Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hol lehetne 50%-os ecetet szerezni? fórum

Hol lehetne 50%-os ecetet szerezni? (tudásbázis)


17. inf3rno (válaszként erre: 8. - 793a9334d7)
2015. júl. 30. 00:16

Egyébként azért engedély köteles a 20%-nál töményebb (azon kívül, hogy a hozzá nem értők marási sérüléseket szenvednek tőle), mert erősen korrozív. Az acél nagyon nem szereti és bizonyos műanyagokat is megtámad. Melegítve még rosszabb a helyzet, mint a savaknál általában.


Nem hinném, hogy a kőolajból gyártott ecet alkalmatlan lenne élelmezési célokra. Csak azon múlik a dolog, hogy mennyire tiszta. Azt viszont előállítási módja válogatja, hogy milyen szennyezők maradnak benne. Nyilván ezért is más minden ecet íze...


Ha már így szóba került, a biológiai erjesztésűt is lehet töményíteni bizonyos fokig desztillálással.

16. inf3rno (válaszként erre: 15. - Fincsi5)
2015. júl. 30. 00:01
Ja, ebben jó vagyok. :-)
15. fincsi5 (válaszként erre: 14. - Inf3rno)
2015. júl. 29. 18:06
Újraélesztés? DD
2015. júl. 29. 15:32
Vegyszerboltban. Nem tudom, hogy kiadják e vegyipari végzettség nélkül. Valszeg nem.
13. Mari20
2010. szept. 15. 12:47
a 20 %-os nem elég?
12. 793a9334d7 (válaszként erre: 11. - Sylvia81)
2010. aug. 2. 13:30
Röviden annyi, hogy a 10 %-os ecetet a mindennapi étkezéshez, a 20 %-osat tartósításhoz ajánlja.
11. Sylvia81 (válaszként erre: 10. - 793a9334d7)
2010. aug. 2. 13:12

Na, ma is tanultam valamit. :D Köszönöm. :)

Bááár, ez a két link így elsőre és kicsit felületesen olvasva magas volt. De majd egy alkalmasabb időpontban dekódolom magamnak. :D


Egyébként megnéztem, az 5%os osztrákra tényleg rá van írva, hogy biológiai erjesztésű, a magyar 20asra és erre az osztrák töményre nincs. Az mondjuk rejtély, mi a rákért kell az utóbbiba aroma, de lehet, hogy az én értelmi képességem csekély. :DDD

10. 793a9334d7 (válaszként erre: 9. - Sylvia81)
2010. aug. 2. 12:04

Itt van egy pár link, hogy miért nem.


[link]


[link]


Ez nem azt jelenti, hogy valami bajod lesz a 20%-os ecettől, a szintetikusan előállított ecetet is lehet ételbe tenni, csak nem jó.

9. Sylvia81 (válaszként erre: 8. - 793a9334d7)
2010. aug. 2. 11:24

Aha, értem én.

De akkor miért van tele a magyar boltok polca 15 és 20%os ecettel??? És rá van írva, hogy étkezési... És nem mellesleg az élelmiszerek között van...


Tudod:

Értem én, hogy gőzgép, de mitől megy??? :D

8. 793a9334d7 (válaszként erre: 4. - Sylvia81)
2010. aug. 2. 11:07

Élelmezési célra CSAK a 10 %-os ecet alkalmas, mert az biológiai erjesztésű.

Ennél töményebb savat a baktériumok nem bírnak, tehát csak vegyileg állítható elő. Bár az ecetsav gyenge sav, de azért mégiscsak sav.


A 10 %-nál töményebb ecet kiválóan használható otthon tisztításra, de étkezésre NEM, még hígítva sem.

7. Sylvia81 (válaszként erre: 5. - Kippy)
2010. aug. 2. 11:05
Jah, otthon még nem tűnt fel... Itt is csak azért, mert a hülyemagyar keresné a 20%osat, de itt amúgy csak 5%os van... Meg ez a nagyontömény. :) De ez is étkezési. :)
2010. aug. 2. 11:02

Vegyszerboltban. Van 96 %-os is.


[link]


Bocs, de minek neked ilyen tömény ecetsav?

Meg ne egyétek, még hígítva se!

2010. aug. 2. 10:57
Eszenciát nálunk is kapni a bev.központokban, nagy áruházakban.
2010. aug. 2. 10:44

Ha jár valakid Ausztriában, itt lehet kapni 78-80%-os ecetsav-esszenciát, kereskedelmi forgalomban. Olyat, ami élelmezési célra (természetesen higítás után) is alkalmas.

200 g-os kiszerelésben van, asszem olyan 3-4 euró az ára...

2010. aug. 2. 10:40

ALLCHEMIE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Cím : H-8196, Litér, Hrsz. 073.

H-8184, Balatonfűzfő, Nike Krt. 9.

Telefon : +36 (88) 452 - 093

Fax : +36 (88) 452 - 093

Mobil : +36 (30) 687 - 7703

E-mail : allchemie@allchemie.hu csaba.simon@allchemie.hu



---==::::==---

2010. aug. 2. 10:38
2010. aug. 2. 10:27
Hol lehetne 50%-os ecetet szerezni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook