Honnan tudom mikor van peteérésem!? (beszélgetés)
Szia! Nem minden hónapban van, de általában igen. Dokiktól úgy tudom, hogy ha egészséges vagy akkor egy évben csak 10-11szer van ovud! A legegyszerűbb ha ovulációs tesztet veszel, hidd el, most mi is ezt próbáljuk, ez a legmegbízhatóbb,csak ezt a hónapot ki kell hagynom! :(
Bármi kérdésed van, csak írj! Remélem, tudok segíteni! :)
ez nem mindig van így...sajnos, mert akkor könnyebb lenne a dolgunk :))
nagyon sok variáció létezik
vannak olyan nők akiknek a menstruációjuk alatt (is) van peteérésük vagy pár nappal a mensi után
olyat is olvastam, hogy valakinek többször is van egy ciklusa során (stimuláció nélkül)
nekem a 15. napon szokott lenni és 27 naposak a ciklusaim
Törpemikroszkópot nem próbáltad még? Amikor páfrányosat mutat, akkor van peteérésed.amikor köröcskéket,akkor nincs.Reggel, mielőtt még innál-ennél, akkor kell a nyáladat rákenni és várni még rendesen megszárad.Azt írja a tájékoztatóban,hogy 5 perc a várakozási idő.Hidd el, nem elég annyi.Szóval nekem ez bevált.A hőmérőzés is jó dolog, de nekem momentán a két kicsi mellett nincs időm ezzel foglalkozni...
Sok sikert!
" Mikor lehetsz biztos benne, hogy megvolt a tüszőrepedésed?
A tüszőrepedés után a hőmérsékletnek 5 napon belül legalább 0,2 fokot emelkednie kell. Ezzel párhuzamosan egy kiszáradásnak kell bekövetkeznie, amely azt jelenti, hogy nem termelődik több hüvelyi váladék (1-2 napon belül). A méhszáj kifelé mozog, jól elérhető lesz és bezáródik (már a tüszőrepedés napján elkezdődhet). Az ovulációs teszt pedig újra negatív lesz és esetleg fájdalmasan feszülnek a mellek. "
az ovulációs teszt megmutatja
vagy ha méred reggelente az ébredési hődet, abból is kiderül
vagy a tüszőrepedés környékén tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálka, olajos, csúszós érzés közvetlenül a tüszőrepedés előtt. Egyénileg tarthat ez a szakasz 1-5 napig, de akár tovább is. Az is normális, ha a nyálka csak krémes és sohasem tojásfehérjeszerű (ebben az esetben a mennyiség nő meg). Röviddel a tüszőrepedés után kevesebb lesz a nyálka, még néhány napig krémes állagút meg lehet figyelni, aztán szárazság következik be. A kiszáradásnál az a lényeg, hogy egy tartós minöségi és mennyiségi változásnak kell bekövetkeznie, mégpedig a csökkenés irányába.
Ovuteszttel!Vagy mikroszkóppal.
Bár én mióta meg született a kislányom minden nélkül tudom,mert érzem :)
Sziasztok!
Nekem elég rendszertelen a menzeszem. Van mikor 28, 29, vagy 30 napra jön meg, szokott késni is 2x volt is h egy hetet késett. Honnan tudom h mikor van peteérésem?
Köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Mikor szakítsunk? Honnan tudom hogy ez már nem szerelem?
- Agykontroll, theta healing esetén, honnan tudom, hogy mikor vagyok théta, vagy alfa állapotban, estleg bétában maradtam?
- Tippek éjszaka is dolgozóknak, avagy honnan tudom, mikor van ovulációm?
- Honnan tudom, hogy mikor válthatok ki egy tápszerest étkezést bébiétellel?
- Milyen nyomtatvány kell a tgyáshoz, honnan tudom letölteni s mikor kell benyújtani?
- Honnan tudom, hogy peteérésem van?