Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan tartsam tisztám a (fa) vágódeszkát? fórum

Hogyan tartsam tisztám a (fa) vágódeszkát? (tudásbázis)


1 2
2012. dec. 28. 19:37

A legjobb a fa deszkát nem szabad áztatni,


Rá csepegtetni mosógató szert és drótsuroloval gyorsan mind a két oldalát át surolni és utánna forró vizzel leöbliteni, és ugy rakni, hogy mind két oldala száradni tudjon. (egy pohárra)

2012. okt. 22. 13:19
én beteszem a mosogatógépbe vagy elmosogatom sima mosogatószerrel egy pillanat alatt
2012. okt. 22. 12:45
Soval vagy ecettel tisztitani hasznalat után.
29. kiki8400 (válaszként erre: 27. - Danica16)
2010. júl. 28. 08:28
Azt a műsort én is láttam! Állítólag azért a fa a legjobb, mert olyan enzimeket, vagy miket tartalmaz, amik a bekerülő bacikat megölik és nem engedik ki. Amúgy én az ecetes vizes lemosást hallottam és alkalmazom a húsos vágódeszkánál, utána meg jól kiszárítom. Szép a színe és a szaga is jó! :)
28. winny
2009. aug. 4. 17:37
Azonnal lemosom.Először csak vizet engedek rá és utána mosogatószerrel átdörzsölöm.Leöblítem és hagyom száradni a mosogatón.
27. Danica16 (válaszként erre: 16. - Dogiz)
2009. jan. 2. 16:14
Szia! Az egyik ismeretterjesztő csatornán hasonlították össze a különböző anyagú vágódeszkákat, és érdekes volt, de a műanyag teljesen leszerepelt, ellenben a fa nagyon jól szerepelt.
2008. jún. 6. 08:03
Lmeosom és a húsost bedörzsölöm sóval. Ha amaradt rajta baci, attól megdöglik.
25. c25fee884d (válaszként erre: 23. - Esztella100)
2008. jún. 4. 10:54
Nem egy hétre szoktam beáztatni, csak egy fél órára. Utána jól lemosom. Ezt néha meg kell csinálni, mert majdnem minden nap használom, és ilyenkor a színe is egyenletes lesz. A mosószerrel nem lesz ilyen szép. Lehet, hogy nem szabad, de csinálom. Még élünk.
2008. jún. 4. 08:18
nem szeretem a műanyag vágódeszkát. viszont a fát, kb 8 éve vettem 4 db-ot, különböző méretben és formában, van, amit csak zöldségnek, és van amit csak húsnak használok. A zöldségeset hideg mosószeres, a husost viszont majdnem forró mosószeressel mosogatom. semmi baja. se külsőre, se szagra.
23. esztella100 (válaszként erre: 22. - C25fee884d)
2008. jún. 4. 05:58
ha fából készült nem szabad áztatni!!
2008. jún. 3. 22:50
Hypós vízbe szoktam áztatni, miután jól ledörzsiztem mosogatószerrel.
2008. jún. 3. 22:21
Sóha nem szabad áztatni hirtelen jó forróvizzel és jómosogatóval át dörzsölöm a fém surólóval és jó le öblitem száritom
20. supin
2008. febr. 10. 09:53
Ne használd!! Ez csak vicc.Forró vizzel mosd és szárítsd meg.
2008. febr. 9. 21:36
Ne 1 db deszkád legyen, hanem legalább 2 db. Egyik csak a húsnak, a többi meg az egyéb dolgoknak.
2008. febr. 9. 21:03
én mosogatós vízzel mosom és utána szárazra törlöm
17. andrea54 (válaszként erre: 10. - Ancsi105)
2008. febr. 9. 20:56
Vagy a hússzeletet tedd nylon zacsiba. A klopfolót is kíméli :-)) Bolti péksütis simán megfelel !
16. dogiz (válaszként erre: 2. - Bibed)
2007. júl. 26. 19:57
Szia! Igazából a fa vágódeszka nem a leghigénikusabb, attól függetlenül a legtöbben ezt használjuk. Vannak már korszerű vágó"deszkák" igaz nem szabad reklámot csinálni, de én is nemrég használom és nagyon szuper, a tupper deszka.
15. dobos
2007. jún. 8. 18:27
Nagyapám is mindig sózta a v.deszkát.
14. 72673fdbb7 (válaszként erre: 12. - KGyula)
2007. ápr. 4. 21:01
:) Hát ilyen csak egy van és az a gyúródeszkám, anyukám öröksége, szigorúan csak lisztes dolgokat teszek rá, az mindig száraz, csak át kell dörzsölnöm és kész. Egyébként a szakkönyvek szerint is, a húshoz használt deszkákat kell sózni.
2007. ápr. 3. 08:55
En is az ancsi105 módszerét tudom ajánlani,legalabbis én is ezt használom.Annyi külonbséggel,hogy húsklopfolásnál nem a deszkát csavarom be folpackkal,hanem a hússzeleteket teszem folpack közé.Ez a módszer foleg a csiri húsnál vált be,nem megy így szét a hús.
12. KGyula
2007. ápr. 3. 02:21

Só... Mondom, só. Persze, csak ha fából van.


Aztán, kedves Ircsi36! Mi a helyzet akkor, ha nem fér be a sütőbe? Na, ugye...

2007. ápr. 1. 17:46

Ez jó kérdés és engem is nagyon érdekel. Nekem vágódeszka "gyűjteményem" van ugyanis, mert, hogy külön a hagymás, külön amin csak a húst szelem, egy amin szendvicset készítek, aztán van egy zöldséges, süteményes...:( És ha valaki a családban nem a megfelelőt használja leüvöltöm :(

A sózás jó módszer, de nincs türelmem hozzá, lemosom inkább és (elég gyakran sütök) sütés után bedobom a még forró sütőbe.

2007. márc. 11. 07:59
Mosogatószeres szivaccsal lemosod és hagyod megszáradni. Ha húst kopfolsz rajta akkor a deszkát folpackkal csavard be!
2007. márc. 11. 07:50
Ugy tudtam hogy citrommal kell bedorzsolni, a citromle jol tisztit, a kormoket is rendbe rakja, ha elotte mondjuk narancsot pucolunk veluk :)
8. KGyula (válaszként erre: 7. - Juniperus)
2006. okt. 28. 21:47
Azért kell sózni, kedves juniperus...
7. KGyula (válaszként erre: 6. - Bibed)
2006. okt. 27. 22:25
Mindannyiunk nevében, szívesen! (Persze, manapság vannak úgynevezett műanyag vágódeszkák, ezeket bizonyos időközönként le lehet gyalulni vagy fűrészelni. Bolond világ...)
2006. okt. 27. 16:51
Köszönöm a hozzászólásokat.
5. KGyula (válaszként erre: 2. - Bibed)
2006. okt. 14. 20:57
Só. Víz semmiképpen sem! A mai, úgynevezett rétegelt vágódeszkákhoz pedig különösen nem. Beszórod/bedörzsölöd sóval, majd másnap, száraz gyökérkefével letisztítod. Ez egy új módszer, nagyjából kétszáz éve (vagy régebben) alkalmazzák.
2006. okt. 14. 20:24
Én úgy tudom hogy a citromlé is jó rá! Alaposan be kell vele dörzsölni!
3. emike (válaszként erre: 2. - Bibed)
2006. okt. 14. 20:08
Jó alaposan mosogasd el,és dörzsöld be sóval.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook