Hogyan tudom a tartozásomat rendezni? (tudásbázis)
Nem ér vele semmit, mert csak annyihoz van joga kb, hogy telefonálgasson, meg leveleket küldözgessen.
Nem bírósági végrehajtó, csak egy sima kis adósságkezelő azt írja.
A testvérem egy pénzügyi cég egyik vezetője. Ő már romon van, ha adósságkezelőhöz kerül valami, mert az többet sose látott pénz, ha van egy kis esze az ügyfeleknek, márpedig a legtöbbnek van.
A behajtónak annyi jogosultsága van, mint ha én mennék hozzád.(még ha adósság kezelőnek is hívja magát)
Be ne engedd! Végrahajtani, csak jogerős bírósági ítélettel lehet. Csak hivatalos hatósági végrahajtónak.
Valószínűleg kiküld 2 db 3 ajtós szekrényt, akik egyenlőre azt mondják, hogy irgum-burgum. Mindenesetre ne engedd be őket.
Viszont jó tanács!
Menj el személyesen ehhez a behajtó céghez és beszélj meg velük egy emberi törlesztőrészletet. (addig amíg nem késő)
Ha adósságrendező cégnél van az azt jelenti, hogy az eredeti szolgáltató cég nem tudta tőled beszedni a tartozásodat, így tovább adta egy behajtó cégnek. Ha nekik sem fizetsz, akkor jön a végrehajtó.
Persze lehet a végrehajtóval is egyezkedni, de kb csak úgy, hogy a tartozásod egyik felét ma fizeted meg, a másik felét meg ráérsz holnap is.
Gondolom, hogy van valami papirod arról, hogy mennyivel tartozol nekik, és milyen határidőig kell rendezned.
Azt és a pénzedet vidd magaddal, menj be az irodára, és ott a pénztárba fizesd be.
De ha kapsz tőlük csekket, akkor azt kitöltve a postán is be tudod fizetni.
A lakásodon senkinek se adj egy fillért se, mert egyáltalán nem biztos, hogy valóban annak a cégnek az emberei, akinek tartozol. Rengeteg a csaló!
Végrehajtó cégről van szó, vagy egy szolgáltatói elmaradt számláról? Vagy jelzálog hitelről?
Nem mindegy.
Sőt az sem mindegy, hogy milyen stádiumban van az ügyed.Lehet-e még velük részletekben megegyezni?
Ne haragudj, de ebből semmit nem lehet érteni.
Azért nem tudtad rendezni mert a telefonos lekezelő volt?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit kellene tennem, ha a Providentnél nem csökken a tartozásom rendes törlesztés mellett sem?
- Begyűrűzött tartozások
- Hogy lehet tartozásom az APEH-nál?
- Van köztetek olyan aki Apeh tartozásokban jártas?
- Mikor választható fizetési módként az azonnali beszedési megbízás a tartozások kiegyenlítésére?
- Hány nap alatt törlik le a tartozásom a KHR listáról, ha kifizetem a tartozásom?