Hulala meggyes álom recept
80 perc
A Hulala meggyes álom hozzávalói:
Tésztához:
25dkg liszt
40dkg porcukor
8db tojás
8evk víz
2púpozott evk kakaópor (cukor nélküli)
fél cs sütőpor
1 tortabevonó csoki
Krémhez:
45g tejföl
hulala tejszín (250-500ml)
3evk porcukor
1 habfixáló
1kg meggy
A Hulala meggyes álom elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét kemény habbá verjük és hozzá adunk 10dkg porcukrot, majd hozzá keverjük a sárgáját,a lisztet, vizet,kakaóport és sütőport. A masszát ketté lehet választani, ha valakinek kisebb tepsije van,legjobb lenne a magasfalú,aminek a falát lelehet szedni külön. A tepsit kivajazhatjuk,lisztezhetjük de jó a sütőpapír is. 180fokon 20p kb és kész a tészta. Ezalatt a krémet elkészítjük, az összes hozzávalót mixerrel felverjük és amikor kész a meggyet kimagozva,szétnyomkodva a levével együtt beletesszük a masszába. Ha 500ml-is tejszínt vesz valaki,akkor elég 400bele, ha 250est akkor értelemszerűen kevesebb kb.60dkg meggy kell bele. Amíg megsül a süti tésztája,betehetjük a hűtőbe, ha kész a tészta,kettévágjuk, úgy,hogy a teteje vékonyabb legyen, a vastagabb lesz az alja, erre öntjük a meggyes krémet, a tetejét rátesszük és ráöntjük a csokibevonatot majd egy fél napot hűlni hagyjuk és jó étvágyat hozzá!
Ha valaki csak 1tepsivel akar csinálni, 250ml-is tejszínnel, akkor a tészta arányokat is felezze le!!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: @IviBaba@, 2009. júl. 12. 10:21
A hulala meggyes álom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.