Hogyan lehet sikeresen "újrapirosítani" a mikulásvirág felső leveleit? (tudásbázis)
letakartad a viragot?es mi van ha en nem ultettem ki a kertbe?
vajon akkor is megpirosodik
Én azt hallottam, hogy szeptemberben el kell kezdeni a növényvél, nyolc héten át tartó fényszabályozást. A virág és a színes fellevelek nevelését.
Naponta 12-14 órán át 15-18 C fokos hõmérsékleten, teljes sötétben tartsuk a növényt. Legjobb, ha fekete mûanyag zsákot húzunk a levelekre. Vigyázzunk, mert a legkisebb fény is megzavarhatja a virág fejlõdését.
Próbáld meg így kezelni a jövő évben.
Gratulálok! Nekem még sosem volt túlélő mikulásvirágom. A karácsonykaktuszok is mind ki szoktak feküdni vagy sosem virágoznak többször. De most az egyik valami csoda hatására vagy 20 virágot hozott és ki is nyílt, pedig nagyon kicsi. Ennél az a trükk, hogy hagyni kell nyár végén majdnem kiszáradni. Majd 5-6 hét után újra kezdeni locsolni.
A mikulásról ezt találtam:
"A növényt miután haza vittük, keresünk neki egy világos helyet, de fontos hogy a növény nem szereti a túl meleget, 15 foknál melegebb helyiségben lehullik a levele.
A földjét tartsuk folyamatosan nedvesen.
A mikulásvirág december, január végéig szépen virágzik.
A piros színt mindig a fellevelei adják.
Utána természetes módón elkezdi hullatni a leveleket.
Ekkor vágjuk vissza a növényt, majd tegyük el pihenni.
Áprilisban ültessük át friss földbe, majd tegyük ki egy árnyékos kert, vagy erkély részre.
Kezdjük el két hetente tápoldatozni, és öntözzük rendszeresen.
A növény szép zöld lesz újra, de nyáron nem pirosodik be a levele.
Ősszel vigyük be újra a lakásba, és szeptember végétől, meg kell növelni a sötét órákat.
Ezt úgy érhetjük el hogy a növényt este betesszük egy sötét helyre, ahol reggel sem kap fényt.
Kb. 11-12 óráig itt hagyjuk.
Október, novemberben újra bepirosodnak a levelek.
A mikulás virág csak hűvös helyen érzi jól magát.
A növény szaporítása:
Vágjuk le tavasszal a hajtásokat és vízben gyökereztessük meg.
Vigyázat!
A növény tejnedvet tartalmazz, amely mérgező!
Bőrrel érintkezve allergiás reakciót válthat ki.
A tejnedvet úgy állíthatjuk el, hogy a növény szárát forró vízbe tesszük pár percre.
Kisgyermeke knél, vagy házi állatnál figyeljünk oda.
A növényt télen, nyáron tápoldatozzuk két hetente egyszer.
Jó kertészkedést kívánunk."
Forrás: Virágcenter
Tudja valaki, hogy lehet sikeresen "újrapirosítani" a felső leveleket? Elméletben tudom, gyakorlatban még mindig zöld az egész virág! Eddig egy évet élt túl!
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- A H1N1 influenzából sikeresen kigyógyultak tanácsai, terápiás módszerei
- Olyan FÉRFIAKAT keresek, akik szerelmi kötéssel, mágiával sikeresen visszahozták életükbe azt a nőt aki elhagyta őket?
- A mikulásvirág gondozása
- Ki fogyott már kb. 35-40 kg-ot sikeresen? Milyen módszerrel?
- Pozitív gondolkodás, avagy Ti sikeresen el tudjátok űzni a negatív gondolatokat, félelmeket?
- Kiváncsi vagyok, ki milyen készítményt alkalmazott, hogy szervezetéből sikeresen kiűzze a Candida gombát?