Nagyon finom a csicsóka, de sajnos nekem is görcsöket, puffadást csinál. Igy száműztem az étrendemből. Pedig nagyon sokáig szoktattam magam hozzá. Hiába én nem tudtam hozzá szokni, mert elviselhetetlen hasfájást okozott még az egy darab is. Pedig tényleg nagyon sok hasznos tulajdonsága van, csak azért ennyi fájdalmat azért nem ér meg. Ha valaki tényleg tudna valami tippet arra, hogyan kell ezt fogyasztani, hogy kivédjük ezt az egy nagy gondott vele, az engem is érdekelne. Mert aztán ha egyszer elültetjük a kertünkbe, azt onnan kiirtani sem lehet. Szapora és nem kényes és a bennelévő cukor pedig nem emeli a vércukor szintet. Igy minden az melett szólna, fogyasztjuk, mert ez egy csodanövény. Remélem válszt kapsz, mert engem is nagyon érdekelne, hogyan tudnák kivédeni a puffasztó hatását a csicsókának. Jó egészséget kivánok!
és ő azt mondta hogy ha lefölözöd és egy levet cserélsz a főtt krumpli alatt akkor kimegy egy rész keményítő. próbáld meg így a csicsókánál. hogyha sütöd akkor is főzd elő. hátha.
A többi burgonya féle nem okoz ilyesmit.A hagyományos burgonyát nem javasolja az orvosom,mert nagyon felnyomja a cukrom,így azt teljesen mellőztem az étrendemből.
én múltkor felkarikáztam, pici olajjal összekevertem, durvára vágtam egy lilahagymát, azt is hozzákevertem , megsóztam -borsoztam és betettem a sütőbe.
Még csak most ismerkedek a csicsókával.Nagyon ízlik minden féleképpen elkészítve,viszont iszonyatos szél görcsöket okoz.Tud valaki olyan elkészítést amivel ezt el lehet kerülni?