Miért olyan zárkozottak az emberek? (beszélgetés)
Ezt eddig te sem tudtad? :)
Mindig tanul az ember.
Az ilyenek jól le tudnak húzni, az biztos. Így hiába vagy mondjuk nyitott, annyira lefárasztanak, hogy élni sincs kedved, nemhogy barátkozni.
Én flegmatikus vagyok, elvileg magasról teszek a világra, és ez sok esetben így is van, de néha olyan szinten fel tudnak húzni a nehéz természetű emberek, hogy azt már csak egy költő tudná kifejezni.
De szerintem bennem van egy kis szangvinikus is. A leírásban teljesen magamra ismerek. Ha kitöltenék egy részletes, komoly személyiségtesztet, tuti, hogy a flegmatikus mellett ott lenne ez is.
Ja!
Azt hittem, hogy a Pest-Buda beszélgetésre írta:D
Gondolom, az alap kérdésre, hogy zárkózottak-e az emberek.
Ezek szerint attól függ, hogy az ember mennyire nyitott a társas kapcsolatokra (akár Pesten, akár Budán, akár vidéken).
Nem igazán értem, hogy miről beszélsz. Attól, hogy valaki Budán dolgozik, nem hiszem, hogy többet keresne. És elnézést, de nálunk a pesti oldalon is köszönnek egymásnak a lakók.
értem ezt a hozzáállást!
Persze az már kezdem érteni, hogy akkor kivel miért is nem barátkoznak...
Miért veszel fel minden hülye kesztyűt? ;) Minden kerületben vannak sajnos lecsúszott emberek. Igen, a Déli környéke "pont olyan" mint a VII. kerület ;o)) Mondjuk a Rózsák tere és Huszár utca találkzása ;) Bájos, gyönyörű, tele virágokkal, fákkal, bokrokkal, vagy a Lőrinc pap tér - bár az talán VIII. kerület.
A Kerepesi úton, túl az Örs vezér terén jobbra van egy olyan villanegyed, hogy az állam leesik. Tiszta Lila akác köz :).
Az intelligens ember az Orbán hegyen is intelligens, meg a kőbányai gettóban is, mint ahogy a suttyó is mindenütt suttyó. Az egyetlen amit az ember mindenhova magával visz, az saját maga ;)
Ez mekkora baromság! Már elnézést!:D
Ebben a 2 kerületben pont vannak olyan helyek, ahol elég lecsúszott emberek laknak. Alkotás úton 1 percet sem laknék és szerintem a Krisztina krt-n sem és az Attila úton sem. A déli környéke félelmetes, pont olyan, mint a 7. kerület.
És ha már itt tartunk, akkor a pesti kerületekben is vannak "elit" részek. Villanegyed a 14-ben, Corvin negyed a 9-ben, stb.
Én Pesten lakok és Pesten is dolgozok és igen csak az átlagbér felett keresek. És nem egyedül vagyok ezzel.
A köszönés sem azon múlik, hogy ki hol lakik és mennyit keres:DDD
Pl. abban a házban, ahol felnőttem és most a tesóm lakik ott, a mai napig mindenki köszön nekem, sőt! még beszélgetni is szoktunk:D
És elhiheted, hogy a pestiek közül is sokan vannak, akik nem aggódnak azért, hogy mit esznek, illetve a budaiak között is vannak sokan, akik aggódnak a minden napi megélhetésük miatt.
Pesti vagyok és sosem költöznék Budára. Annyira nem vagyok sznob, hogy nekem ez számítson. Senki nem jobb attól, hogy budai és nem rosszabb attól, hogy pesti:D
Budán az átlag bérek a Pestinél sokkal jobbak, nem azon kell aggódni mit eszek, hanem kapok-e színház jegyet adott előadásra. Ami szintén stresszes, de azért más.
Buda alatt most persze. II. , XII kerületet értettem főleg. De Budán még mindig jelemző a tárasházban a köszönés, míg pesten, csak visszaköszönnek max., jó tízből egyre ez nem igaz, Pesten sem.
Jó más kényszer és más a szabadon választott.
Én dolgozhatnék napi 6-8 órában is, de inkább letudom 16-18 órákban. Amúgy sokat, de jól és gyorsan dolgozom.
Múltbeli traumák, nehéz természetű emberek, erőszak, stb. Nálam legalábbis ezek miatt van meg a jelenség.
Meg társul hozzá egy alap melankolikus temperamentum.
Nem értem, mi köze ennek Pesthez és Budához, ill. ahhoz, hogy ki hányra jár dolgozni?
Én 9-re járok, de ha 6-ra járnék, akkor is kb. ugyanolyan lennék. Nem hiszem, hogy valami változna, ha átköltöznék Budára.
Azért ez nem így van:D
Én is járhatnék 9-re, de akkor túl sokáig bent kellene maradnom, így inkább megyek korán:D
Hát...aki 30 év alatt nem talál az, hogy találna épp most?
Számomra elég beszédes, ha valakinek nincs barátja...
Én is így gondolom. Nekem is lettek új kedves ismerőseim itt a hoxán egy-egy fórumon történő beszélgetés során.
És én sem válaszolnék olyan fórumra, hogy barátokat keresek, mert igazából nem keresek. Vannak a való életben barátaim, ettől függetlenül itt is több emberrel összebarátkoztam.
Sok közösségi esemény van. Meg kell találnod a neked tetszőt, a magyarok nem zárkózottabbak mint németek. ;) tudom, Hamburgban és Berlinben képben vagyok, elvben német de mégse Bécsben is képben vagyok no mondjuk az egészen más (és főleg háromféle ember típus van ott).
Amúgy jobban kitárulkozol, elnyerhetted könnyen a bizalmuk. németeknél ez nem szokás, de van akinek elnézik. ;)
Ugyan azt írod, mint én:D
Nekem van sok barátom. A legjobb barátnőm 40 éve a barátnőm, és van még több barátnőm, akik közel ilyen régen a barátnőim, illetve barátaim is vannak, akik kb. ugyan ennyi ideje a barátaim. Sokan vannak, így nehéz lenne még többet belepaszírozni az időmbe:D, hiszen mellettük még vannak az ismerősök és a volt és jelenlegi kollégák. Rájuk már sokkal kevesebb idő jut.
Természetesen nem állítok akadályokat, hogy valaki közelebb kerüljön hozzám, de kevés időm van rájuk.
Ez van. Tök jól elvagyok a jelenlegi barátaimmal:D
És, hogy a kort megcáfoljam:D
Ugyan ezt gondoltam már sok-sok évvel ezelőtt is. Tehát, már húszon évesen is:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Miert zárkózottak az emberek? Mi lehet a zárkózottság oka?
- Miként győzheteném le a lelki okokból kialakult zárkózottságot?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért vállalnak be olyan sokan a rossz hátterük ellenére gyereket az emberek?
- Mit tehetek, ha a barátom családja zárkózott, és nem vendégszerető?
- Túl zárkózott vagyok és önbizalomhiányos, ezért lelépett?