Gyümölcstorta pudinggal recept


4evk liszt
4evk cukor
4db tojás
1cs vanilia puding
zselatin
gyümölcsök
fél cs sütőpor
fél l tej
vaj
A Gyümölcstorta pudinggal elkészítési módja:
Szétválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét, a fehérjét kemény habbá verjük, szép lassan hozzá forgatjuk először a sárgáját, azután a félig púpozott 4evőkanál cukrot és szintén félig púpozott 4evk lisztet kanalanként,nehogy csomós legyen a tészta! Elővesszük a tortaformát, kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a tésztát, majd 180-200fokon megsütjük. kb.negyed óra, de ha szép aranybarna a tészta teteje kész is (szúrni lehet, hogy megnézzük jó e, ha ragad még sülnie kell) Közben megfőzzük a vanilia pudingot, ha kész a piskóta, kivesszük a formából, tetejére öntjük a pudingot és rávagdossuk a gyümölcsöket...minél többet,annál finomabb :)) Eper,barack,ananász,szőlő..bármi jó rá! És ha ez is kész, gyorsan megfőzzük a zselatint és hagyjuk picit kihülni, majd kanalazvac- hogy ne ázzon el a piskóta - ráöntjük a gyümölcsökre! Hagyjuk kihülni, be a hűtőbe és ha jó hideg akkor jó étvágyat hozzá!!
Nem lehet elszúrni!! :))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: @IviBaba@, 2009. jún. 30. 13:25
A gyümölcstorta pudinggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.