Vigyázz, mit vásárolsz! (beszélgetés)
Amiről te beszélsz az a sterilitás.
A higiénikus nem ugyanaz, mint a steril.
Sziasztok. Olvasgatom hogy ez meg az gusztustalan meg nem higénikus. Mi az egyáltalán? Tudid mit eszel? Mi miböl készül és hogyan csinálják milyen körülmények között? Nemhinném mert akkor te és mindenki minden munkahelyet kipróbálhatnátok akkor tudnátok mi hogyan készül. A másik hogy ami higénikai jelentés az csak egy teljesen tiszta zárt hely tiszta levegővel azaz oxigénnel. Ami kintvan az minden bacis. De ha jó az immiunod akkor nincs gond mert ellenál a szervezeted. Más dolog hogy mi az ami inkább gusztustalan és undorodsz nem? Gondold át mielött írsz.
Ugyanezt a levelet megkaptam én is, most néztem a postafiókom. És nem is értem, hogy nem találtak semmit egy olyan boltban, ahol ilyen dolgokat művelnek. Mi lehet ennek az oka??
Ma kaptam egy levelet, a cikkben szereplő élelmiszerbolttal kapcsolatosan:
Tisztelt Címzett!
Járási Hivatalunkhoz - mint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szerv - a nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól átküldött közérdekű bejelentése kapcsán, ellenőrzést tartottunk a ... alatt lévő élelmiszer üzletben amelynek üzemeltetője a ....
Az ellenőrzés során megállapítottuk, hogy az üzletben érzékszervileg kifogásolható, vagy lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű terméket nem forgalmaznak. A forgalmazott élelmiszerek tárolása (hűtve tárolás) megfelelő, eredetük hitelt érdemlően, számlákkal igazoltak. A vizsgálat során az üzlet műszaki higiéniai állapotával kapcsolatban élelmiszer biztonsági kifogás nem merült fel.
...
Tekintettel panaszára, a fenti egységet fokozottan ellenőrizni fogjuk.
Bejelentését köszönjük!
Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenörző Hivatal
sziasztok. tudnátok segíteni ha higiéniai dolgokkal van gondom hova tudnák írni panaszt?
köszi
Sajnos abban sem lehetsz biztos, hogy azt nem címkézték át :(
Biztassalak a fagyasztott hús kapcsán?
Nagyon sok esetben az végzi fagyasztott áruként ami közel jár hozzá, hogy frissen ne lehessen értékesíteni, esetleg egyszer már "fürdött" is csak még úgy sem ment el.
A fagyasztott baromfi daráltban meg a bőrét és csontját ugyan úgy megveszed mint a húst. Ja ez igaz az összes olyan felvágottra (akár előre csomagolt akár nem) ami baromfihúst tartalmaz (jobb esetben az van ráírva, hogy csirkepép).
Átcimkézni a fagyasztott húst vagy a tálcás szalámit éppen úgy átcimkézik mint a pohárkrémet vagy bármi mást.
Jaaaaj istenem! Még jó, hogy általában a csomagoltat veszem mindenből, még a baromfi húsból is. Köszi a cikket, Floracska!
Igen az. A pénz a legnagyobb baciforrás. Sajnos tapasztalat. Aki húzott le hiper pénztárában 4 és fél évet az már csak tudja. A kedves vásárló kezében az apróval olyat tüsszentett, hogy majd kiestem a helyemről. És nekem azt a pénzt el kellett vennem, majd kiadni.
Amit alapon a felvágottakba raknak. ... Hááát...
Nem sokkal rosszabb akkor sem, ha lejár.
Én meg azt bírom, amikor a hentesnél az eladó vesz fel kesztyűt, majd ugyanazzal a kesztyűvel elveszi a pénzt, majd megint a húsokhoz nyúl!Gusztustalan!
Talán nem a legmegfelelőbb eljárás, hogy pénzbüntetést kapnak az ilyen profitéhes tetvek.Tanító jellegűbb lenne esetleg, ha a romlott vackokat etetnék meg velük.Talán jobban meggondolná,mit rakat ki a polcra legközelebb.Visszaesőket pedig eltiltani a kereskedelemről.Örökre!
Sajnos ez így van!Nagyon meg kell nézni, mit vesz az ember.Én nagyon gyanakvó vagyok, és lehetőleg alaposan átnézem mit teszek a kosárba.
Nem tudom, ez mennyire általános szokás, mert nem sok boltba járok, leginkább abba az ABC-be ami legközelebb van, de itt például úgy csinálják, hogy a csemegepultban van 1db(!) nejlonkesztyű.Azt veszi fel az eladó, mikor nyers húst csomagol, aztán ugyanazzal fogdossa össze a szalámikat is.Lehet, hogy én vagyok túl finnyás, de szerintem gusztustalan ez, és az egészségre is veszélyes lehet.
Virslit, szalámit talán érdemesebb előre csomagoltat venni, így jobban lehet látni, hogy néz ki és rá van írva a szavatossági idő.Húst fagyasztva érdemesebb, kimérttel már jártunk pórul párszor, hogy már szagos volt és nyálkás.
A másik az átcimkézés.Láttam olyat, hogy pohárkrémen láthatóan le volt szedve a cimke és fel lett rá ragasztva egy másik.Az ilyen gyanús cimkézésű, több cimkés dolgokkal jobb óvatosnak lenni.Na meg az tud még felhúzni, mikor a leárazott termékre teljes árat ütnek be.Ezért mindig ellenörzöm a számlát még a boltban és szólok, ha hibás!
Mifelénk mindig rámutatunk mit kérünk és előttünk felszeletelik, még rá is kérdeznek, hogy erre vagy arra gondoltam egy egy bizonyos fajtán belül. Sose veszek olyat amiről látom hogy nem jó, barna a széle, penészes, stb.
De mivel rosszul megy a bolt ahol a cikkíró dolgozik vagy dolgozott, gondolom azért ment rosszul mert a vevők látták hogy valami ócska szart akartak rásózni ott az emberre.
De nem tudom hogy akarják eladni a romlottat meg a megmaradtat. Engem kurvára nem érdekel hogy a boltosnak mit kell eladni, de senki se vesz meg olyat ami nem jó.
Mifelénk sose volt ilyen.
Lehet, hogy az ilyeneknek köszönhetem, hogy miómám lett, és eltávolították a méhemet, soha nem lehet gyerekem... És még ki tudja, hány embernek okoztak rákot, meddőséget, hány gyerek emiatt nem tud teljesíteni az iskolában vagy lesz hiperaktív... Semmivel nem jobb, mint az őskorban, csak akkor bunkóval csapták agyon az emberek egymást, és nem méreggel rombolták egymás életét. Az előbbi módszer még kicsit humánusabb is volt...
Igen, nálunk ez volt a szokás. Szerintem ez a természetes, de lehet én vagyok túl naiv.
Sziasztok. Én hiperben dolgoztam 4 és fél évet, de ez ott nem volt megengedett, sőt!!! De köszönöm, hogy olvashattam a cikket. Mármint, hogy megírtad. Ezentúl jobban oda fogok figyelni. Felnyitottad szerintem sokak szemét ezzel. Ha lesz egy kis idő végigolvasom a fórumot. Érdekes és tapasztalatos.
Dolgoztam már több élelmiszerboltban én is. Tapasztalataim sajnos úgyanezek.
Az ellenőrzés meg csak statisztikai adat.
Amikor nállunk voltak az ellenőrők, bizony megvásárolhatók voltak!
De ha elkülditek a pontos címet én névvel együtt teszek feljelentést. Hogyha csak ez a problémátok.
Nem, ez azt jelenti, hogy továbbították az illetékes hivatalnak. Az, hogy ők mit kezdenek vele az egy másik kérdés.
Én is dolgoztam olyan boltban ahol hasonló dolgok voltak.Pont elég is volt annyi belőle...
Szendvicseket gyártottunk lejárt szalámiból,sajtból,rohadt zöldségből...a körözött ott is úgy készült mint a cikkben.
Ami meg nagyon durván nézett ki az ment az éttermi részbe ahol sütit meg ételt csináltak belőle...
Nagyon oda kell figyelni,mert lassan mindent felvásárol ez a bolt hálózat.
Amig a szegenyseg rakenyszeriti az embereket, hogy a minoseget nem nezve csak az olcsot vegyek (kulonben ho vegere egy filler nem marad a zsebukben es akkor mit adnak enni a gyereknek?) addig a szemet rohadthus-arusok is megelnek. Oruljon aki megengedheti maganak a dragabbat, bar az sem biztos, hogy friss :/
Igazából egyáltalán nem kéne felvágottakat venni/enni! A friss is egészségtelen, így meg....pfff. Én is jártam ilyen boltba vásárolni régen ahol ezt csinálták, hál Istennek ismerős dolgozott a pultban és mindig mondta, hogy "nem, abból te nem akarsz venni" :D Sajnos ez olyan dolog, hogy sosem tudhatod, hogy mit etetnek meg veled főleg ha ilyen "átlagosan" vásárolsz. Én már nagyon régóta semmilyen felvágottat és konzerves májkrémeket, se májast nem eszek. Se a gyártási folyamatot nem ismeri az ember -de lehet nem is baj- se azt, hogy frissen adják el! A hentesnél a piacon tuti friss husit kap az ember, azt kell enni. (legalábbis mi jó henteshez járunk)
Ok, tehát üzlet nevet nem. Akkor a komáromi zöld fenyőfás 4 betűs üzletben történtek ezek az események :)
Én álltam hadban ilyen dlgok miatt. Konkrétan mert állandóan bele tették a szalámi végeket az általam kért felvágottba, mikor direkt szóltam az eladónak, hogy NE rakjon bele semmilyen véget a gépsonkába még ő volt felháborodva, hogy "20 dekába már benne lehet" mondtam neki, hogy az lehet, de nekem NE rakjon bele, mert először is gusztustalan, másod sorban pedig ha történetesen én minden nap sonkatkercset akarok csinálni, akkor a szalámivéget nem igazán tudom felhasználni. A többi dolog: a kesztyű nem használás, a felvágott szeletelőt nem takarítják rendesen, a barnább szélű felvágottat egyszerűen beleforgatják a többibe, arról nem is beszélve, hogy a dolgozó munkaidő alatt szalad(!) és beáll a sorba a mutyizott árucikkeivel, hogy mire haza megy már ki legyen fizetve ... írtam a központnak, akik kedvesen reagáltak is, majd megírták, hogy az üzletvezető kéri(!!!) hogy fáradjak be és megbeszéljük a problémát. Na erre már nem írtam vissza, hiszen azt gondolom az egész csak a pofavizitre ment volna ki, emellett pedig ha egy boltvezető nem tudja kezelni a hasonló gondokat akkor talán mondjon fel. Azóta a csemegepultban kesztyűvel mérik ki a felvágottat, és ha kérem, akkor szeletelnek és nem a barna vackot adják el NEKEM. Mert sajnos a többi vásárlóval akivel lehet, még mindig ugyanígy járnak el.. bocsi hogy hosszú voltam :)
Viszont kérdés az, hogy ha mennek ellenőrizni, akkor bejelentik, vagy meglepetésszerűen mennek-e. Mert ha bejelentik, akkor fel tudnak készülni, és akkor semmit sem ér az egész intézkedés...
Nekem is válaszoltak! Én is kipontozom az olyan részeket. Bár lényegében ugyanezt a levelet kaptam.
Tisztelt ...!
Értesítem, hogy a Budapest .... szám alatt üzemelő ... üzlettel kapcsolatos közérdekű bejelentését az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvénymódosításokról, törvényi rendelkezések hatályon kívül helyezéséről, valamint egyes törvényi rendelkezések megállapításáról szóló 2004. évi XXIX. törvény 141.§ (5) bekezdése alapján a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságához további intézkedés céljából áttettem.
... igazgató főállatorvos nevében és megbízásából,
üdvözlettel:
...
osztályvezető
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság
Élelmiszer-forgalmazás Felügyeleti Osztály
Ez egy nagyon jó hír. Meglepően európai módon kezelték az ügyet!Kellemesen csalódtam!
nem kell írni, észreveszi aztán törli.
További ajánlott fórumok: