Hol lehetne 50%-os ecetet szerezni? (tudásbázis)
Egyébként azért engedély köteles a 20%-nál töményebb (azon kívül, hogy a hozzá nem értők marási sérüléseket szenvednek tőle), mert erősen korrozív. Az acél nagyon nem szereti és bizonyos műanyagokat is megtámad. Melegítve még rosszabb a helyzet, mint a savaknál általában.
Nem hinném, hogy a kőolajból gyártott ecet alkalmatlan lenne élelmezési célokra. Csak azon múlik a dolog, hogy mennyire tiszta. Azt viszont előállítási módja válogatja, hogy milyen szennyezők maradnak benne. Nyilván ezért is más minden ecet íze...
Ha már így szóba került, a biológiai erjesztésűt is lehet töményíteni bizonyos fokig desztillálással.
Na, ma is tanultam valamit. :D Köszönöm. :)
Bááár, ez a két link így elsőre és kicsit felületesen olvasva magas volt. De majd egy alkalmasabb időpontban dekódolom magamnak. :D
Egyébként megnéztem, az 5%os osztrákra tényleg rá van írva, hogy biológiai erjesztésű, a magyar 20asra és erre az osztrák töményre nincs. Az mondjuk rejtély, mi a rákért kell az utóbbiba aroma, de lehet, hogy az én értelmi képességem csekély. :DDD
Aha, értem én.
De akkor miért van tele a magyar boltok polca 15 és 20%os ecettel??? És rá van írva, hogy étkezési... És nem mellesleg az élelmiszerek között van...
Tudod:
Értem én, hogy gőzgép, de mitől megy??? :D
Élelmezési célra CSAK a 10 %-os ecet alkalmas, mert az biológiai erjesztésű.
Ennél töményebb savat a baktériumok nem bírnak, tehát csak vegyileg állítható elő. Bár az ecetsav gyenge sav, de azért mégiscsak sav.
A 10 %-nál töményebb ecet kiválóan használható otthon tisztításra, de étkezésre NEM, még hígítva sem.
Vegyszerboltban. Van 96 %-os is.
Bocs, de minek neked ilyen tömény ecetsav?
Meg ne egyétek, még hígítva se!
Ha jár valakid Ausztriában, itt lehet kapni 78-80%-os ecetsav-esszenciát, kereskedelmi forgalomban. Olyat, ami élelmezési célra (természetesen higítás után) is alkalmas.
200 g-os kiszerelésben van, asszem olyan 3-4 euró az ára...
ALLCHEMIE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Cím : H-8196, Litér, Hrsz. 073.
H-8184, Balatonfűzfő, Nike Krt. 9.
Telefon : +36 (88) 452 - 093
Fax : +36 (88) 452 - 093
Mobil : +36 (30) 687 - 7703
E-mail : allchemie@allchemie.hu csaba.simon@allchemie.hu
---==::::==---
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek ötlete arra, hogy honnan lehetne mielőbb pénzt szerezni súlyosan beteg kisgyermek megmentéséhez?
- Step aerobic DVD- honnan lehetne szerezni?
- 25.házassági évfordulóra milyen ötletes és nem túl drága meglepetést lehetne szerezni?
- Honnan lehetne megszerezni a régi mesefilmeket? 30-as 40-es korosztály ide!:)
- Honnan lehetne beszerezni a Tibi Nyuszi bábot?
- Honnan lehetne beszerezni pocaktartó övet?