Milyen gyógynövényes és/vagy homeopátiás szereket ismertek fülfájásra, fülzúgásra? (tudásbázis kérdés)
Aki használt már kövirózsa cseppet attól kérdezném. Használt füldugulásnál?
Nekem az a bajom vele, hogy marja csípi a fülemet mikor belecsepegtetem.
Egyébként meg nem nagyon akar tőle kidugulni.
fülgyertya
Lehet felnőtt és gyerek méretben is kapni.
Idézek:
"A diagnózis megállapításához és az állapot követése szakorvosi feladat. Párhuzamosan alkalmazható szükség szerinta homeopátiás és a hagyományos szerek.
Fülfájás és fülgyulladás csökkentésére:
-Belladonna 9CH:napi 4-6*5golyócska, lüktető fájdalmak, magas láz, verejtékezés.
-Aconitum napellus 9-15CH:2 óránként 2*5golyócska, lehülést követő megfázásnál, főleg éjjfél körük fellépő fülfájdalomra. Magas láz alakulhat ki.
-Capsicum annuum 5CH:óránként 5golyócska, Az Aconittal váltakozva, a fül és a fül mögötti terület fájdalmára.
-Ferrum phosphoricum 9CH: napi2*5golyócska, középfülgyulladás, nem túl magas láz, a beteg sáppadt, levert.
-Chamomilla vulgaris 15CH:napi 2*5golyócska, a beteg fül oldali arcfél piros és meleg. a másik fehér, a fájdalmakat rosszul tolerálja. Fognövekedéskor fellépö fülfájásnál is jó."
Tudok még bemásolni: Mucosus Otitis halláscsökkenéssel, és a gennyes fülfolyás kezelésére.
A fülzúgást a nyaki erek meszesedése is okozhatja.
Állítólag a bioptron lámpa használata a tarkó tájra vetítve oldja a meszesedést.Mi most fogjuk kezdeni a kezelést,ha használ beszámolok róla.
A kövirózsa is nagyon jó, de én a reszelt vörös hagyma levét (1-2 csepp a fülbe!!!)ajánlom inkább.
(A reszelt hagymát géz közé tesszük, és így cseppentünk.)Sajnos a lányom kicsi korában nagyon fülfájós volt.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény?
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- Parlagfű, mint gyógynövény
- Terhességi cukorbetegnek lehet homeopátiás készítményt, vagy gyógynövényeket alkalmazni természetesen a diéta tartása mellett?