Hogyan zajlik egy református esküvő? (tudásbázis)
ja, igy ertem :)
a mi lelkipasztorunk nagyon merev, lassan nem lesz aki istentiszteletre jarjon, mert mindenkit eluldoz a szigoru szabalyaival. pl. az elmult ket honapban ket gyereket nem keresztelt meg, mondvan az apjuk nincs megkeresztelve, igy nem fogjak a reformatus hitre nevelni a gyerekeiket :S a hatalmas templomunkban atlagban 20-an ulnek vasarnaponkent :S de eltertem a targytol, bocanat :)
Ebben az esetben nem lesz szükség jegyesoktatásra.
Lényegében egy megerősítő fogadalmat tesztek. Mi is ezt tervezzük jövőre. Bár nekünk volt anno egyházi esküvőnk csak nem abban a templomban ahol szerettem volna.
Én is úgy gondolom, ahogy Zebra, szerintem is nagyon rugalmasak. Nekünk ökumenikus esküvőnk volt (találtunk olyan katolikus papot is, aki elvállalta). Én esküvő előtt 1 hónappal konfirmáltam. A papnak azt hiszem 15E Ft-ot kellett fizetni (2009-ben), a református nem kért semmit, de ugyanennyit adtunk.
Mikor lesz a nagy nap?
Nekünk református esküvőnk volt. Semmi különös feltétel nem volt, bár mi tökéletes pár voltunk:) Mind a ketten konfirmáltunk és iogaz bár ritkán de jártunk templomba is.
Szerintem a református lelkészek kifejezetten rugalmasok.
További ajánlott fórumok:
- Templomi esküvőt szeretnénk, mi a teendő, ha én katolikus vagyok, a vőlegény pedig református?
- Második esküvö (mint pl egy aranylakodalomnál), az eskü megerösítése, erröl valakinek van valami tapasztalata vagy tudja hogyan zajlik?
- Hogy zajlik egy két tanús esküvő?
- Hogyan zajlik egy kis esküvő?
- Ha a párom nincs megkeresztelve, akkor is lehet egyházi esküvőnk? Én református vagyok .
- Hogyan zajlik a polgári esküvő? Vers, zene mikor van?