Hogyan vásárolsz és fagyasztasz húst, pékárut környezetbarát módon? (tudásbázis)
😉😜😂
és a pékárut hogy vásárolod környezettudatosan? 😉🙃😉
Hihetetlen; hogy bármilyen témába bele tudod keverni a menekülteket 🙄
A Forma 1 után láttad már a helyszínt? Vagy bármelyik fesztiválon. Szerinted ott hány menekült dobálja szét a szemetet?
Különböző méretű kis lábasok és fazekak is alkalmasak tárolásra. Még fedőt is lehet hozzá kapni, sőt a benne tárolt ételt ugyanabban fel lehet forralni.
Egyik legnagyobb környezetszennyező társaság a migránsok. Millió számra kapnak egyszer használatos műanyag edényeket, reggelihez, ebédhez, vacsorához és még a rengeteg műanyag palack vizet.
A használt műanyagot szétdobálják.
Nem értem miért nem a jól bevált katonai fém csajkát és kulacsot adják nekik. Ezt kellene megőrizniük és tisztántartaniuk. Aki nem vigyáz rá nem kap enni. Hamar megtanulnák (talán) hogy mire (is) kell vigyázniuk.
Juditu a lakberendező most vált át erre az életmódra. Ha van fészbukod keress rá így : Juditu
Sok ötletet leír, fotóz, leîrja, hogy mit, hol szerzett be, stb...
Nincs mit🙂
Az tény, hogy nagyobb a helyigénye, mintha zacskóban tennéd be,ezért praktikus ha többféle méretben van.
Ha maradékot fagyasztasz le annak is tökéletes,ráadásul a sütőt is bírja, bár én mikróban szoktam.
Amióta használom a férjem mindent megtalál és nem az van, hogy de nincs ott, nem látom :-)
Nem kötekedni szeretnék kihangsúlyozom!
Az üvegedény nem tud elpattanni a minuszban?
Minden rossz indulat nélkül kérdezem!
Én a fagyasztóban (több rekeszes) üveg edényekbe teszem el a dolgokat. Ikeában vettem egy csomót. Többféle méret, alak van, kicsi, nagy, kerek, szögletes...A sima hűtőszekrényben is ilyenekben tárolom az ételeket.
Az ellen valóban nincs mit tenni, hogy a húst abban adják, de ha pl. egyben veszek több kg húst az csak egy zacsi, és azt szétszortírozom otthon. Kockazva, szeletelve stb.megy az üvegedénybe.
A húsboltban vagy nylonban adják, vagy papírban, aminek a belseje ugyancsak nylon, hogy el ne ázzon a papír. Szóval ez értelmetlen.
Fagyasztóba tárolóedénybe, ami csak is műanyag lehet, mert a hideg és a jég/víz károsítaná a fémet.
A sütőpapír jó ötlet, de ha azzal fagyasztom le a húst a jégkristályok miatt a húsba ékelődik fagyáskor és azt kiszedni művészet, ha kiolvad.
Bármennyire is szeretnénk környezettudatosan élni, ha a világ (húsbolt) és a technológia nincsen felkészülve rá. Addig marad a műanyag.
Bár egy hús, vagy pékáru tárolóedényt nem dobunk minden héten még szelektíve sem ki.
Miben vásárolod meg a húst a hentesnél, ami nem műanyag edény vagy zacskó? Miben teszed a fagyasztóba, ami nem műanyag edény vagy zacskó?
A pékárunál megoldás a textilzsák, de otthon miben tároljuk? Nálunk a kenyértartó nem fér el, a textilzsákban megszikkad. Én fagyasztani is szoktam pékárut, azt miben lehet műanyagmentesen?
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlási szokások, tippek
- Takarítsunk környezetbarát módon!
- Mosható pelenka, avagy egy környezettudatos döntés
- Van rosszakaród a környezetedben?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Hogyan vásárolsz a boltban magvakat környezetbarát módon úgy, hogy ne kerüljön többe?