Hogyan lehet megnyerni egy macska kegyeit? (beszélgetés)
vannak nagyon sértődős macskák. A mi Picikénk összedúrta a lakást, mindent levert, iszonyu világot csinált, gyengén ráütöttem és kiabáltam,.
Nemhogy megjavult volna, hanem fél napig hátat forditott, a kaját lopva megette, még a végén nekem kellett visszahóditani.
Az én kutyám már 9 éves!
Befogadtam,mert az előző gazdája 4 hónapos korában el akarta altatni,mert gödröket ás..Mindegy!
De!!
Nem vagyok hajlandó ivartalaníttatni!
Szuka,nem csavargós és azért vagyok a gazdija hogy figyeljek rá!Nem kínzom meg ilyen nagy műtéttel!
Próbáld meg magad mellől etetni, pl. leülsz a földre és oda teszed a kaját. Aztán ha megszokta, próbáld meg óvatosan megsimogatni.
Ha nagyon félénk, lehet, hogy időbe telik, amíg sikerül.
Ahány macska, annyi jellem.
Hát igen, úgy látszik el kell Őt fogadnom így :)
Nem baj, majd bügyörgtem a kutyákat, ő meg marad olyan amilyen :)
úgy hogy veszel helyette egy kutyát..én küzdjek egy állat kegyeiért ??? még ha farkas lenne vagy tigris talán odatenném magam ..
Érdekes, hogy 2 hónapja hozzátok jár és még nem simogattad meg? Én tuti akkor próbálnék közeledni hozzá, amikor eszik. Gondolom, folyamatosan beszélsz hozzá, úgyhogy biztosan hagyná magát. Én az ilyen cicákhoz folyamatosan beszélek, csendesen, leguggolok és ha egyszer sikerül megsimogatni, utána már nem hiszem, hogy gond lehet. Vagy esetleg megpróbálhatod, hogy a kezedből egyen. Hagyd, hogy szagolja meg a kezed, az is szokott használni.
Egyébként olyan szépen leírtad, hogy pihe-puha lett a bundája, hogy most én is megkívántam egy kis cicasimogatást - csak nekem már 6 éve nincs cicám, úgyhogy a szüleim cicáin élem ki a vágyaimat :))
2 hónapja jött hozzánk először a cica, adtam neki enni, így újra és újra visszajött. Mostanra szépen kikerekedett, pihe-puha lett a bundája, folyton itt van, tulajonképpen itt lakik, DE nagyon távolságtartó.
Hogyan lehet megnyerni a kegyeit? Úgy értem, hogy tudjam simogatni stb (régen alapból itt nevelkedett macskáim voltak, velük lehetett, úgyhogy ez hiányzik). Vagy a kóborból lett házimacskák mindig ilyen távolságtartóak maradnak?
1 éves kandúr
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Hogyan lehet humánus módon távoltartani az idegen macskát a háztól (kutya csak jövőre lesz)?
- Mi az oka és mit t lehet tenni, ha a macskahámból a legkisebb méretű beállításon is kibújik a macska?
- Mivel lehet a macskát elkergetni, elriasztani?
- Hogyan lehet leszoktatni egy egyébként nagyon jámbor jóravaló macskát arról, hogy elkapja a rigókat?
- Hogyan lehet megnyerni egy polgármester választást?