Homeopátiás szerek (beszélgetés)
Tudtok fájdalomcsillapításra vmilyen homeobogyót?
Magnesia phosphorica-t szedek most, az izomgörcsökre , nagyon jó!
Szia Dee itt is!
Rajtam ma estére jöttek ki ezek a csoda tünetek.
Ezek a szerek jöhetnek nekem is szopizás mellett is?
dee!
Köszi szépen,ki fogom ezeket próbálni.
Sziasztok!
Pollen illetve házi por allergiám van.Tudnátok ajánlani rá valami homeopátiás szert?Mert gyógyszereket nem igazán szeretek szedni,viszont szezonálisan igencsak kínoz ezért szeretnék váltani a homeopátiára.Mik a "tüneteim"?Nos:viszkető szem,fül és torok,csurgó orr,maró torok,és nem rendszeresen,de elég nagy kiterjedéssel kiütések.
Mamuci. Nálunk sincs, én szerencsi vagyok és Miskolcra megyek ha kell valami.
Internetről tudtam meg, hogy Miskolcon egyetlen gyógyszertár van ahol árulnak ilyet.
Írd be a keresőbe, hogy homeopátiás gyógyszertár(ak) és kihozza, meg tudod keresni melyik van hozzád közelebb.
Sziasztok!
Nekem is ajánlottak homeos gyógyszert,de sajnos nálunk ilyen nincs a gyógyszertárban, szerintetek máshol lehet ilyet kapni?
Szia!
Agnus Castus is tejserkentő, D6-os potenciában. Én azt szedem, javított is a helyzeten, míg az Urtica Urens és a Ricinus nemigazán, pedig ezt a kettőt szedtem együtt is, mert elvileg erősítik egymást. Én az Agnus Castusra szavazok.
Egyébként az Urtica Urens CH15-ös potenciában tejapasztó.
Minya megnéztem neked amiket írtál:
-Ricinus communis (ricinus )5 CH: alacsony hígításban elősegíti az anyatejtermelést
-Urtica urens (csalán) 5 CH: szintén
napi 2-4X 5 golyó
-Phytolacca american v. decandra(amerikai szőlő):
9-15 CH napi 1x5 golyó
emlőfájdalom, emlőbántalom, menstruációt megelőző tünetegyüttes.
Pulsatilla pratensis (kökörcsin).
9-15 CH napi 1-2x 5 golyó
fül-orr-gége betegségekre
9 CH napi 2x 5 golyó
visszér betegségekre
9 CH napi 1-2x 5 golyó
emésztőszervi tünetekre
Ennyit találtam, nagyon szívesen segítek még ha tudok.
Sziasztok. Én is most kezdtem a homeopátiát felfedezni, van róla egy könyvem, a potencia megválasztásáról szóló részt beteszem ide, hátha tudtok belőle valamit hasznosítani:
"Erősségük alapján a potenciákat három részre bontjuk:
-alacson potencia: TM, D2-D6, 5 CH
-közepes potencia: D12, D30, 9 CH, 15 CH
-magas potencia: 30 CH, 200 CH
Az alacsony és részben közepes potenciák fizikai, testi tüneteket gyógyítanak, a magas hígítások alkalmazásánál már sok tünet pontos egyezése szükséges, valamint Pszichés problémákra, tünetekre, krónikus betegségekre javasolhatók, emiatt ritkábban vagy rövid ideig kell szedni.
A magas potenciák használatához homeopátiás orvos segítségét érdemes igénybe venni.
Ebből következik, hogy szükség esetén az 5 és 9 CH valamint a 15 és 30 CH egymással helyettesíthetőek. A 9 és 15 CH helyettesíthetősége határeset.
A tünetek enyhülésének megfelelően ritkítani kell a szer szedését.
-minél súlyosabb vagy sürgősebb jellegű a klinikai kép, annál rövidebb periódusonként kell szedni
Akut betegségek esetén
-az alacsony potenciákat gyakoribb adagokban napi 2x4 adagoljuk
-a közepes potenciákat napi 2x
-a magas potenciákat napi 1x vagy ritkábban
Krónikus betegségek esetében használandó magas potenciákat ritkábban, heti, havi egy alkalommal használjuk.
Az átlagos egyszeri adag, hogy a kívánt stimuláló hatást elérjék, tapasztalati úton alakul ki. Tüneti kezelés esetén 5, alkati kezelés esetén 10 golyócska az az adag, amely biztosan elindítja a megfelelő öngyógyuló folyamatokat.
Akut betegségek és állapotok:
-fertőző betegségek: influenza, kiütések, sömör, övsömör, orrgaratgyulladás stb.
-szülést megelőzően és azt követően
-traumáknál, sérüléseknél
-pre- és prosperatív kezeléseknél
Alkati betegségek:
-az ismételt fertőzéses betegségek (fülgyulladás, húgyhólyaggyulladás stb.)
-stresszel összefüggő betegségek "
Ennyit tartottam ezzel kapcsolatban lényegesnek.
Nem tudom azt tudjátok e, hogy homeopátiás gyógyszer szedése esetén mentol tartalmú szert (cukorka, folyadék, fogkrém) nem szabad használni, mert közömbösíti a hatást.
Van külön homeopátiás fogkrém (Homeodent nevű, tök jó ízű) 700 Ft körül van az ára.
További ajánlott fórumok:
- Milyen homeopátiás szerek adhatók gyerekeknek és milyen betegségek esetén érdemes alkalmazni?
- Ki mit ad a gyerekének, hogy megelőzze a betegségeket, vagy gyorsítsa a gyógyulást. Multivitaminok, homeopátiás szerek, stb? 2 évesnek
- Milyen homeopátiás szerek vannak tejserkentésre és hogyan szedhetők?
- Válsztanátok olyan gyerekorvost, aki először homeopátiás szerekkel próbál meg segíteni?Ellene-mellette?
- Milyen homeopátiás szereket ismertek/ ajánlotok erős fejfájásra/ migrénre?
- Leotól rendelt homeopátiás szerek