Hurkát sütni sütő nélkül? (tudásbázis)
Reggel sült hurkát szerettem volna enni..véres-májas egymás mellé egy kerámia serpenyőbe, egy kis olaj a megmosott hurkákra, és nagyon kis lángon, vastag alátétlemezzel fél óra..-hiába szurkáltam, mind a négy szétdurrant..
holnap reggel a környék kóbor macskáinak jól kezdődik a napjuk(ugyanis mind megkapják, mert embernek ehetetlen)
Köszi a hozzászólásokat:)
Tudom nagyon amatőr kérdés, de honnan tudni, hogy mikor sült át teljesen?
Igen, mindenképpen tegyél fedőt rá, mert fröcskölni fog.
Először szurkáld meg villával a hurka oldalát, azért, hogy a sülésnél ne repedjen szét. Még a fagyasztottat is próbáld meg szúrkodni (lehet, ha vízzel leöblítetted).
Vizet szoktam alátenni annyit, hogy kb. 1-2 cm-t álljon az edény alján. Ha sok, akkor fedő nélkül, nagy lángon néhány perc alatt le tudom zsírra sütni.
Olajjal locsold meg a hurkákat, hogy szép fényes legyen.
persze, forgasd és először csak kisebb lángon süsd, hogy át tudjon jól sülni
piacon vagy hentesnél vennék a helyedben, ott megbízhatóbb és háziasabb, mint a tesco hűtőpultból
de csakis előzetes vélemények alapján, akik már kipróbálták annak a hentesnek az ízvilágáét és javasolják, visszajáró vendéek
További ajánlott fórumok:
- Sütő nélkül is lehet egytálételt sütni?
- Ti meddig pároljátok a felkockázott zsírszalonnát, mikor kezditek víz nélkül sütni?
- Kumplit ki próbált már olaj nélkül sütőben sütni? "Igazi" burgonyából érdekelne, nem a bolti fagyasztottra gondolok
- Hogyan tudnék olaj nélkül húst sütni, ha nincs teflonsütőm?
- Muffint lehet sütni forma nélkül, csak a papírban?
- Római tálban sült csirkecombot lehet egy kis vízzel, olajjal sütni zöldségek nélkül?