Hozhat-e ilyen határozatot egy társasház? (tudásbázis)
Itthon nem kell légkondi, mert alig kapunk napfényt. Munkahelyen viszont jó lenne beépített. Műemlék környezet, neki sem futok, mert semmi ilyet nem engednek.
Pancsolni a mi közösképviselőnk tud rendesen. A két kibabrált tujáját negyen órán kereszül locsolja meg a közvízből napi szintem pancsikálja kicsaszet, száz éves Suzukiját.
Köszönöm a hozzászólásokat! :-) utánajárok a zajszintnek első körben.
Igen amúgy nagyon ráernek. Az is téma lesz a közgyűlésen,h a férjem nem hagyhatja a kerékpárját egy percre sem a gangon az ajtónk előtt.
Pfff nem semmi, én megvagyok lepődve, nagyon ráérhetnek...Szerintem valakiknek nagyon fájhat, hogy te hüssölsz....
Amúgy csak megszavaztatni lehet ilyet,de akkor ennyi erővel annyi szankciót lehetne zajjal kapcsolatban hozni, pl kijárási tilalom, ablakot zárva tartani, hogy ki ne hallatszódjon ha fingasz egy egészségeset, vagy pl liftet se lehessen használni éjszaka...szóval vicc...
Régen laktam társasházban, hát minden hallatszik ott, hozzászokik az ember.Bár szerencse hogy nincs nagyobb probléma pl 12 tagú "norvég család"
Arra gondoltam, hogy vajh milyen távol a másik ablakától, de közben érkezett tapasztalat mástól, szal sinám "élezheti" ezt sok szomszéd, ha kinytija az ablakot, és miért ne tenné, nyáron.
Ha ilyen kompromisszum képtelenek vagytok, nem csodálom, hogy jön a többségi kötelezés :/
A földszinten lakunk, a 3. emeleten lakó a kültérit a tetőre szereltette, bizony itt lent is halljuk, de úgy tűnik, itt tűrőképes emberek laknak, mert senki nem tette még szóvá.
Egyébként van olyan társasház, ahol le is szereltették a kültériket. Nem vagyunk egyformák.
Az időszabályozót legegyszerűbben az áram ellátással lehet szabályozni az ilyen készülékeknél. Nem hiszem, hogy a készülékbe belenyúlnának, mert az sokkal nehezebben megoldható lenne a lakásonkánt különböző típusoknál, így a garanciát valószínűleg nem érinti ez.
Amúgy ha nem szeretnél szereltetni (amit megértek), akkor a mikor szavazásra kerül a sor, próbáld a többi légkondist meggyőzni, hogy 9 után nem kapcsoljátok be, a nem légkondisokat meg arról, hogy be is tartjátok ezt.
Ennek utána kell nézni... egyébként nem lehet lekapcsolni, kell ahhoz akármit rászerelni?
Arra kötelezhetnek, hogy csend legyen, hogy ezt hogy oldod meg, arra nem.
igen, a legkondi a sajatom, csak a kulteri egyseg van a tarsashaz kozos teruleten.
Icus: elirtam tenyleg, 21-8ig lenne korlatozva a mukodes. Mekkora a hatar a zajra?
A társasháznak is van jogi képviselete. Meg kell nézni a szabályzatban. Először ismenj le, és meg látod, a %-os arányt. Én azonban még kérnék mérést is mekkora decibellel szól az a légkondi, ha a határ alatt akkor csókolom:( Nem korlátozhatnak téged.
De továbbra is kérdezem: a korlátozás a kérdésedben 8-21-ig tart!!! Elírtad???
a korlatozas ejjelre szol. es ezt a tulajdonos koltsegen akarjak! Tenyleg kotelezhetnek arra, hogy beengedjek egy idegent a lakasomba es meg fizessek is erte? Plusz igy alegkondi elbveszti a garanciajat, azzal mi van ilynekor?
Nalunk este 8ig besut a nap, es felmelegszik a lakas 30fokra, mhiaba nem suta nap ejjel, attol meg marha hoseg van bent!
További ajánlott fórumok:
- Tudja már valaki, milyen új határozatot hozott ma a kormány a GYED-et ill. a GYES-t illetőleg?
- Zajongás(gyermekek által) egy társasházban
- Gyámhivatali határozat, mit lehet tenni ilyen esetben?
- Gyámhivatali határozat elleni fellebezés hogyan zajlik és milyen esélyekkel indul egy börtönben ülő?
- Milyen szabályok vonatkoznak Társasházra?
- Most költöztünk Pestre társasházba. Vízdíj számlát milyen módon és rendszerességgel kapjuk meg?