Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él? (beszélgetős fórum)
Meg nem volt "szerencsem" digohoz.
:)))
senki sem hallott róla,hogy életvitelszerű ausztriai tartozkodás kell majd juniustól a gyes és családi pótlék kifizetéséhez????
Basszus....
most vagy jo tökifej aki ezt a hírt terjeszti kinn magyar munkavállalok között vagy még nem publikus....
ha valaki hall rola kérem szoljon!!!
Igaz Wien-ben a Finanzamtot/Famillienbeihilfe részelgét felhivtam ott azt mondták még ők sem hallottak rola,de szerintem nem zörög a haraszt ha a szél nem fujja
Latom nagyon viccesek vagytok, remelem jol mulattok !
Nem en vagyok az elso no akinek ket kulonbozo kapcsolatbol szarmaznak a gyermekei, es nem is en leszek az utolso ! :)))))
Most lehet jokat nevetni !
Santit ott a sztori, hogy csaladi potlekot vajon honnan igenyel?
En nemzetkozi szakon vegeztem, de ez a keszekusza sztori ami itt van , meg nekem is sok:)
1. gyerek> anya magyar> apa nemet
2. gyerek> anya magyar> apa osztrak
A masodik gyerek apjaval gonodlom egyutt elsz, Mo-n. Az elso fizet az 1. gyerek utan tartasdijat. Melyik birosag hozott iteletet az ugyben? Mert ahol az itelet szuletett, ott lehet feljebbezni.
Javaslom, a harmadik gyereket valami olasznak szuld...az lenne aztan az igalom:)
sziasztok.
Az én kérdésem az lenne.mivel mi is kintről kapjuk a gyes,csal.pótlékot igaz e a hír,h.a kifízetését Juniustól kinti lakcímhez kötik majd!tud v. Hallott valaki erről?légyszi segítsetek!kösy
Nem. Csupán egy jó ügyvéd és megfelelő adminisztráció kérdése az egész.
Bár nekem ez a nemzetköziség már sokkkkkkkkkk.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Érdemes Magyarországra visszaköltöznöm külföldről?
- A külföldről indított átutalás, mennyi napon belül jelenik meg magyarországi számlán?
- Ha külföldről hív valaki akkor kell érte fizetni itt Magyarországon?
- Kapja valaki a munkabérét magyarországi munkavégzésért euróban? Mennyire törvényes ez? Nincs köztetek munkajogász?
- Tudja valaki, hogy a gyerektartás-igényléshez fontos személyesen megjelenni, vagy külföldről lehet-e levélben kérni?