Az Ideiglenes lakcímkártya visszavonható? (beszélgetős fórum)
sziasztok.érdelekne egy kérdés
lehet 2 lakcim kártyám az egyik végleges ahol most lakom meg lehetne egy ideigleneset csinálni.de az ideiglenes apukémhoz szólna.ha valaki tud válaszal segiteni azt megköszönöm.
A lakcímkártya nem vonható vissza senkitől, mivel tartalmazza a személyi számot is adatainkon kívül. Azonban a tartózkodási hely érvényességi ideje egyszer lejár. Jelenleg öt év ez az idő, aztán - ha nem történik újabb bejelentkezés - automatikusan érvénytelenné válik a cím.
Mivel nem saját tulajdonban laknak, kérdés: hogyan kinek a hozzájárulásával jelentkeztek be? A tulajdonos engedélyével? Ha nem, lehet jelezni a tulajnak, hogy mi a helyzet. Egyedül a tulajdonos jogosult kipaterolni őket az ingatlanból, majd kérheti a lakcím fiktívvé nyilvánítását. Erre a hivatalnak kötelessége lépni: ha azt állapítja meg, hogy jogos a kérelem, határozattal fiktívvé nyilvánítja azon személyek lakcímét, akik az adott ingatlanba be vannak jelentkezve és a tulajdonos rájuk vonatkozóan ezt kéri, majd ennek a nyilvántartásba való bejegyzéséről is gondoskodik.
Remélem tudtam segíteni.
Azért ez rendkívül szomorú.
A feljelentésekre azért gondoltam, hogy ha intézkedni kell, akkor nyoma legyen annak, hogy összeférhetetlenek.
Tovább hergeltem magam. Szóval csodálkoznak, ha az öreg fenékbe lövi őket vagy árammal rázatja meg, amikor senki nem tudja őket megvédeni még egy egész falu sem.
Rendőrség jelen van nálatok?
Minden alkalommal tesztek feljelentést?
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Vissza lehet-e vonni az ideiglenes tartózkodási engedélyt.Mármint nem ez az állandó lakcíme hanem csak az ideiglenes.Családos de rengeteg zűrt csinál a faluban.Lop, garázdálkodik és senkire nincs tekintettel.Sajnos ez nálunk nagyon nagy probléma.Rengeteg a roma a falunkban, nem is az a baj, hanem ,hogy egyre több az ilyen...A jegyzőnőnk szerint nem lehet vele semmit kezdeni, meg őszintén szólva ő nem is akar.Tavaj télen a nyaralókból ellpotak amit lehetett, és addig fajult a dolog,hogy még a lakásban lévő rézcsöveket is kibontották a falból ahol nincs állandó ottlakó.A nyugdíjasokhoz betörnek ellopják a pár szem baromfiukat, kifosztják a fagyasztóládáka-szekrényeket.Szóval elkeserítő a helyzet.Én képviselő vagyok a településünkön és szeretnék a többiekkel együtt valami megoldást találni és ezt az 1-2 családot eltávolítani a faluból.A többivel nincs nagy gond..Most például a kukoricát lopják, de nem 1-2 zsákkal hanem minden nap kistraktorra vagy valami kis retyedlivel, és kihasználják azt,hogy az aktív korú emberek napközben dolgoznak és úgymond szabad a vásár....Kérlek,hogy sgítsetek nekünk. Olyan szép a kis falunk de ha sürgősen nem tudunk valamit tenni akkor hiába a szépsége, ha nem tudjuk megállítani ezeket az embereket.Lehet,hogy össze-vissza írok de most rengeteg gondolat kavarog bennem.Ha valakinek van olyan ismerőse aki jártas ilyen dolgokban, vagy köztetek van olyan annak nagyon örülnénk ha jelentkezne....Mindenféle tanácsot szívesen olvasok....Előre is köszönöm a segítséget....
További ajánlott fórumok:
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Ha nem fizet az ex gyerektartást, visszavonható a gyerek láthatási joga?
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Állandó vagy ideiglenes lakcímkártyát csináltassak?
- Ha csináltatok Pesten ideiglenes lakcímkártyát (pesti címmel), az a gyulai polgármesteri hivatal rendszerében megjelenik?