Hol kezdjem, ha működő vendéglátó egység átvételét tervezem? (tudásbázis)
Köszönöm a sok- sok választ, segítséget!
Holnap be is megyek a helyi hivatalba, megtudni
a részleteket!
Üdv!
-Szerintem feltétlenül nézesd meg egy nagyon jó könyvelővel a cég múltját, mert lehet, hogy nem éri meg ingyen sem átvenni:)
-Engedélyeket általában a vállalkozás kap, de én a helyedben csak a bérleti jogot, vagy az ingatlan tulajdonjogát szerezném meg.
Azután lehet egyéni vállalkozóként is üzemeltetni.
(nagyságrendekkel egyszerűbb)
-Szerintem egyeztess a Jegyzővel, kérdezd meg milyen feltételekkel adnának engedélyt neked!
-Szükséged lesz egy ügyvédre is akár céget vásárolsz, akár bérleti jogot.
Amúgy mindent az önkormányzatnál ill. okmány irodában tudnak elmondani. Érdemes szakemberhez fordulnod ha már egy ilyenbe belevágsz. Bátor vagy:)
A nevét szerintem sem érdemes megváltoztatni, hiszen úgy ismerik az emberek. Megkérdezhetem milyen egységről van szó és kb. mi lene a profilod?
Jogutódlással átadhatja az egész céget is a leendő "bérlőnek", és akkor nem kell az engedélyekkel újra szórakozni.
Persze kérdés, hogyan akarják a bérletet átadni.
A helyi Polgármesteri Hivatal Ipar- és Kereskedelmi Osztályára menj be , ott minden felvilágosítást meg fogsz kapni, minden pontosan elmondanak neked.
A működési engedély a cégé, azt másra átruházni nem lehet.
Ha bejáratott, jó hely akkor talán nem lenne érdemes megváltoztatni a nevét. Ha így ismerik és mint írod még tetszik is akkor talán érdemes lenne megtartani.
A működési engedély pl cégre van vagy helysegre? Mindenki mást mond, es egyenlőre azt sem tudom hol erdeklodjek. Érdemes a hely nevét változtatni, nekem tetszik ami van :)
Előre is köszönöm a segítséget!
Eliza