Milyen homeopátiás szereket ismertek/ ajánlotok erős fejfájásra/ migrénre? (tudásbázis kérdés)
Természetesen konzultáltunk mi is orvossal, többel is. Ezért mertem leírni.
Az említett könyveket is - egy kivételével - orvosok írták.
A citromban van a titok. A citromban C vitamin található, azonkívül a leglúgosítóbb gyümölcs.
A migrén egyik fő oka a vitaminhiány és az elsavasodás, da nem csak a migrén, az idegrendszeri problémák fő oka is erre vezethető vissza.
Forrás: Dr. Robert Young - A pH Csoda
Dr. Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség
Kurt Tepperwein - Savtalanítás
Megoldás: Lúgosítás, vitaminpótlás.
Sziasztok! Köszi a tippeket, lassan 10 éve vagyok migrénes, de mindig van valami új. Leírom nálam mi a helyzet hátha valakinek segít. Kezdetben több dolog is kiváltotta a jobboldali erős migrénemet: stressz, alkohol, peteérés, menszesz, front stb. Szép lassan leszámoltam velük az évek alatt, csak a hormonális maradt meg. Amit ajánlani tudok:
- hideg zuhany, de ennél is tutibb ha este fáj a fejed a jégzselé (gyóggyászati segédeszköz bolt), amit műtétek után használnak, ezen tudsz aludni is mert puha és nem kell felkelni
- az esti migrénnél a meleg, mozgás, masszázs nekem csak rosszabít, és feküdni sem tudok sehogy, de ha úgy fekszem, hogy a fejtetőmet nekinyomom valaminek (ágytámla, párna stb.), akkor elviselhető
- hányingeres is vagyok, nemrégiben felírtak egy olyan por alakú gyógyszert, amivel a legalább ez is múlik, akit érdekel annak megírom
- erős kávé vagy fekete tea valami édes dologgal
- rohamosan lecsökkent a migréneim száma amióta egy homeo klinikán jártam, akinek kell megadom az elérhetőséget
- akinek menszeszes migrénje van próbálja meg a Lachesist, kezdje előtte 1 héttel szedni, napi 1x5
Nekem is van kérdésem: tudjátok hol lehet őszi margitvirágot kapni?
Sziasztok!
Régóta szenvedek a migréntől, és nyáron nagyon erősen előjön (heti 3-4 alkalommal is, és mindig iszonytos fejgörcs és hányás a vége). Semmilyen gyógyszer nem használ, nem múlik el semmitől. Tavaly egy masszőr ajánlotta a cickafarkfű teát. Napi 1-1,5 liter elfogyasztásával tünetmentessé vált a migrénem. Azóta napi egy bögrét iszok, semmi több.
És nincs semmilyen íze, tehát nyugodtan elfogyasztható.
Hátha van még valaki, akinek ez segít.
:))))))))
Hát valahogy így...:))
Igen, normálisnak mondhatók egy-egy kivétellel ezért is lehet tanácstalan az orvos is.Köszi az újabb támpontokat,a kevés víz fogyasztása is fennáll.Az em.gond az talán nem.Mennyi lehetne az ideális folyadékbevitel? Elsőre tuti jobb vagy mint az orvos.
Köszi
Gyakorlatilag a Boiron füzetet hasunálom leginkább. Szegény már nagyon rongyos, lassan lapjaira esik. :) Ott mindent megtalálok jó gyorsan, ráadásul úgyis csak azokat lehet beszerezni nálunk. Meg kicsi, könnyen előkapom, stb...
Egyébként jó mindegyik, egyik ebben, másik abban.:)
Na nézzük csak!:)) Képes voltam a kedvedért előtúrni az összeset.:)
M. Augustin-V.Schmiedel: Természetgyógyászati kézikönyv (ez a leggyengébbb, de persze nem kizárólagosan a homeopátiáról szól)
Robin Hayfield: HOMEOPÁTIA - Útmutató a mindennapi egészségmegőrzéshez
Rima Handley: Homeopátia nőknek
Dana Ullman: Hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával
Homeopátia mindenkinek (füzetecske)
Homeopátia mindenkinek mindenkorra (az un. Boiron-füzet)
Ennyi. Ezen kívül már csak gyógyfüves könyveim vannak.:)
Kedves juniperus
Én hosszú évek óta Quarelint veszek be fejfájásra mert csak ez segít.Üzenetedben olvastam ,talán vérszegénység is okozhatja a fejfájást. Sajna nekem ez is fennáll.Általános vérvételen a napokban voltam ,a doki ezzel kapcsolatosan nem mondott semmi újat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra?
- Milyen hangulatjavító módszereket, teákat, homeopátiás szereket, ill. gyógyszereket tudtok?
- Folliculinum 5ch és luteinum 5ch homeopátiás szereket használta valaki?
- Magas vérnyomásra és magas pulzusszámra tudtok Homeopátiás szereket? Külön-külön is jó lenne.
- Miért kell rázni a homeopátiás szereket készítés közben?
- Laktózmentes homeopátiás szereket tudtok ajánlani megfázásra?