A mikulásvirág gondozása (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A mikulásvirág gondozása
Igen,gyanítom,hogy ennyi volt a történetük és azt is,hogy talán így vannak termesztve.
Nekem az idén egy gyönyörűséges halványsárga példány van,de mostanra már felére "soványodott"a dússága. :( Sztem ezek nagyon hibridek lehetnek,mert korábban a hagyományos pirossal nem volt ilyen gondom.
Én is most vettem egy Mikulásvirágot.
Ott sem volt valami tökéletes, de amint hazahoztam csak a szára maradt.
Nem tudtam, hogy nem bírja a meleget, így az emeletre vittem. Aztán a földszintre , mert nem bírta. De így is lekopaszodott.
Szerintetek helyrejöhet még? Nem dobtam ki, várok.
Akkor nem tudom, nem vagyok nagy virággondozó, a legtöbb virágom a legjobb jóindulatom mellett is így jár :p
Esetleg huzatot kapott?
Na szegénykém megadja magát.Ez természetes?Eddig bírják?Ki kell dobni, vagy következő mikulásra ismét szép lesz?Tartogassam?Ledobálja a leveleit.Már csak pár van a tetején.
Segítség!!!!
Kérlek, valaki segítsen!
November végén kaptam egy gyönyörszép és nagy mikulásvirágot, persze frízben, és fogalmam sem volt, hogyan kell gondozni. Helyet kerestem neki, és nem is volt gáz, míg a frízt le nem vettem róla, majd egy jótanácsot követve a virágomat beleállítottam egy vödörbe, aminek az alján víz volt -első hiba. Következő: éjszaka baromi meleg van nálunk a lakásban. Már sejtem, hogy az öntözéstől és a melegtől kopaszodott meg szegényem (már csak a piros levelek vannak meg szinte), de most komolyan: meg tudom még menteni valahogy (visszavágás, pince, ilyesmi)? Előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok, nálunk 22 fok van a lakásban és nagyon jól érzi magát a növény, igaz világos helyen van!
Naponta öntözöm, és már 3. karácsonyát tölti velünk. A túlöntözéstől tavaly megfulladt egy növényem, olvastam, hogy lélegzik a gyökere és ha áll rajta a víz elpusztul a növény.
Kaptam egy mikulásvirágot, de mi panelban lakunk. Lehet esélye annak, hogy itt is megmarad? Hová rakjam? Van valaki, aki panelos és túlélte a nővénye?
Elolvastam, hogy hogyan kell gondozni és hát nálunk melegebb van. Emiatt aggódok...
:o)
azt nem kérdezted,hol akarod ezeket gyűjteni,
egyébként azt már csak emlékeztetőnek írtam.
fagyöngy,toboz,dió,tuja,fagyal,csipkebogyó
ezek variálásával nagyon hangulatos,szép ünnepi díszeket lehet kreatívkodni
ja, és a gyertyát ne felejtsd!
További ajánlott fórumok:
- Orchidea gondozása 1.
- Orchidea gondozása 2. - Lepkeorchidea - Phalaenopsis
- Újszülött gondozása - avagy vihetjük-e kávéházba pici babánkat?
- Kinek, milyen tapasztalatai vannak a lepkeorchidea gondozásával kapcsolatban?
- Orchidea gondozása, személyes tapasztalat
- Tartós ápolásra szoruló beteg gondozása kinek a kötelessége?