Begyűrűzött tartozások (beszélgetős fórum)
Akkor is , ha jól olvastam itt a neten, előbb az apukától kell megpróbálni bírósági úton behajtani,és a végzéssel lehet továbblépni.
Nem lehet egyből az államnál kezdeni.
Csak akkor előlegezi meg az állam, ha az anyuka bizonyos összeg alatt keres! Most nem tudom, mennyi az annyi!
A gyerektartás behajtással vigyázni, mert tudtommal csak fél évre igényelhető visszamenőlegesen! Tehát még időben be kell adni az igényt!
Persze jó, de a 25ezres számlát továbbra sem fogja kifutni a 3ezer forint....Félre ne érts, a kicsit is becsülöm, csak érted.
Én is azt javaslom, hogy fogjon meg mindent, amit tud. Ha nem akar kéregetni azt is megértem, persze azért meg lehet próbálni.
Én mondjuk nem csekkekkel voltam így, hanem úgy általában, amikor otthagytam az első férjemet. Mínusz 60 ezerrel vágtam neki az új életnek. Folyamatosan kölcsönkértem, mindig mástól, de mindig egy kicsit kevesebbet, így idővel "elkopott" a tartozás. Igaz 30 külön volt belőle, főnökasszonyom adta azzal, hogy akkor adom meg, ha lesz miből. Fél év után sikerült kinulláznom. (igaz épp kaptunk nyárra jutalmat, a végét abból törlesztettem)
Nagyon tudatosan csináltam, borítékokba osztottam szét, és tényleg csak a legszükségesebb dolgokra költöttem, és minden maszek melót elvállaltam. Nagyon jó volt megszabadulni ettől a tehertől!
Köszönöm a tanácsokat.
A támogatási formákat meg fogom kérdezni tőle, lehet van, amit kap, csak én nem tudom.
Szociális közegben dolgozik most, közcélún (vagy mi a neve), úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nem fog kérni pl. a Máltaitól, mert úgy gondolja van, aki még nála is rászorultabb.
Szerencsére nem éhezik meg ilyenek. Csak ez a sok pénzügyi sz*r...
Nagyon kitartó, én csodálom.
Van. Volt már benn, azt mondták féléves nemfizetés esetén tudnak segíteni gyerektartásdíj ügyben.
Egyszer kapott átmeneti segélyt (5ezer forintot), de akkor még nem volt munkája, illetve akkor még nem volt bejelentve. De azt mondták ne menjen nagyon sűrűn....
A közüzemi csekkeknél pedig létezik adósságkezelés fél éves nemfizetés esetén... hát ő biztos nem fogja megvárni, hogy féléves nemfizetés létrejöjjön.
Lakásfenntartási, gyermekvédelmi támogatás;
rendkívüli segély kérése; élelmiszer-gyógyszer támogatás. OEP-től is évente egyszer kérhető gyógyszertámogatás.
Az egyházi segélyszervezetek nem pénzt adnak (legtöbbször), hanem inkább tartós élelmiszereket, ruhákat.
Van határozat a tartásdíjról?
Mert a gyámsági jog egy dolog. Ha van a fentiről határozat, akkor be az önkormányzat szociális osztályára, és ott megmondják, hogyan tovább.
Hm...
Változtatni. Új kereseti forrást szerezni, támogatásokat. Önkormányzatnál kilincselni. Beosztani a nincset. És erősnek maradni. Ja meg közben a pasi p....tsét megszorongatni.
Ezt tudom tanácsolni. Túlélni minden körülmények között.
Érdemes lenne alapítványokat (pl. Híd alapítvány) és a családsegítőt megkeresni, segítséget kérni.
Nem szégyen, ha az átmeneti gondokból kisegítik.
Én biztos, hogy elmennék utána a bíróságra és keresetet indítanék gyermektartás iránt!
Biztos volt már sok ember olyan helyzetben, amikor tartozásai, elmaradásai, a befizetetlen számlák begyűrűztek. Jobb esetben törlesztettetek egy kicsit, egy összegben egy-némelyiket kifizettétek vagy a két-három hónappal ezelőtti csekket befizettétek. Ha ügyesek voltatok minden hónapban tudatok fizetni egy kicsit mindenbe. Azonban a tartozásokkal teljesen nem értétek utol magatokat. Anyagi segítséget nem kértetek, mert nem akartátok még tovább növelni a tartozások számát.
Hogyan oldottátok meg a helyzetet?
Hogyan viseltétek ezt pszichésen?
Hogyan lehet ezt elviselni normálisan?
A kérdés nem speciel rám vonatkozik, bár én is csúszok néha egy-egy csekkel, de gyerekkori barátnőm ilyen helyzetben van és néha rossz néznem, hogy minden keresetét erre kell költenie. És hozzáteszem nem a saját hibájából lett ennyi elmaradása. Elváltak a vőlegényével (vagyis nem voltak házasok) az meg otthagyta egy fillér nélkül két gyerekkel. Semmit nem fizet a gyerekek után sem, nem is segít be - de ez már mellékes.
Anyagilag sajnos én nem tudom segíteni, de lélekben szeretném támogatni valahogy...csak nem tudom hogyan kellene vagy mit mondhatnék már.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit kellene tennem, ha a Providentnél nem csökken a tartozásom rendes törlesztés mellett sem?
- Hogyan tudom a tartozásomat rendezni?
- Hogy lehet tartozásom az APEH-nál?
- Van köztetek olyan aki Apeh tartozásokban jártas?
- Mikor választható fizetési módként az azonnali beszedési megbízás a tartozások kiegyenlítésére?
- Hány nap alatt törlik le a tartozásom a KHR listáról, ha kifizetem a tartozásom?