Ki fogyott már kb. 35-40 kg-ot sikeresen? Milyen módszerrel? (tudásbázis kérdés)
de ide miért nem ír senki??
szívesen olvasnám a nagy "fogyások"történeteit ezzel másnak nagy erőt adva!!!
vagy nincs is aki ennyiket fogy?(ott)??
"Az alábbi kis ábra megmutatja, hogy miként mozog a kényszeres evő a teste el nem
fogadása, a fogyókúra és a habzsolás ÖRDÖGI KÖRében:
Rettenetesen érzi magát a teste miatt - Úgy gondolja, hogy túl kövér - Abba kell
hagynia ezt a sok evést - Habzsolás vagy Fogyókúra - A fogyókúra megszakítása -
Nyomorultul érzi magát - Habzsolás vagy Rettenetesen érzi magát a teste miatt - Úgy
gondolja..."
/V.F./
"A kényszeres evők az ételeket „tilos” és „megengedett”, „hizlaló” és „nem hizlaló”
ételekre osztják fel. Minden fogyókúra azon az elven alapul, hogy az étel veszélyes. Ily
módon a kényszeres evő vagy koplal, vagy habzsol. Vagy koplal, vagy habzsol. A
normál evőknél működő és a velünk született éhségjelzés eltorzul. Az étvágy, az éhségjelzés
eltorzulása összezavarja a kényszeres evőt, és a különböző súlycsökkentő módszerek
infantilizálják. Meggyőzik arról, hogy nem képes a saját evését kontrollálni. Aki valaha is
fogyókúrázott, tudja, hogy egy fogyókúra milyen MEREV. Ezek a fogyókúrák érzelmi
„kényszerzubbonyok” a kényszeres evő számára. Mindaz a kényszeresség, ami addig az
evésben nyilvánult meg, most a diéta megtartására összpontosul. „Kövesd a szabályokat,
amelyeket a szakértők írnak elő, és tedd azt, amit a nők olyan jól tudnak: tagadj meg magadtól
minden jót!” Még az úgynevezett „liberális fogyókúrák” is azon alapulnak, hogy elidegenítik
a résztvevőt a testétől, és beleszólnak az életébe. „Egyél naponta három főtt tojást! Csak almát
egyél két napig! Igyál sok ásványvizet! Egyél sok fehérjét! Reggelizz jól, és ne vacsorázz!”
stb. De soha-soha nem: „Érezd jól magad! Engedd el magad! Légy szabad!” Soha: „Találd
meg azt, hogy mit szeretnél enni, inni, tenni!”
A kényszeres evőnek éppen ezért olyan az étel, mint a kábítószeresnek az LSD.
Szenvedélybetegség. Rengeteg energiát használ fel arra, hogy megpróbálja legyőzni a
kísértést, arra, hogy ne egye a „tiltott” ételeket. De amíg a kábítószeres vagy az alkoholista
egy időre megnyugszik, ha elfogyasztja a szükséges adagot, addig a kényszeres evő
folyamatosan küzd az étel csábítása ellen még akkor is, amikor eszik." / V.F. /
"Egyetlen eddig ismert megközelítés sem tekinti fontos kérdésnek azt, hogy a
kényszeres evő NEM AZ ÉHSÉGJELZÉSE ALAPJÁN eszik, és azt sem, hogy az elhízást a kényszeres
evés okozza, amely SZENVEDÉLYBETEGSÉG , ugyanúgy, mint az alkoholizmus és a kábítószerezés,
és éppen ezért végleges fogyást csakis a szenvedélybetegség megszűnésével lehet elérni. A
túlsúlyos emberek – a kényszeres evők – nem figyelnek az éhségjelző mechanizmusukra úgy,
mint a normál evők, akik a gyomruk korgásának jelzésére kezdenek enni." /V.F./
"A soványsággal kapcsolatos félelem sokféle lehet, egy azonban közös majdnem
valamennyi kényszeres evőnél: minden előző alkalommal, amikor lefogytak, azt csakis
szigorú fogyókúrával érték el. Szigorú fogyókúrával. Mivel oly nagy a fogyni vágyás a
kényszeres evőben, a fogyókúrát mindig olyan nagy lelki erőbevetéssel kezdi el, hogy eleinte
fennköltnek, tisztának, kritikán felülinek érzi magát. Egészen addig, míg meg nem szakítja a
fogyókúrát. Ha bármivel megszakítja, akkor ezzel magára zúdítja a habzsolási rohamot. „Most
már úgyis mindegy, már elszúrtam” – és falni kezd.
A fogyókúrázó nőnél az étel megtagadása két szinten működik. Az egyik szinten van
a felsőbbrendűség érzése, megvetés az előző evési szokások iránt. De a másik szinten a
szigorú szabályok szerint való evés a kényszeres evőt állandóan arra emlékezteti, hogy az
étellel kapcsolatosan benne nem lehet megbízni. Így amikor végre sikerül lefogynia, és
normál méretű lesz, mint bárki más, ennek megtartását csakis úgy garantálhatja, ha „vigyáz”,
állandóan kontrollálja, mit eszik. Megmarad tehát a diéta bűvkörében. A diéta
bűvkörében.
Így folytonos rettegésben kell élnie. Folytonos rettegésben kell élnie. Bár
lefogyott, továbbra is attól fél, hogy a leadott súly újra „visszakúszik”. Továbbra is
SZENVEDÉLYBETEG MARAD . Továbbra is fél az ételtől: „Vajon meg tudom-e állni a bulin, hogy
nem eszem édességet?” „Vajon megengedhetem-e magamnak, hogy anyámnál a vasárnapi
ebédhez kínált hasábburgonyából egyek egy kicsit?”
/Végleges fogyás/
"A különböző csoportok tagjai, akikkel ezt a fantáziagyakorlatot csináltuk, a következő
negatív érzéseket érezték vékonyan; az első örömteli pillanat után meglepve tapasztalták a
következőket:
1. Soványan hidegnek és elutasítónak érezték magukat.
2. Szögletesnek, túl meghatározottnak.
3. Úgy érzik, annyira csodálják őket, hogy túl sok a feléjük irányuló elvárás. Úgy
érzik, nem elég erősek ahhoz, hogy a szexuális érdeklődésű férfiakat távol tudják
tartani.
4. Nem tudják, mit csináljanak a saját szexuális érdeklődésükkel. Úgy érzik, most
szabadon viselkedhetnek szexuálisan, de nem biztosak a kiváltott hatásban.
5. Úgy érzik, túl sok hatalommal rendelkeznek.
6. Nem tudják, hogyan vonják meg az „én-határaikat” (hol végződnek ők, és hol
kezdődik a külvilág). Úgy érzik, ha karcsúak, túl közel jönnek hozzájuk az
emberek.
7. Kényelmetlenül érzik magukat a többi nő között, akik rivalizálva méregetik őket.
8. Nyugtalanok, félnek, hogy most, amikor ideális nőnek néznek ki, most már
egyébként is hibátlanul kell „működniük”. Nincs mód arra soványan, hogy
hibázzanak." /Végleges fogyás/
"A valóság azonban mégis az, hogy bár a legtöbben karcsúak szeretnénk lenni, mégis
több millió nő túlsúlyos, és állandóan a testméretével foglalkozik. A nők legtöbbje szeretne karcsú lenni, cselekedeteik azonban megcáfolják ezt a tudatos vágyat. Az a tény, hogy túleszik magukat, és meghíznak, azt feltételezi, hogy valamilyen, NEM TUDATOS OKBÓL kifolyólag
mégsem akarnak, nem mernek karcsúak lenni. Talán mégsem akarnak karcsúak lenni. A soványság ijesztő állapot a kényszeres evő számára, hiszen soványan szembekerül mindazokkal a problémákkal, amelyeket el akart kerülni azzal, hogy meghízott."
Köztudott tény az, hogy MINDEN NŐ KARCSÚ SZERETNE LENNI . A karcsúság szinte egyet jelent a nőiességgel.
Ha karcsú leszek…
- „Ha karcsú leszek, egészségesebbnek fogom magam érezni, és könnyedebbnek.”
- „A szexuális életem kielégítőbb lesz.”
- „Több energiám lesz.”
- „Szép ruhákat fogok hordani, díszítem majd a testem, hogy tetsszem a férjemnek,
családomnak, barátaimnak.”
- „Olyan leszek, mint az a nő a tévéhirdetésben, akinek minden jóban része van.”
- „Lehetek majd sportos, vagy elegáns, vagy szexi.”
- „Jó példát mutatok majd a gyerekeimnek.
- „Soha többé nem fog egy orvos sem rám kiabálni, hogy fogyókúrázzam, szép
leszek, csodálni fognak.”
- „Soha többé nem fogom szégyellni a testem a strandon vagy a ruhaüzlet
próbafülkéjében.”
- „Ha feltűnök majd a tömegben, az nem a kövérségem miatt lesz, hanem mert szép
leszek.”
- „Oly könnyű leszek, hogy valakinek könnyen elférek majd az ölében.”
- „Úgy ülhetek majd, hogy nem kell a hájamat takargatnom.”
- „Kevesebbet fogok izzadni, és jobb szagom lesz.”
- „Ehetek majd mások előtt, anélkül, hogy kinevetnének.”
„Kövérnek lenni azt jelenti, hogy össze kell magamat hasonlítani minden szembejövő
nővel, és csak akkor nyugodhatok meg, ha kövérebb nálam.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy mindig mosolygósnak, kedvesnek kell lennem, hogy
elnézzék a kövérségemet.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy ki kell zárnom magam a divatos öltözködésből.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy el kell rejtőznöm, ha meglátok egy fényképezőgépet.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy szégyellnem kell, hogy egyáltalán létezem.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy nekem nem lehetnek igényeim.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy mások szükségletei előbbre valók.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy mindig fogyókúráznom kell.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy soha nem mondok nemet.
Kövérnek lenni jó kifogás minden kudarcra.
Kövérnek lenni azt jelenti, hogy várnom kell arra a férfira, aki majd keresztülverekszi
magát a hájrétegen, és megtalál engem.”
/Mcmenemy Kerényi Gabriella: Végleges fogyás/
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Szia,
én -36kg-nál járok, én Atkinsezek. Nekem ez már egyszer bejött, most sem csalódtam benne :)
az a legjobb ha mindenki a sajat testehez, szervezetehez igazitja, a dietat.
de nem is diata amit en csinaltam, hanem eletmod valltas, mert nem lehet dietazni egy eleten at...
szerintem
Aztaa milyen fogyások:O Csak olvasok és lesek. Úgy látszik csak nekem nincs kitartásom, pedig rám is rámférne vagy 20-25kg minusz. :O:D
De legalább Nektek sikerült. Gratula. :)
További ajánlott fórumok:
- Ülőidegzsába!Volt már valakinek?Milyen módszerrel lehet kigyógyulni?
- Fogyjunk együtt a Weight Watchers módszerrel, tartsatok velem
- Ki milyen módszerrel fogyott le?
- Kinek mennyi volt a legtöbb amit fogyott mennyi idő alatt és milyen módszerrel?
- Milyen módszerrel fogyott le Csomor Csilla?
- Nem tudjátok, hogy milyen módszerrel fogyott le Abaházi Cs. és Rákóczi F.?