Hogyan "ragasszak" össze marcipánt marcipánnal? (beszélgetés)
10. nicolekeg (válaszként erre: 9. - 3a92f8d690)
2009. nov. 18. 15:38
Meg... Megragadt a sima víztől...:))
9. 3a92f8d690
2009. nov. 4. 14:10
Olvasztott csokival ......... de gondolom megoldottad:-))
8. Setna
2009. szept. 21. 19:14
Felforralt baracklekvárral szép vékonyan bekened. És gyorsan dolgozol :-)
7. andi6020
2009. szept. 21. 18:19
Cukrászdából hoztunk tortát, azon is fapálcikával voltak az "alkatrészek"
2009. szept. 21. 18:17
Egy kis ecsettel nedvesítsük be egy picit a marcipán felületét, és így helyezzük fel a díszeket, vagy pedig egy kis vékonyan rákent, maradék krémmel is felragaszthatjuk.
Erre azért van szükség, mert a cukor miatt nem tapadna rá a minta.
5. 1366d1807f (válaszként erre: 4. - Nicolekeg)
2009. szept. 21. 18:12
Én is úgy gondoltam, hogy kész tortára akarod tenni a figurákat. Más ötlet nem jut eszembe, de próbáld meg a fogpiszkálót.
4. nicolekeg (válaszként erre: 2. - 1366d1807f)
2009. szept. 21. 18:11
Az a baj, hogy utána nem kell sütni, amúgy erre gondoltam én is, a lényeg az, hogy a 3 éves tesómnak lesz a szülinapja, és egy Thomas vonatot csinálunk neki meglepetésből. Ugye 3D lesz, nem lapos, és az alkatrészeket, pl kerék, a mozdony arca... rá kell valahogy "szerelnem", hogy ne essen le+ ki kell bírnia egy hosszabb kocsiutat is...
3. 1366d1807f
2009. szept. 21. 18:09
Jaj, vagy fogpiszkálóval? Beleszúrod a figurába és utána a tortába. Nem az egész fogpiszkálóval, hanem csak a felével.
2. 1366d1807f
2009. szept. 21. 18:08
Tojásfehérjével esetleg?
1. nicolekeg
2009. szept. 21. 18:06
Szóval: beborítok egy tortát marcipánnal, hogyan ragasszak rá kisebb marcipán "alkatrészeket" anélkül, hogy leesnének??