van hogy amit írtál az lenne a hivatalos forma.
De itt más a szitu:)
Csakhogy jelen esetben szó sincs elismervényről...
Nem adott nekik semmit sem a tulaj(ha jól értelmeztem mit a topikindító írt)
De igen.
Átvételi elismervény, vagy nyugta, az a sajátossága, hogy az a fél írja alá, aki a pénzt kapja. Cserébe adja az elismervényt, amit ugye az őriz meg, aki fizetett.
Mellékesen megkérdezem,hogy számlát kaptatok a bérleti díjról?
Ha nagyon kekeckedik a tulaj, akkor feldobhatod ezt a labdát neki.
Bár mondom,ha nem átverés csak nem akartok fizetni akkor szegény tulaj szívja meg de nagyon, az más kérdés,hogy tanul belőle.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Gyakori kérdések a 90 napos diétáról
- Hülye kérdések fóruma, csak pihenteknek!!! :- D
- Kérdésre kérdéssel felelünk. Csak egy kérdő mondat!
- Itt a Hoxán ügyvédet keresek ingatlanjog ügyben!
- Jó ingatlanjogászt keresek - önkormányzati lakás'maffia'