Állandó vagy ideiglenes lakcímkártyát csináltassak? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Ha már mindenképp lakcímkártyát akarsz csináltatni, akkor az ideiglenest ajánlom. De azt is csak egy pár hónap után. A szüleidtől úgyis megtudod ha fontos levelet kapsz.
muszáj egyből lakcímkártyát csináltatni..?:O
ahhoz, hogy egy levelezési címet megadj bármilyen ügyintézéshez, szerintem nem kérnek el lakcímkártyát.. (ez nem biztos, csak így emlékszem)
én laktam egyébként albérletben és kollégiumban is éveket, de nem éreztem hiányát annak, hogy nincs ideiglenes lakcímem.. egyik helyre sem jelentkeztem be hivatalosan..
persze lehet, hogy csak én nem vagyok kellőképpen precíz ezekben a dolgokban..:)
Én mikor összeköltöztem párocskámmal elősszőr csak ideglanes lakcímen voltam nálla (sőt egy pár hónapig még ideglenest sem csináltattam)
És mikor májusban összeházasodtunk akkor lett az ideglenesből állandó!
Szerintem maradj Te is az ideglenes lakcímnél.
Jaj...
Szóval szerintem is csak ideigleneset! Majd házasság után mehet a végleges.
Manon
A párom lakásába.
De igazából lehet, hogy csak ideiglenes lakcímet kellene csináltatnom, mert tényleg ha mégse jön össze a dolog (de remélem igen:)), akkor mégse legyen belőle macera...
Albérletbe költöztetek,vagy a párod lakása?
Én mindkét esetben egyenlőre még maradnék egy ideig az eddigi címemen...Állandót csak saját lakás esetében csináltatnék.
További ajánlott fórumok:
- Az Ideiglenes lakcímkártya visszavonható?
- Kell fizetni a lakcímkártya csináltatásért?(ideiglenes, állandó)
- Ha valakinek nincs állandó lakcíme, akkor ideiglenes sem lehet?
- Ha csináltatok Pesten ideiglenes lakcímkártyát (pesti címmel), az a gyulai polgármesteri hivatal rendszerében megjelenik?
- Tudja valaki, hogy bölcsödébe iratáshoz elég-e az ideiglenes lakcim, vagy csak állando jo?
- Hol vehetek igénybe fogrovosi ellátást, ha van állandó és ideiglenes lakcímem is?