Hűtőstészta recept
A Hűtőstészta hozzávalói:"maradékok" ami épp a hűtőben van
nekem most:
kis darab császár szalonna,
1 db pritamin paprika
egy kevés maradék vajkrém (magyaros)
egy fél doboz tormás vajkrém
fél doboz főzőtejszín
1 cs pulykasonka
1 fej hagyma
kifőtt tészta
petrezselyem
A Hűtőstészta elkészítési módja:
A szalonnát felszeletelem, serpenyőbe teszem és kisütöm a zsírját. A hagymát és a paprikát felkockázom, majd a szalonnához adom először a hagymát, lepirítom, aztán mehet bele a paprika, ha kicsit megpárolódott, akkor a vajkrémekkel elkeverem és kicsit rotyogtatom. Felöntöm a tejszínnel, és egyet forralok rajta. A kifőtt tésztát a szószba keverem, összeforgatom, majd tányérba szedem és rászórok egy kevés felcsíkozott pulykasonkát.
Az alapanyagok szabadon változtathatóak, azért is lett a neve Hűtőstészta, mert mikor-mi van a hűtőben, abból készül a mártás.
Lehet kolbásszal, sajtkrémmel, reszelt sajttal készíteni, kinek-mi van...
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2010. jún. 28. 14:42
A hűtőstészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.