Ha nem fizet az ex gyerektartást, visszavonható a gyerek láthatási joga? (tudásbázis)
Jaj bocsika! Igen most már vettem a lapot! Hát nem másnap! A láthatás előtt 48 órával köteles szólni mindkét fél, ha közbe jött valami, és nem tudnak a "gyerek jogai" érvényesülni.
Nálunk sem csukták le az exemet!?
Annak idején én utánam sem fizetett gyerektartást apám, én meg nem mentem hozzá többet, és azóta is max. 2x láttam.
Mondjuk nem fakadt sírva, hogy nem kell elvinnie én meg nem sírtam, hogy nem kellett vele mennem...
Meg kell beszélni a 11 éves gyerekkel, hogy álljon oda eléjük és kerek perec mondja a szemükbe, hogy ő nem akar menni, nem kíváncsi rájuk, majd ugyan ezt a gyámügyön is, bár úgy emlékszem a gyerek 13 éves koráig nem veszik figyelembe.
Sajnos csak ez az egy megoldás van, mert neked szorgalmaznod KELL a láthatást. Tudom, hogy nagyon nehéz, a testvéremmel végig csináltuk ezt, ő sem akart menni az alkoholista apjával kocsmát járni, de kellett, mert anyut bírságolták volna meg. De egyszer rávette magát, és kimondta: nem akarok veled menni!!!!
szia.
Sajnos nálam hasonló a helyzet,csak a nagyszülökkel.mi együtt élünk a férjemmel,csak a nagyszülök akarják a láthatási jogukat érvényesiteni.11 éves fiam nem akarja látni őket,de a gyámügy kötelezi rá.Félek.Nagyon sir és könyörög,hogy neeee.Mit tehetnék??????
A gyermektartásdíj és a láthatás nem vonható össze. Láthatásra joga van az apának, még akkor is, ha a gyerek nem akar menni (ezt tapasztaltam). A gyerektartás díjra meg a gyereknek van joga (és nem az anyának) de ez általában senkit nem érdekel, hamar takaróznak azzal hogy jajj szegény nem tud fizetni, nincs miből...
Persze nem minden apa ilyen, nem akarok általánosítani, és vannak olyan nők is akik tényleg ácsingóznak apuci pénzére, hogy minél többet kicsikarjanak belőlük.
Inkább azzal van itt baj, hogy ezt az egészet a rosszindulat lengi körül, és a végén már tényleg nem a gyerekről szól a dolog. Apuka juszt se ad pénzt, nehogy máááá eltartsa az exet, és nem gondol bele hogy a gyereknek jut kevesebb (más ha tényleg lecsúszott apuka és már nincs miből fizetni, mert esetleg önhibáján kívül esett meg vele,és más amikor tehet arról ahova jutott, ilyenkor a legtöbb esetben piára mindig jut), a gyerek meg legjobb esetben is jobbról-balról azt hallja, hogy a két szülő egymást szídja mint a bokrot, ő pedig az ütköző aki a két fél között áll. És az a legnagyobb baj, hogy még a gyámügy/bíróság is a szülők jogait védik és nem a gyerekét.
Egyébként tudtommal, ha apa valamiért nem tud tartásdíjat fizetni az állam megelőlegezi, ennek utána kell járni...
koszonom hogy mindezt megosztottad velem. bar amint irtam ebbe beleszolni nem tudok.
bar furcsa szamomra hogy haragban vagy az egesz vilaggal, es ha irsz valamit, es ha valaki reagal ra, leuvoltod a hajat. meg jo hogy keves van nekem :D
mindenkinek vannak rossz napjai, de alapvetoen derusen es optimistan kellene tekinteni a vilagra. en is elvaltam es van egy fiam. engem sem erdekel az exem, de a fiam itt van minden szunetben, annak ellenere hogy az exemmel nem tartom szinte egyaltalan a kapcsolatot. minden valas szar. ez teny.
ebbe en nem tudok bele szolni.
gondolom azert valtatok el, mert nem jottetek ki egymassal. egy gyerek viszont nem taegy, amit adni venni lehet, vagy elvenni. a gyerek erdekeit szem elott tarva, es nem a sajat buszkesegunk, kell donteni, mi a jo.
bar furcsallom hogy a sajat szuleid is ugy latjak az exednel jobb helye lenne a lanyodnak.
gondolkozz el miert gondoljak igy. lehet nem is az ex a szemet dog ebben az esetben
Hányok az ilyen nőktől egyébként aki kerre képesek némi pénzért!Én biztos nem tenném ki a gyerekemet ennek!
Ja és a lényeg...ajánlottam neki munkát én,azt sem fogadta el!erre nem lehet mit mondani....
NEM!
A gyerektartás és a láthatás külön téma.
Az apának pont ugyanannyi joga van látni a gyerekét, és a gyereknek is joga van kapcsolatot tartani az apjával is.
Ha tényleg olyan rosszul áll anyagilag, akkor meg miből fizessen?
Arról nem beszélve, hogy kizárt, hogy az anya csak a családi pótlékból él.. Ha valóban csak ennyi jövedelme van, akkor jogosult rendszerese gyermekvédlemi támogatásra (ha most is épp ez a neve..), igaz, ezt nyaranta sok helyen természetben fizetik, vagyis élelmiszert adnak, esetleg "kajajegyet", amit egy menzán lehet felhasználni.
ezen kívül munkanélkülire, vagy ha arra nem, akkor szociális segélyre, vagy munkát ajánlanak, hogy később ezt egy ideig kaphassa...
szóval, elvileg kapnia kéne még mást is a családin kívül.
Ha mégsem, akkor viszont felmerül, hogy családon belül tarthatóak-e a gyerekek.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Több százezres gyerektartásdíjnál milyen ítéletett hoz a bíró?