Hűsítő bodzaital recept
A Hűsítő bodzaital hozzávalói:10 liter víz
80 dkg cukor
3 db citrom
7-8 db bodzavirág
A Hűsítő bodzaital elkészítési módja:
A virágokat és a citromokat jól megmossuk. A vizet egy zománcos vödörbe vagy egy nagy fazékba töltjük, beleöntjük a cukrot, elkeverjük. Beleszeleteljük a citromokat, rátesszük a bodzavirágot, letakarjuk. 2 nap múlva a citromokat belenyomkodjuk, üvegekbe szűrjük, a hűtőbe tesszük. Néhány napig így eláll.
Nagy melegben kiváló hűsítő.
Aki savanyúbban szereti, tegyen hozzá még citromot, vagy citromlevet, amikor az üvegekbe tölti.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Erás, 2007. máj. 17. 12:33
A hűsítő bodzaital elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.