Hol lehet nagyobb tömbben marcipánt venni? (tudásbázis)
Hááááát....tal nem kezdünk mondatot, de most mégis muszáj.
Szinte mindenben vér? Tudod, ez olyan, mint, hogy a világ epertermésének másfélszerese van benne az eperjoghurtokban.
Nekem nem egy borász ismerősöm van és ők egész biztosan nem használnak se friss, se semmilyen marha/disznó stb... vért.
Másrészt...imádom a sült vért, úgyhogy igazából problémát sem jelentene, de azért nem kell mindent elhinni a városi legendáknak és az interneten terjedő okosságoknak.
Illetve, aki érzékeny az ilyenekre, az ne keresgéljen hasonló adatokat a neten, és ne kérdezősködjön, mert valamit úgyis fog találni ami elrettenti.
A vérhez visszatérve. Néhány éve, a Darling kutyaeledelnek volt egy nagy botránya. Úgy reklámozták az új kutyakaját, hogy x sok százalék marhahúsból készült, isteni finom falatok. Kiderült, hogy az x sok százalék, az mind marhavér volt. Talán még a polcokról is levetették, de hogy jó kis büntetést bekaptak, az biztos.
Főleg a kakaós, csokis dolgokban, vagy borban de szerintem szinte mindenben van.
Borszabályozás:
megengedett derítőszereken (2. § 6. pont) kívül a bor derítését célzó minden más anyag, úgymint friss vagy szárított marhavér vagy egyéb állati vér, titkos szerek stb
Párizsi:
6. PÁRIZSI
Mi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (aprított darabka), 20 százalék ipari szalonna, albumin, néha selejt húsáru, 15–20 százalék szója.
Ami miatt ne fogyassza: szegény párizsinak a köztudatban igen rossz a híre, és most még mi sem védjük meg. Igen, a pletyka igaz, abból készül, ami a vágóhídon selejt lenne. Semmit sem dobnak ki, mindent felhasználnak, és a tányérjába tesznek. Az ipari szalonna elnevezés a semmire sem jó maradékot jelenti– szakszóval finomítva –, az albumin pedig a sertés- és marhavérből kivont fehérje.
De ne csüggedj, sok benne a vas! és az kell a szervezetnek :)
De ne csüggedj,
Nem tudom,mihez is használják a vért,de min is csodálkozunk:hurka?Bélben!!!!Az se épp a higénia...
Én marcipán imádó vagyok,és nagyon tetszik a házi verzió.Ki is fogom próbálni.Spájzolni mennyire érdemes a mandulát?Vannak moly problémáim.Fagyasztóba is raktam már,de utána is támad a huncut pilléje.
Aranyos vagy, köszönöm szépen :) :)
Eltettem a kedvencek közé!
A titok,hogy ne hámozottan vedd,mert úgy természetesen drágább,csak leforrázod és már jön is a haja,ne biot vegyél,mert még drágább,a tescoban elfogadható árban van,és én szoktam is lesni az akciókat spájzolós tipus vagyok.
De látom azért neked nincs is ezzel különösebb gondod.:))Azért gondolom az egyik szerettednek egyszer úgy is kipróbálod meglepiként.:)
ez komoly?????????
Azt tudom, hogy zselés dolgokban csontvelő van, azt már nem eszem. na, de hogy a Milkáról is le kelljen mondanom?
A biar a,hogy disznóvér van a milka csokiban.De az legalább természetes eredetű,nem mint a sok E számos állagjavító cucc...
Marcipánt a sütőipari szakboltokban is kapni