Ideiglenes lakcímkártya igénylés (beszélgetés)
10. Boszy28 (válaszként erre: 1. - Tipke)
2011. febr. 23. 20:15
ideiglenes lakcímet elvileg a polgármesteri hivatalban is be lehet jelenteni, de a tulajdonos (ahová bejelentkezel) aláírása is kell a nyomtatványra.
Ingyenes, nem kell érte fizetni.
Ha a hivatalban mégsem csinálják meg, a területileg illetékes okmányirodába kell menni. Ott is ugyanígy kell csinálni, mint ahogy leírtam.
9. geridina
2011. febr. 23. 20:14
Én egy kis faluban csinálom, és a legközelebbi nagyvároshoz tartozunk. Bejön az ügyfél, kitöljük, én felviszem a rendszerbe és küldöm az okmányirodába. Attól függ, ahol laksz, ott van e okmányiroda.
8. Zsuzsi56
2011. febr. 23. 20:13
saját falud polgármesteri hivatalába kell bemenned, nyomtatvány kell hogy legyen náluk is, átveszik a kitöltött lakcímbejelentő lapodat, elküldik az illetékes okmányirodába, ott kiállítják a lakcímkártyádat, és arra a címre postázzák ahová kéred, de kérheted a falud polgármesteri hivatalába, és ott veszed át.
(okmányirodai ügyintéző vagyok, ezzel is foglalkozom többek között)
7. Tipke
2011. febr. 23. 20:04
Kis falu ahol lakunk, okmányiroda csak a szomszéd városban van. Akkor elég bemennünk a polgármesteribe és ott megcsinálják?
6. csicsy22
2011. febr. 23. 19:54
Nálunk az önkormányzatnál csinálják.
5. secret!
2011. febr. 23. 19:52
Időpontot kérsz rá, az okmányirodában.
4. Cottilady
2011. febr. 23. 19:52
csak a lakás/ház tulajdonosának is veled kell mennie
3. Cottilady
2011. febr. 23. 19:51
polgármesteri hivatalban megcsinálnak neked mindent. nálam legalábbis így volt.
2. Marjann
2011. febr. 23. 19:49
Okmány irodában kell kérni formanyomtatványt. Ki kell töltened neked és annak akinek az ingatlanjába be akarsz költözni. Ott kell leadnod, ahova menni szeretnél ha jól tudom.
1. Tipke
2011. febr. 23. 19:48
Hol kell igényelni az ideiglenes lakcímkártyát? Okmány irodában vagy a Polgármesteri hivatalban is lehet? Mennyibe kerül? Milyen okmányok kellenek hozzá? köszi aki válaszol:)
További ajánlott fórumok:
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Állandó vagy ideiglenes lakcímkártyát csináltassak?
- Az Ideiglenes lakcímkártya visszavonható?
- Ha csináltatok Pesten ideiglenes lakcímkártyát (pesti címmel), az a gyulai polgármesteri hivatal rendszerében megjelenik?