Mi az oka és mit t lehet tenni, ha a macskahámból a legkisebb méretű beállításon is kibújik a macska? (tudásbázis kérdés)
Uhh, hát ezt felejtsd el szerintem.
Nem. nem volt egyszerre mindkettő, elsőként lett a cica. A lányom vitte mindenhova magával, ült a babakocsiban, órákon át képes volt tipegőben hanyatt feküdni ( nem, nem volt kikötözve) csak ilyen volt a természete. Követett, mint egy kutya. Olyan volt, mint a harmadik gyerekünk :) Persze ettől igazad van, hogy lehet nem örülnének a kutyusok, de azért nincsenek tömve, még nem tapasztaltam, hogy tömve voltak kutyákkal, inkább a hőség aggasztana engem. Egy kutyus betrappol a vízbe, a cicák közül viszont kevesen szeretik a vizet. :)
Ez a cikó még a többi macskát is megkergeti... :(
Igazából kutyás strandon se terveztem elengedni (vagy ez nem is kérdés...?) csak ott biztos, hogy beengednek. De azt hiszem, ez a lehetőség akkor ugrott, nem nagyon tudom, melyik strandra engednek állatot azon a környéken és nem igazán találok infot se.
mert neked van mindkettő.De sok gazdinak csak vmelyik van,nekem gyerekkoromban volt egyszerre mindkettő,totàl nem törődtek a másikkal.Aztán felnőttként macskám lett először és nem volt mellette kutya.Hàt nem tudom hogyan kellett volna kutyához szoktatnom és főleg minek.Most kutyàm van,nagyon okos,kézjelre is
,szóra is csinál mindent ő meg vmiért nem szereti a macskákat.Nem bántja őket, de megkergeti mindet.Szóval egy kutyás strandon lehet feszengene a cica,ràadásul a kutyás gazdik többsége sem feltétlenül örülne neki szerintem.Én a kutyákat,macskákat is szeretem,de szerintem egy macska nem strandra való.
Igazán kreatív cicád van. :)
Egyszer itt hagytam 4 napra, úgy, hogy kétnaponta ránéztek, leszedte a parafatábláról a gombostűket... :S
De lehet, mégis ez lesz a vége. Egyelőre a pórázos megoldás tűnik a legrosszabbnak. (Csak az a baj, hogy alapvetően nem lenne vele gond, kertes házban fogunk lakni és az utazást is birja, de ezt az 1 napot nem tudom megoldani. Emiatt meg nem akarom otthon hagyni egyedül.)
Például az én macskámat piszkosul nem érdeklik a kutyák.
A kutyám se kergeti a macskákat.
Persze ez szoktatás kérdése már kiskoruktól kell ehhez szoktatni.
Én nem vinném oda az hét szentség, ki tudja mit szedne össze, másik még a panzióval is van rossz tapasztalata az embereknek.
Nincs olyan szomszéd, rokon, aki rátudna nézni a cicádra?
A cicára végszükségben elég 3-4 naponta ránézni, tápot lehet neki önteni, vizet több edénybe, almot is a dobozba. Én testvéremék cicájára így vigyáztam, amíg külföldön voltak. Rádiót bekapcsoltam neki három naponta almoztam, kapott friss vizet túl élte az 5 hetet súlyvesztés, vagy bármi probléma nélkül.
vannak,kutyàkkal...ott tuti jó lenne a macskának.Meg a többi kutya is jól eltöltené az idejét.
keress vkit facebook-on,aki ott lakik,ahová strandra mentek és beadhatod hozzá pár órára,amíg strandoltok.Vki állatbarátot,vagy diákot,akinek jól jön szünidőre a pénz stb....
Vannak kijelölt helyek, ahol be lehet vinni állatot a vízbe is. A neten meg lehet nézni a listát.
Az más, de amíg csak a mozgását akarja korlátozni, felügyeli az állatot.
menhely nem panzió. de a panziók is azt hiszem csak oltási könyvvel vesznek be állatot. A chipben nem vagyok biztos, talán cicába nem kötelező
Mármint a Balaton körül. Kenese felé megyünk.
Sajnos nem. 1 óra a másik irányban. Gondolkodom esetleg macskapanzión... Vagy nem tudom, legvégső ötletként, esetleg menhelyek vigyáznak-e rá pár órát.
én is ezt mondtam, azt írta kizárt opció hogy ne álljanak meg :S
Hár akkor nem álltok meg vele a Balatonnál!Azt írtad családi házba mentek és csak azt az egy balatoni napot érintenè.Hát akkor nektek kell a macskához alkalmazkodni....
vag yesetleg alternatív ötlet. nincs valaki rokon, barát akihez el lehetne vinni és vigyázna rá? esetleg cicapanzió a környéken?
nem tudtok rögtön a szállásra menni? és akkor ott a házba be lehetne zárni, kicsit szokja a környezetet. meleg is van, új hely. nem tenném ki ekkora stressznek :(
Nem voltak méretek. Egyféle volt, csak színben különböztek. Lehet, hogy más állatra valót kellett volna venni, dehát erre ki gondol, most őszintén...?
Ja, lehet, hogy be se vihetem. Erre nem is gondoltam. Szívás. Gőzöm sincs, egyelőre mit csinálok vele akkor.
Hanem mit csináljunk vele 1 hétig? Én sem akarom elvinni, de nem hagyhatom itthon egyedül...
na ez alapján akkor 100%-ban kilőve a macska strandra vitele..
akkor meg ne vigyétek magatokkal... első az állat ha már magatokkal cűgölitek.. kutya se viseli jól a kikötést pláne ha egyedül van.. a macska főleg.. egyszer láttam macskát kikötve de majdnem odamentem leszedni.. cibálta magát...
A természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet") egyértelműen kitiltja a kutyákat, és minden állatot a fürdőhelyekről, ami csak a vakvezető kutyákat és az őrkutyákat veszi ki a tiltás alól.
Lehet állatot strandra vinni?Azt tudom,hogy kutyát még szabadstrandra sem,akkor sem ha meg van kötve és szájkosár van rajta.Kérdezz utàna azért!
Én kisállatkereskedésben dolgoztam májusig, a terhességemig, azért tudom a vásárlói visszajelzések alapján, hogy a nagyból jön ki.
Szerintem nem nagy rá, egyszerűen csak Houdini a macsek. :)
Az minden, ha a felnőtt macskás nagy rá.
Felnőttben emberben is van aki gyerekholmit hord. :)
További ajánlott fórumok: