Hogyan tudnám a saját zárkozottságomat nem tovább adni a fiaimnak? (tudásbázis kérdés)
Mivel ezek lelki szintű dolgok és csak a Te terhed nem a fiaidé, ezért a s aját lelkiségedben kell feloldanod ezeket a sérüléseket. Csak így fogsz tudni barátkozni és bízni magadban, jól érezni magad társaságban. És ha ezt megtetted magadért, minednet megtettél a gyermekeidért is :)
van erre többféle módszer is. Családállítás (ezt mindig fogjátok tőlem hallani, egyéb helyeken is), belső gyermek tanfolyam, egyéb belső utazásos meditációk, önelfogadási gyakorlatok.
Wanda!
El se hinnéd, milyen sok a zárkózott, gátlásos, komplexusos ember. Hogy kedvenc pszichológus professzoromat idézzem, csak kétféle ember létezik: "Amelyik tudja és felvállalja, hogy zárkózott és gátlásos... a másik pedig amelyik tagadja és minden igyekezetével kompenzál."
Mert hiszed vagy sem, a nagyszájú, vagány pasik és bombázó bálkirálynőknak is több tucat hibája van, amivel tudat alatt tisztában vannak, viszont képtelenek elfogadni, ezért teljes erővel leplezik a tényt, hogy őket ez zavarja, és ez átcsap egyfajta túlkompenzált állapotba, ami túlzott extrovertáltságot mutat. Azonban ez csupán álca (az esetek 80-90 %-ában legalábbis).
Mivel személyiségtréninggel (is) foglalkozok, így szívesen segítek neked abban, hogy javítsd saját énképedet és énbecsülésedet, és hogy a gyerekeidet eleve a helyes útra terelt (nevelési tanácsok és ötletek), mindezt úgy, hogy - lévén már nagy gyerekekről van szó - ne nagyon vegyék észre! Privin add meg az email-címedet, és írd bele, hogy Te vagy a "zárkózott-topicos" csajszi. :-)
El se hinnéd, hogy milyen egyszerű ezen segíteni, ha képes és hajlandó vagy igazi együttműködésre!
Lenne kire bizni a gyerekeket,de a páromnak nincs ideje szinte éjjel-nappal dolgozik.
Nincs nagyszűlő a közelben akire rábíznád a gyerkőcöket és a pároddal elmennél moziba,vagy egy hangulatos zenés étterembe kikapcsolódni?Felöltözöl csinosan,és ne mással foglalkozz,hogy mit szól hogy hogyan nézel ki,a lényeg hogy te érezd jól magad a bőrödben.Ha már kimozdulsz sok mindenről megtudsz feledkezni,ha esetleg bánt valami,még az asztalnál meg is beszélhetitek,mert ha otthon vagy,inkább a gyerekek körül forog minden,és lehet hogy nem tudjátok a dolgokat megbeszélni.
Sajnos nekem is eszembe jutott már,hogy depressziós lehettek.Elviszem a gyerekeket sétálni,de itt ahol lakunk télen nem nagy élet van.Nem sok látnivaló van.Messzebbre meg ilyen bizonytalan időben két kisgyerekkel nem merek elindulni.
Nem lehet hogy depresszós vagy?Én azért kimozdulok itthonról,mozdulj ki te is,ha nincs közös témád valakivel,akkor legfeljebb nem kapcsolódsz bele a beszélgetésbe,hanem inkább figyeled a beszélgetést,de nem maradj mindig otthon.Tegyél nagy sétákat a gyermekeiddel,mindig akad valami ujdonság,amit mutathatsz nekik.
köszönöm a jó tanácsokat.próbálok barátkozni,de ha meg van egy találkozó akkor az alól is kibúvókat keresek hogy miért ne menjek el.Olyan mintha csak a 4 fal között érezném biztonságban magam.Nem akarom,hogy a fiaim ilyenek legyenek,mert így nehéz lenne érvényesülniük.
Közösség, és közösség.:)Magam is így indultam, de sokat javított, hogy egy gyülekezetbe járok, és a fiaimon is meglátszik. Egyik sem esik kétségbe ha meg kell szólalnia:))))
Járjatok sokat gyerekek közé,játszótérre,játszóházba.És próbálj meg Te is nyitottabb lenni...ismerkedni az anyukákkal!Meglestelek ha nem baj és tüneményesen szépek a gyerekeid!:)
Én is nagyon zárkózott vagyok,de a lányaim nem örökölték bárhol,bármikor feltalálják magukat.Itt fent beszélek,de a valóságban ,a családomon kivűl már nem nagyon megy.
Én is voltam kövér, de sok rossz emlékem szerencsére nincs!Aztán lefogytam és nekem megjött az önbizalmam!Sajna azóta szedtem fel jócskán ,de már más!Szerintem neked is kicsit nyitottabbnak kell lenni,hogy a fiad is az legyen...
mindenféle jó tanácsot szívesen fogadok
igen,de nehéz éveket feledni és magabiztosnak lenni
de ha sokan csinosnak tartanak, akkor ne bújtasd tovább az önbizalmad! hajrá!!!! tessék elhinni amit mások mondanak!
pedig tudod, hogy a legtöbb fiúnak az anyja a példaképe...
igen a nagyobbiknál észre vettem
Elég zárkozott ember vagyok.Gyerekkoromban és még kamaszkoromban elég kövér voltam és emiatt sokat csúfoltak.Ezért kevés barátom volt,van.Már lefogytam és sokat csinosnak mondanak,de kevés az önbizalmam.Szeretném ha a fiaim nem lennnének bátortalanok.
szerintem csak úgy, hogyha látja Tőled, hogy szeretsz barátkozni. de ha nagyon nem megy, akkor ösztönözni kell őket arra, hogy sok gyerekkel barátkozzanak....
Szia
Észrevetted nála is a "jeleket"?
Hogyan tudnám a saját zárkozottságomat nem tovább adni a fiaimnak?
További ajánlott fórumok: